به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، سعید قدیری دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک، با اشاره به اینکه در حال حاضر مهمترین مشکل صنعت پوشاک کشور بحث تأمین مواد اولیه و نقدینگی واحدهای تولیدی بخصوص واحدهای تولیدی بزرگ است اظهار داشت: منابع مادی واحدهای تولیدی به یک سوم کاهش پیدا کرده از طرف دیگر تأمین مواد اولیه نیز به سختی آن هم به صورت نقدی صورت میگیرد که همین موضوع نیازمندی واحدها را به نقدینگی پررنگتر کرده است.
وی با بیان اینکه نیاز صنایع نساجی و پوشاک کشور به پنبه ۲۰۰ هزار تن در سال است، افزود: ما کمتر از ۵۰ هزار تن در کشور پنبه تولید میکنیم علاوه براین در نخ برای حوزه پوشاک نیز نیازمند واردات هستیم. الیاف ظریف نیز عمدتا از محل واردات تأمین میشود.
دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک اضافه کرد: جالب اینجاست قیمت مواد اولیه متناسب با نرخ دلار هم افزایش پیدا نکرده به نحوی که شاهد قیمتهای بسیار بالایی مواد اولویه در سطح بازار هستیم علاوه براین افزایش تقاضا و کاهش عرضه مواد اولیه در بازار نیز باعث رشد قیمتها شده است.
قدیری با اعلام اینکه مواد اولیهای که کارخانجات امروز مورد استفاده قرار میدهند برای سالهای گذشته بوده است تصریح کرد: اگر این مواد اولیه به اتمام برسد آنها توانایی خرید مواد جدید را ندارند به همین دلیل محکوم به تعطیلی یا کاهش حجم تولید هستند. علاوه بر این محدودیتهای قانونی و موانع مختلف در واردات از جمله سامانه نیما و تحریمهای بین المللی نیز برحجم مشکلات واحدهای تولیدی افزوده است.
وی با اشاره به اینکه نگرانیم با حذف تولیدکننده داخلی از بازار حضور کالاهای قاچاق در کشور افزایش بیشتری پیدا کند، گفت: صنعت پوشاک کشور توانمندی بسیار بالایی برای تولید محصولات دارد، اما متأسفانه مواد اولیهای برای چرخه تولید کارخانجات موجود نیست. باید یک تصمیم سریع برای تأمین مواد اولیه کارخانجات اعمال شود.
دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک با طرح این پرسش چرا دستورالعمل مدیریت فعالیت برندهای خارجی در کشور اجرایی نشد، افزود: چرا ما کد شناسایی کالا و کد رهگیری برای کالاها را نتوانستهایم هنوز اجرایی کنیم. مگر نه اینکه واردات پوشاک ممنوع است، اما برندهای خارجی فاقد مجوز چگونه میتوانند محصولات جدید خود را در ویترینها در معرض دید مردم قرار دهند. آنها از کجا کالا وارد کردند.
قدیری در ادامه صحبتهای خود به برگزاری نمایشگاه توانمندی تولیدکنندگان صنعت پوشاک و نساجی کشور اشاره کرد و گفت: با سیاست گذاریها و نظارت اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک و همکاری تشکلهای همسو قرار است نمایشگاه توانمندی تولیدکنندگان صنعت نساجی و پوشاک از ۱۱ تا ۱۴ آذرماه برگزار شود.
وی اضافه کرد: در این نمایشگاه میخواهیم توانمندی خود را در معرض دید مسئولان دولتی و مردم قرار دهیم. میخواهیم ثابت کنیم تولیدکننده داخلی میتواند محصولات باکیفیت و قابل رقابت با کالاهای خارجی را تولید کند، اما این امر نیازمند حمایت مسئولان کشور است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/