به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشمندان ناسا در «آزمایشگاه پیشرانش جت» در کالیفرنیا اطلاعات جدیدی را درباره اندازه و بازتابپذیری «اوموآموا»، اولین شیء بینستارهای که سال گذشته در منظومه شمسی ما کشف شد، بدست آوردند.
براساس گزارش خبرگزاری «شینهوا»، «دیوید تریلینگ» سرپرست نویسندگان این مطالعه جدید و استاد ستارهشناسی دانشگاه «دانشگاه آریزونای شمالی» گفت: طبق تخمینهای ما اندازه و بازتابپذیری اوموآموا همانند جسمی شبیه به ستاره دنبالهدار است و توضیحی مبتنی بر علم را برای مشاهدات مختلف نشان میدهد.
از طرفی تلسکوپ فضایی «اسپیتزر» ناسا، یکی از تلسکوپهایی بود که در هفتههای پس از کشف این شیء به بررسی آن پرداخت.
دانشمندان دریافتند که این شیء برای تشخیص از سوی اسپیتزر بسیار ضعیف بوده است، اما از نظر «تریلینگ» این ضعیف و کوچک بودن اوموآموا و عدم تشخیص آن از سوی اسپیتزر نتیجه بسیار ارزشمندی است.
مشاهدات دقیق دیگری که توسط تلسکوپهای مستقر بر زمین و تلسکوپ فضایی هابل ناسا انجام شد، نور منعکسشده از سطح این شیء بینستارهای را نشان داد.
همچنین تغییرات بزرگ در این شیء درخشان نشان داد که اوموآموا بسیار کشیده، بلند و حداکثر حدود ۸۰۰ متر و قطر کروی آن بین ۱۴۰ تا ۴۴۰ متر است.
طبق این مطالعه، این شیء ۱۰ بار بازتابپذیرتر از یک ستارهدنبالهدار مستقر در منظومه شمسی ما است.
گفتنی است؛ اوموآموا که در زبان مجمعالجزایر هاوایی به معنای «پیامرسانی از فاصله بسیار دور» است در ۱۹ اکتبر سال ۲۰۱۷ توسط ستارهشناسان دانشگاه هاوایی کشف شد. مشاهدات اولیه حکایت از آن داشت که حضور این جسم در منظومه شمسی، به علت فرار از کشش گرانشی ستارهای در منظومه همسایه صورت گرفته است.
منبع: فارس
انتهای پیام/