به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، ارغوان مهدی زاده افزود: قسمتی از جبهه شرقی و جنوبی عمارت شاهدخت که دومین مدرسه قدیمی بوشهر است به دلیل آسیبهای شدید ساختاری ناشی از قدمت بنا و همچنین جذب رطوبتهای صعودی و سطحی و با توجه به ترکهای عمیقی که سالها پیش به دلیل نوع مصالح در بدنه بنا ایجاد شده بود.
وی ادامه داد: در اثر بارندگیهای اخیر به طور ناگهانی و بدون دخالت هیچگونه عامل انسانی دچار ریزش شد که این حادثه هیچ گونه زخمی و تلفات انسانی در پی نداشت.
سرپرست صنایع میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر تصریح کرد: پس از گزارش ریزش بخشی از این عمارت ادارهکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر، معاونت میراث فرهنگی به همراه کارشناسان پایگاه بافت تاریخی این ادارهکل و شهرداری بافت تاریخی و معاون شهردار بندر بوشهر بلافاصله در محل حاضر شدند و پس از بررسیهای لازم موارد خطر آفرین شناسایی شدند و جهت رفع خطر اقدامات لازم در همان ساعات اولیه پس از تخریب صورت گرفت.
مهدی زاده خاطر نشان کرد: صبح روز ۲۲ آبان ماه نیز عملیات آوار برداری قسمتهای ریزش کرده و همچنین در حال خطر ریزش در ضلع جنوبی و شرقی بنا توسط شهرداری بافت تاریخی بوشهر انجام گرفت.
وی تاکید کرد: هم اکنون چیزی در حدود ۴۰% از بنای عمارت شاهدخت ریزش کرده است که عمدتا قسمت مخروبه بنا بوده است و با توجه به جلسه فوقالعاده اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر و پایگاه بافت تاریخی شهر بوشهر مقرر گردید که سریعا عملیات مقاوم سازی بخشهای دیگر بنا در دستور کار قرار گیرد و پس از آن به بازسازی بخشهای ریزشی پرداخته شود.
سرپرست صنایع میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر عنوان کرد:که این عمارت و سایر عمارتهای بافت تاریخی بوشهر نیاز به عزم و همکاری همه ادارات و سازمانهای متولی را دارد و به طور کلی احیا و حفاظت از بافت تاریخی وشهر یک برنامه گسترده میان سازمانی است.
وی با بیان اینکه که عمارت شاهدخت به دلیل فرسایش شدید بخشی از بنا روز دوشنبه بصورت خود به خود ریزش کرده است گفت: بنای شاهدخت تا دوسال پیش از انقلاب به عنوان مدرسه دبستان دخترانه فعالیت داشته و پس از انقلاب نیز این بنا محل سکونت برخی از افراد مهاجر از مناطق جنگی بوده است.
انتهای پیام/م