محقق دانشگاه تبریز گفت:نانوکامپوزیت زیست تخریب پذیر برای بسته بندی مواد غذایی با قابلیت افزایش ماندگاری در دانشگاه تبریز تولید شد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، سالاری یکی از محققان دانشگاه تبریز در جمع خبرنگاران گفت: نانوکامپوزیت زیستی به دلیل داشتن خاصیت ضدمیکروبی و نفوذ ناپذیری در برابر بخار آب، موجب افزایش ایمنی و ماندگاری مواد غذایی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بیوپلیمر‌های تشکیل دهنده فیلم‌های زیست تخریب‌پذیر می‌تواند از جنس پروتئین، پلی‌ساکارید، چربی و یا ترکیبی از آن‌ها باشد، اظهار داشت: از جمله بیوپلیمر‌های پلی‌ساکاریدی که به طور گسترده برای تولید فیلم زیست تخریب‌پذیر مورد توجه قرار گرفته، 'کیتوزان' است.

دانش آموخته رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه تبریز یادآوری کرد: با وجود مزایای متعدد و خواص منحصر به فرد کیتوزان، کاربرد فیلم آن به علت حساسیت ذاتی به آب و ویژگی‌های مکانیکی نسبتا ضعیف، محدود شده است.

سالاری ادامه داد: یک راه بسیار مناسب برای بهبود خواص فیلم کیتوزان، مخلوط کردن آن با نانوپرکننده تقویت کننده و تشکیل نانوکامپوزیت است.

وی گفت: در این طرح پژوهشی با تلفیق نانوکریستال سلولز باکتریایی و نانوذرات نقره به فرمولاسیون بیوپلیمر، تلاش شده تا فیلم نانوکامپوزیتی سنتز شود که خواص ضد میکروبی داشته و منجر به افزایش ماندگاری مواد غذایی شود.

محقق دانشگاه تبریز اظهار داشت: استفاده از نانوکریستال سلولز باکتریایی تاثیر بسیار زیادی در بهبود خواص حرارتی، مکانیکی و کاهش نفوذپذیری فیلم به بخار آب دارد.

سالاری ادامه داد: استفاده از نانو ذرات نقره می‌تواند به طور قابل توجهی خواص ضد میکروبی فیلم کیتوزان در برابر باکتری‌های گرم مثبت، باکتری‌های گرم منفی و قارچ‌ها را افزایش دهد.

وی نوآوری این طرح را نسبت به تحقیقات دیگر در استفاده از سلولز باکتریایی به جای سلولز گیاهی برای تهیه نانوکریستال سلولز مناسب اعلام کرد و گفت: در این طرح سلولز باکتریایی با استفاده از محصولات جانبی کارخانجات صنایع غذایی (ملاس) به عنوان محیط کشت رشد باکتری تولید شده است.

سالاری افزود: این امر موجب کاهش هزینه تولید سلولز و استفاده بهینه از محصولات جانبی کارخانجات جهت تولید ماده زیستی بسیار ارزشمند شده است.

تحقیقات نانوکامپوزیت زیست تخریب پذیر از سوی مهدیه سالاری دانش آموخته دکترای علوم و مهندسی صنایع غذایی، محمود صوتی خیابانی، رضا رضایی مکرم و بابک قنبرزاده از اعضای هیات علمی دانشگاه تبریز و حسین صمدی کفیل عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز اجرایی شده و نتایج آن در مجله Food Hydrocolloids با ضریب تاثیر ۵/۰۸۹ منتشر شده است.

 

انتهای پیام/ش

نانوکامپوزیت زیستی بسته بندی مواد غذایی در تبریز تولید شد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.