به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، خدابخش استاندار آذربایجانشرقی در آیین افتتاحیه سومین کنفرانس بین المللی باستانشناسی و حفاظت در امتداد جاده ابریشم گفت: از این ظرفیت به خوبی استفاده کرده و کشورمان را معرفی کنیم و همچنین ظرفیت مدیریتها را برای برگزاری رویدادهای بین المللی ارتقا دهیم.
وی افزود: ملتی که با گذشته خود ارتباط نداشته باشند حیات ندارند، چرا که حیات بشری به علم، فرهنگ، اندیشه، دانایی و به میراث معنوی است.
استاندار آذربایجانشرقی با بیان اینکه انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال ۲۰۱۸ بهانهای شد تا داشتههای فرهنگی کهن شهر تبریز و همچنین آذربایجانشرقی را مرور کنیم، افزود: جاده ابریشم تمدنهای مختلف شرق و غرب را به هم ربط میداده و تمدنها از این ارتباط در راستای پیشرفت و تکامل خود بهره میبردند.
وی با بیان اینکه برگزاری این کنفرانس برای بزرگداشت و یادآوری جاده ابریشم و تاثیرات این جاده در حیات بشری است، افزود: چند صد سال قبل راهها تنها راه ارتباطی تمدنها بوده و جاده ابریشم یکی از این کانالهای ارتباطی بود که نه تنها انتقال و تبادل کالا، بلکه تبادلات فرهنگی و تمدنی نیز در آن انجام میگرفت.
وی با بیان اینکه شهر تبریز که به شهر اولینها معروف است در مسیر جاده ابریشم واقع شده و به سبب همین ارتباطات، ۱۹۵ سال پیش اولین چاپخانهی ایران در تبریز دایر شده است، خاطرنشان کرد: این چاپخانه زمینهای شده تا اولین نشریه، اولین ترجمه کتاب، اولین تئاتر، اولین سینما، اولین مدرسه و مدرسه نابینایان در این کهنشهر ثبت شود.
خدابخش با بیان اینکه تبریز به جهت قرارگیری در زنجیرهی ارتباطی جاده ابریشم، در کنار تبادلات تجاری، از تبادلات فرهنگی نیز بهرههای خوبی گرفته است، یادآور شد: ۷۰۰ سال پیش در دوره ایلخانی دانشگاه ربع رشیدی در تبریز بنا نهاده شد؛ این دانشگاه با هفت هزار دانشجو به ۷ زبان زنده دنیا آموزشها را ارائه داده و در بحث تولید هم فعالیت میکرد و دانشگاهی کارآفرین و صنعتی بود.
وی با بیان اینکه هزینههای دانشگاه ربع رشیدی از طریق موقوفات ربع رشیدی رشیدی تامین میشد، گفت: تبریز علاوه بر دانش در بحث فرهنگ و هنر نیز کارنامه درخشانی دارد و دارای مکتبی خاص در معماری است که این سبک را میتوان از آثار به جای مانده از دوره ایلخانی (مسجد کبود و ارک علیشاه) مشاهده کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فعالیتهای تجاری استان، گفت: طی سال گذشته دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار صادرات داشتیم که اکثر این صادرات توسط بخش خصوصی انجام گرفت؛ اکنون نیز تولیدکنندگانی در شهر تبریز فعالاند که تولیدات خود را به بیش از ۶۰ کشور جهان صادر میکنند.
استاندار آذربایجانشرقی در ادامه تاکید کرد: در حوزه مواد غذایی (شکلات و...) نیز در تبریز بیش از ۴۰۰ میلیون دلار صادرات داشتهایم.
وی با تاکید بر سابقهی فرهنگی تبریز به تولید فیلم دری (پوست) توسط برداران ارک اشاره کرد و افزود: فیلمبرداری این فیلم انجام میشود تا در جشنواره فیلم فجر به نمایش گذاشته شود.
وی در ادامه به احیا و مرمت کاروانسرای یام توسط بخش خصوصی اشاره کرد و افزود: این کاروانسرا یکی از آثار به جای مانده از جاده ابریشم بوده و مرمت آن بدین شکل یکی از دستاوردهای تبریز ۲۰۱۸ است.
خدابخش با بیان اینکه به مناسبت تبریز ۲۰۱۸ برخی از کنفرانسهای بینالمللی ورزشی و فرهنگی در تبریز برگزار میشود، خاطرنشان کرد: امید است میهمانان این کنفرانس، فرهنگ و تمدن این سرزمین که اساس آن صلح، ادب و دانش است را از تبریز به یادگار ببرند.
وی با بیان اینکه به مناسبت تبریز ۲۰۱۸ اتفاقات خوبی در حوزه ورزش استان نیز افتاد، خاطرنشان کرد: تبریز، یک شهر تاریخی است، اما هیچکدام از سالنهای ورزشی این شهر با استانداردهای بینالمللی مطابقت نداشتند، اما به دلیل میزبانی از رویداد تبریز ۲۰۱۸ دو سالن تجهیز و مطابق با استانداردهای بینالمللی شد.
انتهای پیام/ش