به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از سؤالاتی که از سوی فرهنگیان این روزها بسیار پرسیده میشود، وضعیت و زمان اجرای طرح رتبهبندی معلمان است. پیش از این قرار بود رتبهبندی معلمان از مهر ۹۷ وارد فاز اجرا شود، سید محمد بطحایی وزیر آموزشوپرورش فروردین امسال گفته بود "اعتبارات وزارت آموزش و پرورش در سال جاری برای پرداختهای طرح رتبهبندی کفایت نمیکند، یعنی اعتباراتی که در بودجه ۹۷ پیشبینی شده صرفنظر از اجرای طرح رتبهبندی است، با وجود این، امیدواریم برای مهر ۹۷ با مدیریت منابعی که صورت خواهد گرفت، بخشی از طرح را مورد اجرا قرار دهیم".
اما طرح رتبهبندی معلمان در مهر ۹۷ وارد فاز اجرا نشد و تنها اقدام آموزشوپرورش این بود که توانست طرح را به دولت ارائه دهد. طبق گفته مسئولان وزارتخانه، رتبهبندی در کمیسیونهای تخصصی دولت در حال بررسی است که پس از تأیید باید به مجلس شورای اسلامی ارسال شود.
آنچه اکنون اهمیت بهسزایی دارد، این است که رتبهبندی قبل از ارائه لایحه بودجه ۹۸ تصویب شود تا بار مالی آن در بودجه پیشبینی شود، اما طرح هنوز به صحن علنی هیئت دولت نرسیده و در حال بررسی در کمیسیونهای تخصصی است، دراینباره حمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفته است: همزمان رسیدن طرح رتبهبندی با بودجه به مجلس یا پس از آن باعث میشود که رتبهبندی به سال ۹۸ نرسد. اگرچه پیگیریهای آموزشوپرورش دیرهنگام است، اما دولت باید دوچندان همت کند و معیشت معلمان و رتبهبندی اولویت اصلی نظام آموزشوپرورش باشد.
پس اگر کار بررسی طرح رتبهبندی در دولت طولانی شده و دیر به مجلس ارسال شود، بهنظر میرسد که تعیین اعتبار مالی آن در بودجه سال ۹۸ دچار مشکل شود و آموزشوپرورش نتواند آن را برای سال آینده وارد فاز اجرا کند.
همچنین باید توجه داشت که تأمین بار مالی مورد نیاز برای اجرای رتبهبندی نبض اجرای آن است و در این باره دو دیدگاه متفاوت بین مسئولان آموزشوپرورش وجود دارد؛ مهدی نوید ادهم دبیرکل شورای عالی آموزشوپرورش بر این باور است که اجرای رتبهبندی به ۱۱ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، اما علی اللهیار ترکمن معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزشوپرورش هم میگوید "تا زمانی که قانون نهایی رتبهبندی معلمان را نداشته باشیم نمیتوانیم درباره بار مالی آن تصمیمگیری کنیم و هرگونه پیشبینی برای اعتبار مورد نیاز اجرای این طرح در شرایط فعلی برآورد اولیه هست".
آنگونه که کارشناسان و نمایندگان مجلس میگویند، رتبهبندی در صورت اجرایی شدن نهتنها بهعنوان مشوقی برای افزایش انگیزه معلمان عمل خواهد کرد بلکه در بحث وضعیت معیشتی آنها نیز تأثیر بسزایی دارد، حتی سید محمد بطحایی وزیر آموزشوپرورش "رتبهبندی" را مهمترین طرح معیشتی برای معلمان میداند و این طرح بهعنوان یک مطالبه مهم فرهنگیان از دولت مطرح است.
برای اجرای رتبهبندی معلمان از سال ۹۸ در مرحله نخست نیاز است که بررسی آن در دولت با سرعت بیشتری انجام شود تا قبل از بودجه به مجلس ارسال شود و پس از آن تأمین بار مالی که حدود هشت تا ۱۵ هزار میلیارد تومان تخمین زده میشود، بسیار مهم است.
البته علی اللهیار ترکمن معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزشوپرورش ابراز کرده است: امیدواریم همزمان با لایحه بودجه که به مجلس میرود، رتبهبندی معلمان نیز از دولت به مجلس ارائه شود، اما اگر این اتفاق نیفتاد پیشنهادات مشخص آموزشوپرورش برای اجرای آن به دولت و مجلس ارائه خواهد شد و در لایحه بودجه دولت پیشنهادات مالی رتبهبندی را ارائه خواهیم کرد و قطعاً در سال ۹۸ اجرا میشود.
حال با توجه به ابراز امیدواری و وعدهای که معاون وزیر آموزشوپرورش داده است باید دید؛ رتبهبندی معلمان در سال ۹۸ رنگ اجرا به خود میگیرد؟
منبع: تسنیم
انتهای پیام/