به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،حمیدرضا مرادی سروستانی؛ سرکرده اصلی گروهک مجذوبان نور بود. این فرد در غائله و اغتشاش مجذوبانیها در شهر قم در زمستان ۸۴ مشارکت فعال داشت و از موسسان سایت مروج خشونت «مجذوبان نور» در اوایل سال ۱۳۸۵ بود.
بیشتربخوانید : فراخوان شورش مسلحانه و آشوبطلبی/بررسی اقدامات ضدامنیتی عناصر گروهک «مجذوبان نور»
فراخوان شورش و آشوب مسلحانه، تهدید جانی و امنیت مردم، صدمه رساندن به اموال عمومی، تشویش اذهان، توهین به مقدسات، سیاه نمایی علیه کشور، ارتباط گیری با رسانههای معاند در آنسوی مرزها، همراهی با جریان فتنه و ... اینها تنها بخشی از سرفصلهای اقدامات یک گروهک تبهکار طی ۱۲ سال اخیر است؛ گروهکی موسوم به «مجذوبان نور» که از دل فرقهای با عنوان دراویش گنابادی متولد شده و اقدامات آشوبطلبانه و مخربانه را سرلوحه فعالیتهای خود قرار داده است.
از همان سال ۱۳۸۴ که تحرکات فتنه جویانه و آشوب طلبانه عناصر مجذوبان نور آغاز شد، رصد اطلاعاتی در مورد آنها اعمال شد؛ رصدی که منجر به دستگیری ۸ تن از عناصر حلقه اصلی این گروهک در فواصل زمانی مختلف و محاکمه آنها شد. این متهمین در یک فرآیند قانونی به تاریخ ۲۳ اسفند ۹۱ محاکمه شدند و به سبب اعمال جنایتکارانه و اغتشاشگرایانه خود، محکوم به تحمل کیفر شدند.
در ادامه به معرفی سرکرده اصلی گروهک مجذوبان نور و اقدامات آشوب طلبانه ارتکابی توسط وی میپردازیم:
حمیدرضا مرادی سروستانیحمیدرضا مرادی سروستانی؛ متهم ردیف اول و از سرکردههای اصلی گروهک مجذوبان نور بود. این فرد در غائله و اغتشاش مجذوبانیها در شهر قم در زمستان ۸۴ مشارکت فعال داشت و از موسسان سایت مروج خشونت «مجذوبان نور» در اوایل سال ۱۳۸۵ بود. نامبرده بعنوان یکی از سرحلقههای اصلی از همان ابتدای شکلگیری گروهک مجذوبان نور، خط قراردادن دراویش مقابل نظام و دستگاههای امنیتی و قضایی را پی گرفت و در ایجاد فضای منفی و سیاه علیه نظام در درون فرقه دراویش گنابادی، نقش داشت.
سوابق گروهکی حمید مرادی در دهه ۶۰اما با نگاهی به سوابق حمیدرضا مرادی سروستانی، متوجه میشویم نامبرده پیش از عضویت در گروهک مجذوبان نور، در گروهکهای تروریستی دهه ۶۰ نیز عضویت داشته و حتی دارای سابقه محکومیت کیفری نیز به سبب همکاری با یکی از گروهکهای تروریستی در دهه ۶۰ است. همچنین یکی از نزدیکان وی به سبب ارتکاب اعمال تروریستی در دهه ۶۰ به اعدام محکوم شده بود.
تدارک جلسات محفلی با هدف برنامهریزی برای اقدامات ضدمردمی و ضدملی توسط حمید مرادینامبرده از همان ابتدا بنای خود را بر این میگذارد تا تشکیلاتی فرقهای برای مقابله با نظام با پوشش سایت و فعالیت حقوقی ایجاد نماید؛ لذا با عضویت در گروهک مجذوبان نور به تقویت شاخه افراطی فرقه دراویش مبادرت ورزید. در همین راستا و در اولین گام جلسات محفلی محدود وکلای فرقه دراویش گنابادی با سرکرده این فرقه را گسترش داد و به مرور این جلسات محفلی تبدیل به جلسات ماهانه وکلای فرقه در سراسر کشور با سرکردهشان در شنبه اول هر ماه شد.
گردانندگان سایت مجذوبان بعنوان همکاران اصلی حمیدرضا مرادی، به بهانه جلسه ماهانه با سرکرده فرقه هرماه چند روزی به تهران آمده و در خانه تیمی که برای این منظور اجاره نموده بودند، گردهم آمده و را جع به مسائل و برنامهریزیهای گروهک صحبت و مشورت میکردند؛ برنامههایی که عمدتا معطوف به تدارک تجمعات آشوب طلبانه و اقدامات ضدمردمی و ضدملی بود. نهایتاً در این جلسات محفلی، پیشنهاد نهایی از سوی عناصر گروهک مجذوبان به سرکرده فرقه دراویش ارائه میشد.
نامبرده در اقاریر خود در محاکمه اسفند ماه سال ۹۱، نقش اصلی خود در راه اندازی سایت مجذوبان نور و هدایت این مجموعه خشونتطلب را پذیرفت. بنا بر مستندات موجود، این فرد به عنوان گرداننده اصلی سایت مجذوبان نور، مطالبی که جنبه اخباری آن کم رنگ و جنبه تحلیلی و خط دهی داشته و یا راجع به موضوع و اتفاقی خاص بوده را حتما قبل از درج و انتشار برای تایید به دست سرکرده فرقه میرساند.
تهیه فرمی به مثابه مانیفست توسط حمید مرادی به شیوه گروهکهای تروریستی دهه ۶۰حمید مرادی، در ابتدای ایجاد گروهک مجذوبان نور، جهت مقابله با نظام به ویژه دستگاههای امنیتی و قضایی، به سَبک گروهکهای تروریستی دهه ۶۰، فرمی به مثابه مانیفست گروهک مجذوبان تدوین کرد؛ فرمی که در آن، شرح وظایف عناصر و مرتبطین گروهک مجذوبان در هر استان درج شده بود.
از جمله نکات مهم مطرح شده در این فرم، دستور بر تقسیم بندی افراد به سه دسته «جان فدا»، «افرادی که در فراخوانهای مجذوبان فعالانه شرکت مینمایند» و «افرادی که نسبت به فراخوانها بی تفاوت میباشند» بود. همچنین در این فرم بر عدم نیاز به هماهنگی و کسب اجازه از بزرگان فرقه در هر شهر، شهرستان، روستا و بخش برای اعمال ارتکابی تصریح شده بود و در آن تاکید شده بود که عناصر و مرتبطین گروهک مجذوبان باید نسبت به رعایت دستورالعمل مندرج در فرم، توجیه شوند.
هدف عمده حمیدرضا مرادی و همپالگانش از تهیه فرم مورد اشاره (که تشابهات فراوانی با دستورالعملهای گروهکهای تروریستی دهه ۶۰ داشت و به نوعی میراث همکاری این فرد با آن گروهکها در آن مقطع بود)، این بوده که گروهک مجذوبان تشکیلات مستقلی در درون فرقه دراویش گنابادی ایجاد و با تاثیرگذاری بر منویات سرکرده فرقه، فضایی را بوجود آورند که به مرور کلیه فعالیتهای فرقه را تحت الشعاع قرار دهند و به تدریج دست آن دسته از اعضای پرسابقه فرقه که با خشونت طلبی و آشوب طلبی مخالف بودند را از تصمیم سازی برای فرقه، قطع کنند.
از سویی دیگر، بنیانگذاران مجذوبان نور یعنی حمیدرضا مرادی و همپالگانش، با تاسیس گروهک مجذوبان میخواستند این تفکر را در بین اعضای فرقه ترویج کنند که برای اعمالشان (از جمله تدارک آشوب طلبی و تیراندازی کور به سمت مردم و ...) نیاز به کسب تکلیف از بزرگان فرقه ندارند. یکی از شاهد مثالهای این موضوع، مشارکت عناصر مجذوبان در فتنه ۸۸ و همراهی آنها با پیاده نظام فتنه و وابستگان با ستاد یکی از سران فتنه بود.
بر همین مبنا، حمید مرادی در معرفی عناصر طیف «جان فدا» در رده مجذوبانیها، میگوید جان فدا از نظر ما افرادی هستند که به محض اعلام فراخوان، از شهری به شهر دیگر رفته و در تجمعات (آشوب طلبانه) شرکت میکردند و بدون اجازه بزرگان آنچه با عقل ایمانی (هیجانات کاذب القاء شده) خود منطبق میدیدند انجام میدادند. این مدل در سازماندهی گروههای تروریستی نظیر داعش نیز بسیار استفاده شده است و اجازه تام برای اقدامات تروریستی مبتنی بر تفکر داعشی و منافقینی و جریانات محارب است.
اعترافات مهم سرکرده گروهک مجذوبانحمیدرضا مرادی سروستانی در اقاریر خود در محاکمه سال ۹۱، مسئولیت بخش عمدهای از اقدامات و فعالیتهای غیر قانونی و آشوب طلبانه انجام شده گروهک مجذوبان را به عنوان سرکرده پذیرفت؛ از جمله آنکه اعتراف کرد خود و عناصر تحت امرش در گروهک مجذوبان در تدارک تجمعات آشوب طلبانه و مخل نظم و امنیت عمومی، افراط پیشه کردهاند.
نامبرده همچنین دررابطه با دستورات صادر شده از سوی مجذوبان و دعوت اعضای فرقه به بحران سازی، تجمعات غیر قانونی، مقاومت در برابر احکام قضایی صادر شده، گفت که ما در این زمینه دچار مشکل شدیم. نتوانستیم مرزبندیها را درست تشخیص دهیم و دچار لغزش شدیم و ...
حمید مرادی همچنین اقرار کرد که با کشاندن وکلای عضو گروهک مجذوبان به صحنههای میدانی فتنه ۸۸ سعی در القاء این تفکر به اعضای فرقه داشت که با توجه به حضور وکلا در صحنههای اغتشاش، آنها (دراویش) نیز مجاز به ارتکاب هر نوع عملی هستند و اعمال آنها در این آشوب طلبی، به لحاظ قانونی، محتوای جرم انگارانه ندارد.
ارتباط گیری با سایت آلوده جرس از سایتهای وابسته به دولتهای خارجی دشمن و حامی فتنه ۸۸ که توسط حلقه لندن نشین جریان فتنه اداره میشد از دیگر اعترافات حمید مرادی بود.
ارسال اخبار تجمعات آشوبطلبانه گروهک مجذوبان، بصورت تحریف شده به خارج از کشور برای استفاده شبه رسانههای ضدانقلاب و مکاتبه با کمیساریای عالی حقوق بشر از دیگر اقدامات انجام شده توسط حمید مرادی و دیگر گردانندگان سایت مجذوبان نور بود که در محاکمه سال ۹۱ بدان اقرار کردند.
مقالات موهن حمید مرادیتلاش برای مبارزه علیه نظام و سیاه نمایی و دروغ پردازیهای متعدد، از دیگر جرائم حمیدمرادی بود. نامبرده طی مقالهای موهن با عنوان «بایدها و نبایدها» در سایت مجذوبان نور، صریحا به انقلاب اسلامی مردم ایران اهانت میکند و تلویحا فرمان شورش را برای عناصر مجذوبانی صادر میکند.
نامبرده طی متنی که آنرا در سایت مجذوبان نور منتشر کرد و محتوای «تحلیل شرایط موجود فرقه» را داشت، به صراحت به ارزشهای ملی هتاکی کرد. این فرد همچنین در بیانیههای نوروزی سالهای ۸۹ و ۹۰ که در سایت مجذوبان نور منتشر شد، به ارائه تصویر دروغین و سیاه از وضعیت ملی و دروغ پردازی و یاوهگویی علیه ارزشهای ملی پرداخت.
راهاندازی کمپین اعتراضی در فیسبوک و عضوگیری شبکهای از دراویش در شبکههای اجتماعی و دروغپردازی در مورد برگزاری دادگاههای محاکمه عناصر مجذوبانی از جمله دادگاه تشکیل شده در بروجرد از طریق پیامکهای متعدد، از دیگر اقدامات ایذایی حمیدمرادی بود؛ که وی در جریان محاکمه خود در اسفند ۱۳۹۱ تصریح کرد که هدفش از این کمپینها، فشار بر دستگاه قضایی و تحریک دراویش برای ارتکاب اعمال خشن در مواجه با احکام قانونی بود.
کشف اسناد محرمانه در خانه تیمی گروهک مجذوبانانتشار بولتن دارای طبقه بندی محرمانه در سایت مجذوبان نور، از دیگر اقدامات مجرمانه حمید مرادی به عنوان سرکرده گروهک و گرداننده اصلی سایت بود. این اسناد محرمانه در خانه تیمی گروهک مجذوبان واقع در خیابان پاسداران نگه داری میشد. محلی که به مثابه اتاق فرماندهی سرکردگان مجذوبان برای هدایت آشوبها و اغتشاشات در نقاط مختلف کشور بود. در غائله کوار در شهریور ۹۰، سرکردگان گروهک مجذوبان از همین مرکز فرمان تیراندازی به سوی مردم و نمازگزاران شهرستان کوار را صادر کردند.
نقش حمید مرادی در غائله بروجرداما یکی از غائلههای مجذوبانیها که در آن، نقش حمید مرادی پررنگ بود، غائله بروجرد است؛ در آبان سال ۸۶، این فرد به همراه سایر همپالگانش در سایت مجذوبان نور، کلیپی کاملا دستکاری شده و جعلی را از تخریب یکی از محلهای تجمع دراویش در بروجرد منتشر کردند و این تخریب را برای تحریک دراویش به اغتشاش به حاکمیت نسبت دادند و در حجم وسیع گزارههای کذب و دروغ با درونمایه مظلومنمایانه پیرامون حادثه مشکوک بروجرد منتشر کردند.
در غائله بروجرد، یکی از شبه رسانههای ضدانقلاب که به کمک گروهک مجذوبان آمد، «رادیو فردا» ارگان رسمی سازمان جاسوسی آمریکا یعنی CIA بود. شبه رسانهای که در جریان محاکمه حمید مرادی، مشخص شد که علت اهتمام ویژهاش به غائله بروجرد و دروغ پراکنی در این موضوع، ارتباط گیری ویژه حمید مرادی با این شبه رسانه بود. البته حمید مرادی در همان مقطع برای دادن ضریب نفوذ به اکاذیب منتشره در سایت مجذوبان نور، اقدام به ارتباط گیری ویژه با «پیام یزدیان» خبرنگار صدای آمریکا و «مصطفی آزمایش» عنصر امنیتی وابسته مستقر در خارج نیز کرده بود.
فرایند اقدامات ضدمردمی و ضدملی حمید مرادی در سایت مجذوبانیکی از حربههای حمید مرادی و همپالگانش در سایت مجذوبان نور، پوشش خبری گسترده تجمعات غیرقانونی و آشوبطلبانه مجذوبانیها بود. در واقع گردانندگان سایت مجذوبان نور، ابتدا با دروغ پردازی پیرامون وقایع مختلف مرتبط با دراویش، اعضای فرقه را تحریک به اغتشاشگری میکردند و سپس اغتشاش آنها را بگونهای پوشش خبری میدادند که گویی تجمع مسالت آمیز اعضای فرقه سرکوب شده است. در مرحله بعد شبه رسانههای ضدانقلاب (که حمید مرادی با آنها ارتبط گیری کرده بود) وارد میدان میشدند و بدین ترتیب فرآیند فضاسازی و هجمه رسانهای علیه مردم و نظام آغاز میشد.
دروغ پردازیهای سایت مجذوبان جهت تهیه خوراک خبری برای ضدانقلابهمانطور که در سطور بالا ذکر شد، گروهک مجذوبان نور با سرکردگی حمید مرادی و همپالگانش، علاوه بر همکاری با جریان فتنه ۸۸، همنوایی زیادی نیز با جریان ضدانقلاب برانداز داشتند. آنها در این راستا اخبار دروغ معاندان را در سطح وسیع در سایت مجذوبان منتشر میکردند. از جمله همکاریهای مجذوبانیها با عناصر ضدانقلاب، میتوان به ماجرای قتل «هاله سحابی» در سال ۹۰ اشاره کرد که به دروغ مدعی شدند و القاء کردند قتل خانم سحابی توسط نیروهای امنیتی رخ داده است. این امر در حالی بود که مجذوبانیها در همان سال ۹۰ با تمهید مقدماتی برای کشتن یکی از دراویش، نشان دادند که تبحری ویژه در انتساب دروغین قتلها به نیروهای انقلابی دارند.
عناوین اتهامی حمیدرضا مرادی سروستانی در محاکمه عناصر مجذوبانی مورخ ۲۳ اسفند ۱۳۹۱، به قرار زیر است:فعالیت چشمگیر به نفع فرقه ضد امنیتی دراویش و سایت مجذوبان نور از طریق عضویت در فرقه مذکور با هدف اقدام علیه امنیت کشور؛ فعالیت تبلیغی علیه منافع ملی به نفع دوّل خارجی؛ اخلال در نظم و آسایش عمومی همراه با هیاهو و همسو با جریانات ضدمردمی؛ نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی؛ توهین به ارزشهای ملی.
منبع: میزان
انتهای پیام/