![مسیرهای راهپیمایی ۲۲ بهمن در تهران](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/21/20333058_106.jpg)
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر،مهندس عادل مقدس با اشاره به نقش هورمونهای تیروئید در رشد و تکامل اعضا بدن خاطرنشان کرد: با انجام یک آزمایش ساده میتوان به وجود کمکاری مادرزادی تیروئید در نوزادان پی برد و در کمترین زمان ممکن درمان دارویی را برای آنان شروع کرد.
وی تأکید کرد: کمکاری مادرزادی تیروئید با عوارضی مانند عقبماندگی ذهنی، کوتاهی قد و کاهش شنوایی همراه است و با توجه به اینکه این عوارض در صورت عدمتشخیص سریع و شروع درمان بهموقع جبرانناپذیر هستند، انجام غربالگری در ۵-۳ روز ابتدایی تولد در راستای درمان بهموقع و جلوگیری از بروز عوارض این بیماری ضروری است.
مهندس مقدس ادامه داد: نوزادانی که پس از انجام آزمایش، مشکوک به بیماری کمکاری مادرزادی تیروئید باشند و کودکانی که نارس متولد میشوند، وزن تولد کمتر از ۲ کیلو و ۵۰۰ گرم و یا بیش از ۴ کیلوگرم دارند، دوقلوها و چند قلوها، کودکانی که سابقه بستری در بیمارستان دارند و نوزادان باسابقه دریافت و یا تعویض خون، غربالگری مجدد برای آنها انجام میشود.
وی تصریح کرد: در صورت تشخیص کمکاری مادرزادی تیروئید برای نوزاد، درمان دارویی شروع و تا سه سال ادامه خواهد یافت و پس از قطع داروها با نظر پزشک متخصص مجدداً آزمایش کمکاری تیروئید انجام میشود که با عدم وجود بیماری کمکاری تیروئید درمان دارویی قطع میگردد و در غیر این صورت درمان دارویی باید تا پایان عمر ادامه یابد.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان تنگستان بیان داشت: نبود سابقه بیماری کمکاری مادرزادی تیروئید در خانواده، دلیلی بر انجام ندادن غربالگری در نوزادان نیست و نباید هیچ نوزادی را از غربالگری محروم کرد.
مقام مسئول بهداشت و درمان در تنگستان افزود: در مراکز خدمات جامع سلامت شهید رجایی اهرم، دلوار و بوالخیر آزمایش تشخیص کمکاری مادرزادی تیروئید انجام میشود که با تشخیص بیماری کمکاری مادرزادی تیروئید، کارکنان بهداشت و درمان بر روند مراحل درمان نظارت و پیگیریهای لازم را تا بهبود کامل نوزاد انجام میدهند.
انتهای پیام/ م