محمد پارسیون جراح و دندانپزشک در گفتوگو با خبرنگار
حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره
رعایت نکات بهداشت دهان و دندان گفت: مسواک وسیلهای بهداشتی برای تمیز کردن حفره دهان است كه علاوه بر دندانها وظیفه تمیز کردن زبان و لثههای اطراف دندانها را هم بر عهده دارد؛ مسواک با جدا كردن و جابهجا کردن پلاکها، باقيمانده مواد غذايی و میکروبهای مضر، سلامت دندان و لثهها را تضمین میکند.
پارسیون بيان کرد: شرکتهای مختلفی مسواکهایی با ویژگیهای متفاوت تولید میكنند اما در مجموع بهتر است برای انتخاب به برخی فاکتورها بیشتر دقت شود مثلا اندازه سر مسواک باید با توجه به سن و خصوصیات و مشكلات دهان فرد تعیین شود، سر مسواک نباید بزرگ یا کوچک باشد چرا که بزرگ بودن آن مانع از دسترسی مناسب به برخی سطوح دندانها و کوچک بودن آن هم پوششدهی مناسب سطح لثه و دندانها را کاهش میدهد.
این جراح و دندانپزشک در ادامه افزود: مسئله ديگر میزان انعطافپذیری و درجه نرمی (نرم،متوسط،سخت) برسهای مسواک انتخابی است كه با توجه به شیوه مسواک زدن افراد و مشكلات دهان و دندان آنها تعیین میشود؛ همچنین باید توجه شود که نوک پرزهای مسواک، تیز نباشد و حالت گرد شده داشته باشند، در غير اينصورت به مرور زمان روی دندانها ساییدگی ایجاد میکند و مینای دندان را از بین میبرد، البته اغلب کارخانجات معتبر این موضوع را رعایت میکنند.
وی درباره
تعداد دفعات مسواک زدن بيان کرد: شاید 3 بار مسواک زدن در طول روز و برای بعد از وعدههای غذای اصلی خیلی ایدهآل باشد؛ افرادی که میخواهند 2 بار در روز این کار را انجام دهند بهتر است بعد از صبحانه و بعد از شام باشد اما اگر بنا بر هر دليلی فقط یک بار در روز این کار را انجام میدهید حتماً باید شب ،قبل از خواب را انتخاب کنید چرا که بيشترين اثر تخريبی ميكروبها در طول خواب شبانه است و مسواک صبحگاهی نمیتواند این اثر را جبران کند.
بیشتر بخوانید: معرفی چوب مسواک + طریقه مصرف و فواید
این جراح و دندانپزشک گفت: مسواک زدن با فشار بیش از حد و خشن باعث آسیب رسانی به دندانها و بافتهای نگهدارنده اطراف آنها میشود؛ در واقع
لایهبرداری مسواک، به مرور زمان باعث ایجاد حساسیتهای دندانی و پوسیدگی خواهد شد؛ توصیه میشود برای
یادگیری نحوه مسواک زدن صحیح به دندانپزشک خود مراجعه کنید چرا که این امر نیاز به آموزش حضوری دارد.
پارسیون ادامه داد: اغلب دندانپزشکان توصیه میکنند مسواک را حتماً با خمیر دندان استفاده کنید چرا که وجود ترکیبات مناسب در خميردندان، فلور میکروبی دهان را تنظیم و از لثهها و دندانها محافظت میکند؛ معمولاً خمیر دندانها ترکیبات مشابهی دارند و تفاوت زیادی در آنها دیده نمیشود اما بهتر است در انتخاب خمیر دندان مصرفی خود تنوع ایجاد کنید. عمر هر مسواک بطور متوسط حدود 3 ماه است و بعد از این مدت پرزها حالت خود را از دست میدهند و رنگشان تغییر میکند، اگر مسواک در این بازه خراب نشود یا زودتر از موعد حالت خود را از دست بدهد به این معنا است که شیوه مسواک زدن غلطی دارید.
وی تصریح کرد: دندانپزشکان توصیه میکنند هنگام مسواک زدن بهتر است روی زبان را هم تمیز کنید چرا که میکروبهای بسیاری روی زبان و بين پرزهای آن جمع و علاوه بر تغيير فلور ميكروبی باعث ایجاد
بوی بد دهان میشوند؛ برخی از مسواکها قسمت مخصوصی برای شستوشوی زبان دارند اما برسهای جداگانهای هم میتوانید برای این کار تهیه کنید.
این جراح و دندانپزشک در خصوص
استفاده از نخ دندان تشریح کرد: استفاده از نخ دندان را بطور معمول برای همه گروههای سنی توصیه میکنیم و انجام این کار قبل یا بعد از مسواک، تفاوت چندانی ندارد. نحوه درست استفاده از نخ دندان هم باید آموزش داده شود چراکه استفاده نادرست آن میتواند موجب آسیب و تحلیل رفتن لثهها شود که این عامل میتواند اثر تخریبی به دنبال داشته باشد.
پارسیون در خصوص استفاده از دهانشویه بیان کرد:
مصرف دهانشویهها به عنوان مکمل بهداشتی به همه افراد توصيه میشود؛دهان شويهها برای سلامت محيط دهان بسيار كارامد هستند. نحوه مصرف، دفعات استفاده و نوع آن بهتر است توسط پزشک تعیین شود چراکه استفاده نادرست از آن میتواند مفيد واقع نشود.
مشکلم بوی بد دهان هستش اگه ممکنه بگید به چه دکتری مراجعه کنم ممنون میشم.؟؟
تشکر