به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، ازگذشته دور هنر وهنرمند نقش بزرگی درجامعه ایفا می کردند،این تاثیرات را در گذشته می توان در تاثیر یک شعر برروی یک پادشاه ودر دنیای امروزه در تاثیر یک تابلو یا هر اثر هنری بر روی افکار و عقاید جامعه یا یک گروه یا مذهب خاصی مشاهده کرد .ارزش و اهمیتی که هنر و هنرمند امروزه از آن برخوردار است بسیار کم رنگ تر نسبت به گذشته است شاید رشد و پیشرفت تکنولوژی یکی از عوامل این مسئله باشد.
استاد پورقربان یکی از فعالین عرصه ی هنردر گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، گفت:طبیعتا رشد و پیشرفت تکنولوژی نه تنها در صنعت هنر بلکه در اکثر صنعت ها مانند مسگری و قالی بافی نیز تاثیر خود را گذاشته اند ولی درک و فهم مردم در این باره حرف اول را می زند .
وی گفت:مردم باید فرق بین یک تابلوی نقاشی نفیس و یک نقش چاپ شده را بدانند ؛باید مردم فرق بین یک قالی دستبافت را با فرش ماشینی را بدانند شاید دانستن این تفاوت آنهارا در انتخاب یاری کندو فرهنگ سازی نقش مهمی را بازی می کند.
وی افزود:فرهنگ مسئله ای است که در ایران درست در جای خود ننشسته است ؛فرهنگ حمایت از هنرمند ،فرهنگ خرید آثار از هنرمندان ،فرهنگ را دراولویت زندگی روزمره قراردهیم.
استاد جعفر لامع یکی از اساتید و فعالین عرصه ی هنر در مورد فرهنگ حمایت از هنرمندان چنین در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ افزود:یک هنرمند تنها به امید فروش آثارش فعالیت خود را ادامه می دهد؛وقتی از هنرمند حمایت نمی شود هنرمند به فکر صادرات آثارش به کشور های دیگر می افتد این مسئله طبیعی است که یک هنرمند آثارش را به کشور های دیگر صادر کند ولی اگر این روند ادامه پیدا کند هنرمند متوجه توجه بیش از حد مردم کشور های بیگانه به هنر و هنرمند می شود و این مسئله به مهاجرت هنرمند از وطن خود می شود که این مهاجرت ها می تواند در آینده ی نزدیک به معضل مهمی برای یک کشور تبدیل شود و تنها حمایت مسئولان و مردم می تواند جلوی این مشکل را بگیرد.
وی بیان کرد:شاید مردم با خرید تنها یک گوشه از آثار یک هنرمند اورا به ادامه کار خود تشویق کنند ولی مردم کشورهای جهان سوم و ایرانیان خرید از آثار هنرمندان را در آخرین بخش از لیست خرید خود قرار می دهند و برای آنها چندان اهمیتی ندارد.
نظری کارشناسی هنری بابیان اینکه، بی رغبتی مردم به هنر و هنرمند در تبریز رایج است در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، گفت:اگر در مردم حس زیبا شناسی تقویت شود می تواند این عمل برعکس شود ، متاسفانه با چند پرسش و پاسخ از مردم به حقیقت مسئله پی بردیم برخی ها مشکلات مالی را علت عدم خرید می دانند ولی شاید همان افراد در طول زندگی روزمره خود شاید چند برابر پول یک اثر هنری را صرف فعالیت های بی مورد و بی هدف می کنند.
وی درادامه افزود:یک تابلوی نفیس نقاشی یا چند بیت از حافظ که به قلم یک خوشنویس چیره دست تحریر شده باشد شاید پولش از اشیای موقتی که در زندگی روزمره می خریم نباشد ولی زیبایی و آرامش آن دائمی است و شما موقع نگریستن در آن اثر احساس شادی و نشاط و سر زندگی می کنید ، بله این بخشی است که مردمان کشور های اروپایی بیشتر از ایرانیان به آن اهمیت می دهند.
وی تصریح کرد:زیبایی و ارزش یک اثر که یک یا چند هنرمند وقت ،مهارت،خلاقیت خود را در آن پیاده کرده اند بیشتر از بحث مالی است.
دکتر قانع پور روانشناس در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، گفت :تاثیرات آثار هنری بر روحیه انسان بیشتراست، یک اثر هنری زیباست و انسان زیبایی هارا دوست دارد هر انسانی به دیدن یک اثر هنری احساس راحتی میکند و وقتی با آن اثر انس می یابد رفته رفته از هنجار های اجتماعی مانند خشم و اعتیاد و...دور می ماند و همین شاید همان دلیلی است که هنرمندان انسان های نرمال و کم پرخاشگری هستند این تاثیر هنر بر روی آنهاست .شاید بتوان به وسیله ی هنر و هنرمند از درصد هنجار های اجتماعی بکاهیم.
وی به یکی از نمایشگاه هایی که همه ساله برای فروش آثار هنری در استان برپا می شود اشاره کرد و گفت: نمایشگاه (آرت اکسپو) نمایشگاهی است که در سال های اخیر اقدامات زیادی را برای فروش بیشتر آثار هنرمندان انجام داده است.
محمد پور مدیر کل اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،گفت: البته حمایت و در نظر داشته باشیم که ارزش دادن مسئولان به هنر و هنرمند تنها بخشی از راه است بخش دیگر آن هم به مردم بر می گردد .
وی یادآورشد: همه ساله نمایشگاه و فروشگاه های زیادی در سراسر استان جهت فروش آثار ها بر پا می شوند که مقداری روند فروش محصولات را سهل کرده است امیدواریم در ماه های آتی با همت اداره ی فرهنگ و ارشاد و ارگان های مختلف گامی بزرگتر و گسترده در فروش آثار هنری هنرمندان برداریم .
وی گفت:مردم باید بدانند که یک اثر حامل چه اثرات و پیامد هایی است ،باید تاثیرات آن را روی زندگی احساس کنند ؛باید بدانند یه یک اثر حاصل تلاش های یک هنرمند است باید جنبه ی زیبایی آنرا به جنبه ی مالی آن ترجیح دهند در آن صورت است که به خرید یک اثر تمایل پیدا می کنند .
شاید پول یک اثر هنری یک سوم پولی که صرف تفریحات موقتی و زود گذر می کنیم باشد ولی تاثیرات آنها موقتی هستند ولی تاثیرات این اثر ها بینهایت شاید یک فرد خارجی معنی آیه یا عبادت یا شعری یا حتی نقاشی را که کشیده شده است را نداند ولی به زیبایی نهفته در یک اثر پی میرد و این همان دلیلی است که اورا به خرید آن ترغیب می کند.
انتهای پیام/