استاندار کرمانشاه گفت : عملیات بازسازی ۱۷ هزار واحد مسکونی تخریبی و ۵۳ هزار و ۵۰۰ واحد تعمیری در مناطق زلزله زده استان به پایان رسیده و تحویل مردم آسیب دیده شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه گفت : زلزله سال گذشته بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان برای دولت هزینه در بر داشته است و پیش بینی می‌شود که این میزان افزایش پیدا کند .

وی به برگزاری نخستین جلسه مدیریت بحران استانی ۶ ساعت پس از وقوع زلزله اشاره کرد و گفت : در نخستین جلسه مدیریت بحران به پیشنهاد سردار محمدنظر عظیمی فرمانده قرارگاه نجف سپاه پاسداران امدادرسانی در شهر را به ارتش و امدادرسانی به روستا‌ها را به سپاه واگذار کردیم.

استاندار کرمانشاه این تقسیم بندی را یکی از درست‌ترین تصمیم‌ها در زمان مدیریت بحران زلزله دانست و عنوان کرد : با این تصمیم بیش از ۱۲ هزار نیرو در زمینه امداد رسانی به زلزله زدگان به کار گرفته شدند.

بازوند با بیان اینکه در امدادرسانی به زلزله زدگان کرمانشاه رکورد زده شد، گفت : تا ساعت ۱۱ صبح روز بعد از زلزله ۹ هزار و ۵۰۰ نفر از زیر آوار بیرون آورده و توسط ۴۳ فروند بالگرد به کرمانشاه منتقل شدند.

وی در رابطه با فعالیت شبکه‌های مجازی در زلزله کرمانشاه گفت : فضای مجازی در اطلاع رسانی کمک بسیاری به ما کرد، اما مشکلاتی با کانال‌های معاند داشتیم که سم پاشی می‌کردند.

بازوند به پیام رهبری برای کمک رسانی مردم به زلزله زدگان اشاره کرد و افزود : پس از زلزله اخیر مردم به خوبی پای کار آمدند و به زلزله زدگان کمک کردند.

استاندار کرمانشاه با اشاره به فرمایش‌های مقام معظم رهبری در رابطه با بازسازی و اسکان مردم در مناطق زلزله زده، گفت : رهبری بر سرعت عمل در بازسازی مناطق زلزله زده، مدیریت متمرکز و فرصت سازی تاکید داشتند که ما آن را سرلوحه کار خود قرار دادیم.

بازوند افزود : ۲ روز پس از زلزله ادارات در مناطق زلزله زده باز شدند و روند زندگی عادی مردم از سر گرفته شد .

وی به حضور گسترده مردم در مناطق زلزله زده برای امداد رسانی اشاره کرد و گفت : به دلیل ازدحام جمعیت در شورای تامین چندین بار بحث جلوگیری از حضور مردم مطرح شد، اما موج جمعیت آنقدر زیاد بود که نمی‌توانستیم جلوی آن را بگیریم که خوشبختانه مشکلی نیز در این زمینه ایجاد نشد.

استاندار کرمانشاه به روند اسکان زلزله زدگان اشاره کرد و اظهار داشت : به منظور اسکان اضطراری زلزله زدگان ۹۴ هزار تخته چادر هلال احمر و ۱۰ هزار تخته چادر اهدایی مردم بین زلزله زدگان توزیع شد .

بازوند با بیان اینکه قیمت چادر‌های توزیع شده توسط هلال احمر ۸۰ میلیارد تومان برآورد شده است، گفت : در این زلزله در قبال هر چادر که برای زلزله زدگان بر پا شد، ۲.۸ چادر هدر رفت که نسبت به هدر رفت چادر در دیگر زلزله‌ها رقم ناچیزی است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع اسکان موقت زلزله زدگان اشاره کرد، گفت : در بخش اسکان موقت برای ۱۲ هزار و ۵۰۰ خانواده کانکس پیش بینی کرده بودیم که این آمار با ارسال کانکس‌های مردمی به ۱۸ هزار و ۸۰۰ خانواده رسید.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه دولت به منظور ساخت هر کانکس هشت میلیون و ۷۰۰ هزار تومان پرداخت کرد، توضیح داد: در مرحله اسکان موقت هشت هزار و ۷۰۰ کانکس توسط سپاه، ۲ هزار کانکس توسط ارتش و ۲ هزار و ۳۲ کانکس توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ساخته شد.

براساس اعلام بازوند، در مجموع اسکان موقت زلزله زدگان ۱۳۵ میلیارد تومان برای دولت هزینه در بر داشت.

وی با بیان اینکه زلزله کرمانشاه تا این لحظه ۱۰ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بار مالی برای دولت داشت، گفت: از این میزان حدود هزار میلیارد تومان در قالب کمک‌های بلاعوض پرداخت شده است.

استاندار کرمانشاه عنوان کرد: سود تسهیلات بلند مدت زلزله زدگان چهار درصد است که دولت مابه التفاوت سود آن تا ۱۸ درصد را به بانک مرکزی پرداخت می‌کند.

بازوند به کمک‌های مردمی در این زلزله اشاره کرد و اظهار داشت : کمک‌های غیرنقدی مردم که برای زلزله زدگان ارسال کردند حدود ۲۶۵ میلیارد تومان برآورد می‌شود؛ مردم در این زلزله ۶۷ میلیارد تومان پول نقد به حساب هلال احمر و ۲۲ میلیارد تومان نیز به حساب افراد سرشناس واریز کردند.

وی ادامه داد : از این ۲۲ میلیارد تومان ۹۷ درصد به ترتیب در اختیار علی دایی، صادق زیبا کلام و نرگس کلباسی است و درصد خیلی کمی نیز در اختیار دیگر افراد مشهور قرار دارد که دادستانی هزینه کرد آن را پیگیری می‌کند.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه اعتماد مردم به افراد سرشناس نقطه قوت کشور است، گفت: ما تا می‌توانیم این کار را تشویق می‌کنیم، اما متاسفانه برخی افراد نه تنها در این زمینه به افراد سرشناس کمک نکردند بلکه علیه آن‌ها نیز حرف زدند؛ این کار پسندیده نبود، زیرا این انسان‌ها قصد سوء استفاده از اموال مردم را نداشتند.

بازوند با بیان اینکه مردم به این افراد اعتماد کردند و حتما بر کار آن‌ها نظارت خواهند داشت، گفت: با دایی، زیبا کلام و کلباسی دیدار‌هایی انجام دادیم و به آن‌ها گفتیم که پول جمع آوری شده را هرطور که صلاح می‌دانند هزینه کنند؛ ما نهایت همکاری را با آنان داشتیم.

استاندار کرمانشاه گفت: پس از زلزله ما سه ماه درگیر اسکان اضطراری و اسکان موقت بودیم و پس از آن نیز ۲ ماه بارندگی اجازه آغاز فعالیت بازسازی را به ما نداد؛ از این رو روند بازسازی رسما پنج ماه پس از زلزله آغاز شد.

وی اظهار داشت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هم اکنون با ۱۲ اکیپ از استان‌های مختلف کشور با ۱۱ هزار و ۵۰۰ نیرو در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه مشغول ساخت و ساز است.

بازوند یادآور شد: در این زلزله ۱۰۳ هزار واحد مسکونی خسارت دیده بودند که از این میزان ۶۷ هزار واحد نیاز به تعمیر داشتند.

به گفته وی، تاکنون کار تعمیر ۵۳ هزار و ۵۰۰ واحد کاملا به اتمام رسیده است و مردم به خانه‌های خود باز گشته اند.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه در زلزله کرمانشاه به دنبال فرصت سازی بودیم، گفت: علاوه بر واحد‌هایی که به صورت کامل تخریب شده بودند، دست به بازسازی بخش دیگری از واحد‌ها تحت عنوان احداثی نوع ۲ زدیم.

بازوند با بیان اینکه در مجموع ۳۶ هزار واحد احداثی نوع یک و نوع ۲ در مناطق زلزله زده وجود دارد، ادامه داد: در این زلزله ۱۲ هزار و ۵۰۰ واحد که کاملا تخریب و یا بخشی از آن‌ها تخریب شده بود در قالب احداثی نوع یک تعریف شدند.

وی عنوان کرد: احداثی نوع ۲ نیز شامل واحد‌هایی می‌شود که سازه‌های آن‌ها سرپا باشد و بتواند زلزله ۶ ریشتری را نیز تحمل کند.

استاندار کرمانشاه اعلام کرد: ۱۲ هزار و ۵۰۰ واحد زلزله زده روستایی که در زلزله کرمانشاه به صورت کامل تخریب شده بودند تا مهر ماه تکمیل و به مردم تحویل داده شدند.

به گفته بازوند، هم اکنون کار احداث ۱۷ هزار واحد مکسونی تخریبی زلزله زده غرب استان کرمانشاه به اتمام رسیده است.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه پس از زلزله کرمانشاه روند ساخت و ساز در مناطق زلزله زده رونق گرفت، گفت: در کل شهر‌های زلزله زده هشت هزار واحد تخریب شد، اما اکنون تنها در شهر سرپل ذهاب برای ۹ هزار و ۶۰۰ پروانه ساخت صادر شده است.

بازوند توضیح داد: در سرپل ذهاب خانه‌های شهری که تخریب شدند معدل طبقات آن‌ها ۱.۲ طبقه بود و، اما اکنون معدل طبقات خانه‌هایی که در حال ساخت هستند ۳.۸ طبقه هستند.

وی با بیان اینکه پس از وقوع زلزله تاکنون ۳۵ هزار و ۶۳۵ واحد مسکونی پی‌کنی شده اند، افزود: از این تعداد واحد تاکنون ۳۳ هزار و ۱۰۱ واحد آرماتوربندی و ۳۲ هزار و ۴۸۰ واحد بتن ریزی شده اند.

استاندار کرمانشاه عنوان کرد: همچنین ۲۸ هزار و ۴۰۳ واحد دارای اسکلت و ۲۲ هزار و ۴۵۹ واحد دیوار چینی شده اند.

بازوند با بیان اینکه ۲۳ هزار و ۳۲۷ واحد زلزله زده دارای سقف شده اند، گفت: گچ و خاک دیوار‌های ۱۷ هزار و ۴۴۶ واحد هم تاکنون به اتمام رسیده است.

 

 

انتهای پیام/د

زلزله سال گذشته بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان برای دولت هزینه در بر داشته است

 

برچسب ها: اخبارفرهنگی ، زلزله
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.