به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، سید شبر موسوی مدیر جهاد کشاورزی میاندورود از کشت آیروپونیک (بدون خاک و آب) زعفران در بخش مرکزی شهرستان میاندورود خبر داد و گفت: در این روش پیازهای زعفران در دما، نور و رطوبت مناسب که در بازهی زمانی متغیر است، نگهداری و آب مورد نیاز برای رشد فقط از طریق رطوبت محیطی تأمین میشود.
وی درباره مزیتهای این نوع کشت افزود: مناسب بودن برای تمام اقلیم ها، استفاده از اراضی کوچک در سطح گلخانه بجای تخصیص زمینهای بزرگ، برداشت چند برابری محصول نسبت به کشت سنتی، کیفیت و عیار بالاتر نسبت به کشت سنتی، کنترل آفات و شرایط اقلیمی مانند خشکسالی و سرما، بالابردن دوره تناوب کشت در طول سال (حداقل سه دوره کشت در فصل تابستان و پاییز و حداکثر دو دوره کشت در فصل زمستان و بهار) و فضای بسیار کمتر نسبت به کشت سنتی از مزایای این نوع کشت است.
موسوی گفت: این روش کشت علاوه بر اینکه نیاز آبی ندارد، به لحاظ عملکرد نیز در هر هکتار بطور میانگین ۲۳ تا ۲۵ کیلوگرم زعفران خشک شده تولید میشود در صورتی که متوسط عملکرد این محصول به روش کشت سنتی ۷ کیلوگرم در هر هکتار است.
انتهای پیام/ م