مواضع اروپا در حمایت از ایران جسورانه بود/ سیاست به صفررساندن فروش نفت ایران شکست خورد/ جلسه وزرای خارجه ایران و ۱+۴ به زودی برگزار خواهد شد

معاون وزیر امور خارجه گفت: اثرات روانی تحریم‌ها از قبل آغاز شده بود و هیچ چیز جدیدی از امروز رخ نخواهد داد. تحریم‌های جدید یک شو است و تاثیری نخواهند داشت.

به گزارش  حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه کشورمان شامگاه دوشنبه 14 ابان ماه با حضور در برنامه "تیتر امشب" به بررسی تحریم های اعمالی آمریکا تحت عنوان "چالش چهل ساله ایران و آمریکا بابیان اینکه اقتدار اقتصادی واشنگتن رو به افول است، گفت: در حالی که آمریکایی ها تمام تلاش خود را کردند تا مقابل برجام همه جهان را با خود همراه کنند، اما جز رژیم صهیونیستی و عربستان هیچ کشوری حاضر نشد تا مواضع آمریکا را همراهی کند و در حقیقت دولت فعلی آمریکا در این اقدام خود شکست خورده است.

وی تاکید کرد: ایستادگی اروپایی ها برابر تحریم های آمریکا علیه ایران نشان از آن دارد که واشنگتن علاوه براینکه در سراشیبی مسیر سیاسی و اخلاقی قرار گرفته، در اهداف خود هم شکست خواهد خورد.

عراقچی با بیان اینکه آمریکا با خروج از برجام قطعنامه 2231 شورای امنیت را نقض کرده است، گفت: آنها تمام تلاش خود را کردند تا برجام را از بین ببرند ولی جامعه جهانی در برابر آنها مقاومت کرد. همچنین سراغ ندارم رئیس جمهوری یک کشور در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کند و همه به او بخندند و مورد تمسخر واقع شود.

وی افزود: اینکه اروپایی ها در مقابل تحریم های آمریکا ایستادگی می کنند، نشان می دهد هیمنه اقتصادی آمریکا افولش حداقل شروع شده و نیز زمانی که اروپایی ها سازوکار مالی را آغاز کردند، نشان می دهد آنها می خواهند وابستگی اقتصادی خود به آمریکا را از بین ببرند.

عراقچی ادامه داد: اینکه در اروپا به دنبال این هستند که در مقابل بانک جهانی، بانک اروپایی را ایجاد کنند یکی از قدم هایی است که اروپایی ها می خواهند بردارند.

معاون وزیر امور خارجه افزود: استفاده بیش از حد آمریکا از قدرت اقتصادی خود منجر به ضعیف شدن این قدرت خواهد شد.

عراقچی در ادامه به ناکامی های آمریکا در افغانستان و سوریه و در عرصه بین المللی اشاره کرد و گفت: آمریکا هم در توان نظامی و هم در هیمنه سیاسی و اقتدار اقتصادی خود در سراشیبی حرکت می کند.

وی با تاکید براینکه به هر حال ترامپ مجبور خواهد شد با زبان تکریم با مردم ایران صحبت کند، اظهار داشت: اکنون همه متحدان آمریکا از برجام حمایت و تلاش خود را برای حفظ برجام می کنند.

معاون وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه تاکنون مواضع سیاسی اروپا مقابل آمریکا خوب و جسورانه بوده است، افزود: اروپایی ها با صراحت در بحث برجام ایستاده اند. اروپا در کنار چین و روسیه اذعان کردند در برجام می مانند و گفتند ساز و کار ویژه مالی برای ایران برقرار است که اجازه می دهد دریافت و پرداخت های ایران و اروپا بدون سر و کار داشتن با دلار انجام شود و در مرحله دوم کشورهای غیر اروپایی می توانند به آن ملحق شوند. برخی از کشورها و خریداران نفت ما گفتند منتظرند از این سیستم برای پرداخت های نفت ایران استفاده کنند.

عراقچی گفت: این سازوکار ویژه مالی اکنون مراحل پایانی را طی می کند، مسائل و نکات فنی دارد که باید حل و فصل و ثبت شود، چندین جلسه کارشناسی با کارشناسان اتحادیه اروپا، سه کشور اروپایی و چین و روسیه برگزار شده و جلسه بعدی ما چهارشنبه هفته جاری با حضور کارشناسان از بانک مرکزی، نفت و ... برگزار می شود.

وی افزود: البته ممکن است عملیاتی شدن این سازوکار ویژه مالی مدتی طول بکشد.

معاون وزیر امور خارجه در ادامه درباره هشت کشوری که از تحریم های آمریکا معاف شدند نیز گفت: این هشت کشور در این مدت با ما هماهنگی کامل داشتند و ما را در جریان می گذاشتند.

عراقچی اضافه کرد: تصور ترامپ این است که با فشار حداکثری، ما توافق دیگری را می پذیریم، اما وادار کردن ایران با فشار حداکثری به مذاکره، امیدی واهی است چرا که ما کاملا آمادگی های لازم را پیش بینی کرده بودیم.

وی با تاکید براینکه اطمینان دارم ما این مسیر را با قدرت و صلابت پشت سر خواهیم گذاشت و ترامپ و اطرافیانش هم حتما به این نتیجه می رسند که اشتباه کردند، گفت: تحریم هایی که امروز رسما اعلام شده، چند ماه است که خود را نشان داده و چون اثرات تحریم ها از قبل شروع شده بود، هیچ چیز جدیدی از امروز به بعد اتفاق نمی افتد.

عراقچی افزود: تحریم ها و اسامی جدیدی که فقط یک نمایش به نظر می آید، حتما اثری نخواهد داشت.

وی در ادامه درباره نقش چین و روسیه نیز گفت: در دور گذشته تحریم ها قبل از برجام با این دو کشور ارتباطات گسترده ای داشتیم و آنها به ما خیلی کمک کردند و روابط ما با چین قبل از برجام هیچ وقت قطع نشد و شکوفایی اقتصادی بعد از برجام با این دو کشور ایجاد شد و چین و روسیه اعلام کردند که تحریم ها را اجرا نخواهند کرد.

معاون وزیرامور خارجه ادامه داد: در تحریم های گذشته چینی ها راه های بانکی خاصی را برای ما باز کردند که این بار احیا خواهد شد، همچنین با روسیه ساز و کار مالی دوجانبه را طراحی می کنیم، با هند نیز طراحی هایی را انجام داده ایم. این بار جامعه جهانی به لحاظ اخلاقی و سیاسی پشت سر ایران است.

عراقچی افزود: هم اکنون ایران به لحاظ سیاسی وضع کاملا خوبی دارد، با چین، روسیه و هند توافق های خوبی را انجام داده ایم و سازوکارهای مالی با این سه کشور در حال طراحی است.

وی ادامه داد: در حال حاضر فعالیت های دیپلماتیک ما خیلی شدت گرفته است. نامه محکمی را نمایندگی ما به دبیرکل سازمان ملل نوشت.

عراقچی افزود: طرح های متعدد هسته ای را طراحی کرده ایم که با اروپا انجام دهیم. هیچ برنامه هسته ای تعطیل نشده و در حوزه غنی سازی روی ماشین های آی آر 8 کار می کنیم.

معاون وزیر امور خارجه ادامه داد: در بحث هسته ای هیچ ضرری نکرده ایم و مسیر ما کاملا روشن است و حتما تحریم های اخیر آمریکا را به سلامت پشت سر می گذاریم.

وی درباره نقش همسایگان نیز گفت: همسایگان نزدیک ترین کشورها به ما هستند که در اولویت تعاملات سیاسی و اقتصادی ما قرار دارند، عراق، ترکیه، افغانستان، حوزه خزر و خلیج فارس برای ما از اهمیت برخوردارند. مسیر همکاری اقتصادی ما با ترکیه در دوره تحریم ها مسیر بازی بود همچنین با عراق تعاملات اقتصادی ما بسیار گسترده است.

عراقچی ادامه داد: بیش از سه میلیارد دلار صادرات کالاهای ما به افغانستان است و اطمینان دارم تحریم های آمریکا ظرفیت ها را چند برابر خواهد کرد.

وی تصریح کرد: باید در نظر داشت آنها قطعا کشور بزرگی مثل ایران را با بیش از 80 میلیون جمعیت و ذخایر خدادادی و نیروی انسانی جوان و گفتمان انقلابی و مقاومت و رهبری هوشمندانه نمی توانند تحریم و دچار مشکلات ویژه کنند و به زانو در آوردن ایران را در خواب خواهند دید.
معاون وزیر امورخارجه افزود: همچنین امیدواریم در حوزه خلیج فارس که اشکالاتی در روابط ما با همسایگان وجود دارد، تغییراتی را در آینده ایجاد کنیم البته برخی کشورهای این حوزه در اوهام و توهماتی قرار دارند و امیدوارم با شکست هایی که در حوزه های پیرامونی، یمن، سوریه، عراق و ... خوردند به نقطه ای برسند که تعاملاتی را با آنها داشته باشیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۷ ۱۵ آبان ۱۳۹۷
کدوم بهتره ....ایران بدون قدرت تولید انرژی هسته‌یی و وابسته! و ایران مقتدر تولید کننده‌ی انرژی هسته‌یی مستقل....؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۳ ۱۵ آبان ۱۳۹۷
اروپا هیچ قدمی بر نداشته و بر نمیداره فقط و فقط داره فیلم بازی میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۱ ۱۵ آبان ۱۳۹۷
امریکا هیچ غلطی نمیتونه بکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۴ ۱۵ آبان ۱۳۹۷
تحریم نابحق ما رو ردکردن چه جسارتی می خواد، بعد هم سازمان ملل که جز عروسک خیمه شب بازی بیشتر نیست، کجا بیانیه هاش بداد مظلوم رسید که این نامه محکم به جایی برسه نمی دونیم تا کی میخواهیم به امید دیگران باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۴ ۱۵ آبان ۱۳۹۷
این وسط فقط بیچاره مردم بخصوص حقوق بگیرها
-
ناشناس
۰۷:۴۲ ۱۵ آبان ۱۳۹۷
بابا اگه میتونید دلار رو بیارید پایین تا مردم از فشار اقتصادی نجات پیدا کنند. حقوق کارمند ها رو هم که یک ریال افزایش ندادید. فقیرتر شدیم
Germany
ناشناس
۰۷:۰۳ ۱۵ آبان ۱۳۹۷
مگه دلشون بحال ما سوخته؟ اونا دنبال منافع خودشون و بخاطر احتیاجی که به نفت دارن اینکارو کردن .چرا همه شرکتای اروپایی از ایران رفتن؟ رنو .پژو. زیمنس ......
United States of America
ناشناس
۰۶:۲۸ ۱۵ آبان ۱۳۹۷
چه اتفاقی برای یامین پور افتاد؟ خبرنکار خوبی بود
Iran (Islamic Republic of)
L
۰۶:۲۶ ۱۵ آبان ۱۳۹۷
خب خدا رو شکر که تحریمها هم شکست خورد،پس حالا دیگه باید قیمت‌هایی که سرسام آور بخاطر و به بهانه تحریمها بالا رفته و برده اند پایین بیاید... انشاالله
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۲۳:۵۸ ۱۴ آبان ۱۳۹۷
کی جنس ها میایند پایین فشار زیاده مشکل بیکاری حل کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۳ ۱۴ آبان ۱۳۹۷
سلام و درود به شریعتمداری قهرمان که باعث فخر کشور جمهوری اسلامی ایران است . خداوند نگه دارت باد . چشم دشمنانت کور باد .
آخرین اخبار