علی نایبی سرپرست پخت آش نذری در نایین در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گفت : در این آیین 33 ساله ، برای پخت 30 تن آش حلیم در قالب 80 دیگ با ظرفیت هر دیگ 250 کیلوگرم ، دو تریلر سوخت چوب ، حدود یک تن گوشت ، یک تن و 300 کیلوگرم حبوبات ، 24 هزار لیتر آب ، یک تن و 30 کیلوگرم گندم ،250 کیلو نرمه برنج و 5کیلو ادویه استفاده می شود.
وی انگیزه اش از پخت آش را ارادت به ساحت مقدس امام حسن مجتبی (ع) و سلامتی حضرت مهدی (عج) بیان نمود و افزود : پخت آش نذری در مکان مقدس امامزاده حیدر (ع) نایین صورت می گیرد که برای پخت آن 100 نفر به مدت 10 در روز به جهت تهیه سوخت و مواد مصرفی خادمی می کنند .
سرپرست پخت آش نذری گفت: مراسم پخت از اذان مغرب روزچهارشنبه شروع و تا ساعت یک بامداد روز پنج شنبه ادامه خواهد داشت و پس از بخار دیگ ، از بعد اذان صبح به صورت منظم در بین مردم به مدت 3 ساعت توزیع می شود.
وی ادامه داد : پس از توزیع در بین30 هزار نفر از مردم شهرستان ، در مراکزشهرستان نیز از جمله زندان نایین ، مرکز نگهداری سالمندان ، مرکز ایتام ، شهرها و نواحی اطراف نایین این آش توزیع می شود.
نایبی در پایان تصریح کرد: این آیین از 7 دیگ شروع شده و امروز به 80 دیگ رسیده است که هزینه برگزاری این حرکت از محل جمع آوری نذور مردم صورت می گیرد و همچنین برای آش هم زدن نیز خواهران و برادران از هر منطقه شهرستان برای طلب حاجات خود به این مکان مراجعه می کنند.
انتهای پیام/م