به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، جلیل بالایی مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه با اشاره به آغاز ساخت موزه منطقهای کرمانشاه از ۴۳ سال قبل، گفت : متاسفانه طی این سالها به دلیل عدم تخصیص اعتبار لازم، پروژه بارها متوقف و سال ۱۳۸۸ با توجه به اینکه از ردیف موزههای بزرگ کشور خارج شد، دیگر بودجهای به آن اختصاص نیافت.
وی به برخی جوسازیهای رسانهای اخیر در خصوص تخریب بخشهایی از سقف این پروژه اشاره کرد و گفت: از آنجایی که موزه کرمانشاه بدلیل عدم تخصیص بودجه کامل در چند مرحله ساخته و تکمیل و نگهداری نشده، بخشهایی از ساختمان آسیب دیده است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه بابیان اینکه طبق نظر کارشناسان تمامی مصالح مقاوم در رطوبت عمری کمتر از ۱۰ سال دارند و طی این مدت قطعا نیاز به بازبینی و نگهداری خواهند داشت، عنوان کرد: با گذشت ۱۵ سال از نصب کاشیهای سقف و عدم تخصیص بودجه برای نگهداری و تکمیل بنا، انجام تعمیرات در این بخشها امری عادی به حساب میآید.
این مسئول درخصوص چگونگی آسیب دیدگی کاشیهای بنا گفت: با توجه به اینکه قسمت بام -جان پناه- بنا فاقد درپوش مناسب بوده، طی سالهای گذشته آب از این قسمت وارد و به لایههای زیرین کاشیها نفوذ یافته و کاملا محبوس شده است که این مسئله نم زدگی، فرسودگی لایههای ایزوبام و ترک خوردگی کاشیها را به دنبال داشته است.
وی ازبکارگیری فناوریهای نوین برای تعمیرات بخشهایی از سقف این بنا خبر داد و گفت: درتلاشیم با استفاده از مصالح نانو عایق کاری بادوامی را در این بنا بکار ببریم و به افزایش عمر سازه کمک کنیم.
بالایی با بیان اینکه کار مرمت این بخش از موزه توسط گروهی از متخصصین مجرب و کارشناسان مشاور انجام میگیرد، افزود: انتخاب کاشیهای استخری همراه با چسب آب بندی، یکی از گزینههای مناسب به منظور تهیه سطحی مقاوم در مقابل نفوذ آب است که آن را اجرا میکنیم .
انتهای پیام/د