به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ، امید حاج محمدی سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت : مصرف کنندگان توجه داشته باشند که سبز شدن عضلات سینه مرغ تنها یک سندرم ناشی از عدم خون رسانی کامل به عضله عمقی سینه است و این امر به دلیل تراکم در سالنهای پرورش مرغ گوشتی یا نگهداری در شرایط نامناسب اتفاق میافتد که متاسفانه در ظاهر مرغ قابل مشاهده و تشخیص نیست.
وی گفت : کمبود اکسیژن در سالنهای پرورش نیز از جمله عواملی است که در این عارضه تاثیرگذار است، اصولاً عضله سبز عارضهای است که بیشتر به دلیل کمبود اکسیژن در بافتهای بدن مرغ اتفاق میافتد بخصوص عضله سینه که به دلیل بال زدنهای مکرر پرنده ممکن است، اکسیژن کافی به آن نرسد.
حاج محمدی اظهار داشت: این موضوع هیچ گونه ارتباطی به عفونتها و بیماریهای میکروبی و تزریق هورمون ندارد و برخلاف اظهارات کذب منتشر شده که سبز شدن عضله سینه مرغ به تزریق هورمون نسبت داده شده، باید توجه داشت که مصرف هورمون، غیرمنطقی و غیرعلمی است.
وی در ادامه گفت : در مصرف خوراکی هورمون به دلیل پروتئینی بودن آن توسط اسیدهای گوارشی مرغ تجزیه و از بین میرود و در صورت استفاده از روش تزریقی میبایست به تک تک طیور یک مرغداری تزریق انفرادی صورت گیرد که این امر هم بسیار زمانبر، استرس زا و غیرمنطقی است و از لحاظ اقتصادی هم مقرون به صرفه نیست.
وی با اشاره به نظارت بهداشتی مستمر دکتر دامپزشک و کارشناس دامپزشکی در کشتارگاههای صنعتی مرغ بر روند کشتار، افزود: این عارضه در ظاهر مرغ قابل تشخیص نیست و فقط در هنگام باز شدن سینه قابل رویت است.
حاج محمدی به مصرف کنندگان توصیه کرد: در صورت مشاهده این عارضه در مرغ اگر گوشت بوی نامطبوعی نداشته باشد میتوانند قسمت تغییر رنگ داده شده را جداسازی و بقیه را مصرف کنند، چرا که عضله سبز هیچ گونه خطری برای سلامت ندارد.
انتهای پیام/د