وی بیان کرد: کشور ما هم در چند سال گذشته به نیروی انسانی توجه ویژهتری داشته و قانون حمایتی را در این راستا ایجاد کرده است؛ در راستای این قانون تکالیفی مشخص، نهادهای مالی ایجاد و فعالیتهایی آغاز شد و موجب عملکردی بودیم که امروز در زندگی روزمره مردم مشهود است.
دلیری ضمن اشاره به این که امروز بیش از ۳۷۰۰ شرکت دانشبنیان در ایران وجود دارد، گفت: در شرایط اقتصادی کنونی کشور که شرکتهای سنتی با سرعت رشد پایینی مواجه بودهاند، شرکتهای دانشبنیان رشد قابلتوجهی داشتهاند؛ در رصد معاونت علمی رشد بالای ۱۵ برابری برخی از این شرکتها را شاهد بودهایم.
وی با اشاره به تمرکز مقام معظم رهبری در موضوع اقتصاد دانشبنیان که در مقوله اقتصاد مقاومتی مطرح است، گفت: هر فعالیتی که با بستر دانش و فکر همراه باشد، روزبهروز رشد میکند و این رشد شرایط رقابتپذیری را ایجاد خواهد کرد؛ وقتی شرکتهای موفق دنیا جایگاه خود را به شرکتهای با پایه دانشی داده و حرف اول را در دنیا میزنند، درمیابیم که دانش، فکر و اندیشه بر سرمایه فیزیکی برتر است.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه معاونت علمی بیان کرد: امروزه در دنیا کارخانههای تولیدی و خودروسازی شرکتهای نخست دنیا نیستند، بلکه پلتفرمهای استارتاپی و شرکتهای با بستر دانشی حرف اول را میزنند؛ در کشور ما هم همین بستر در حال شکلگیری است.
به گفته وی، زمانی شرکتهای بزرگ کشور در زمینه پتروشیمی، سیمان، خودروسازی و غیره بود، اما با بررسی تازهای میتوان دریافت که رشد این شرکتها امروزه حتی رو به نزولی میرود؛ درحالیکه استارتاپهایی ظرف یک سال تحولی در حوزه تخصصی خود در کشور ایجاد کرده و بیش از چند ۱۰ هزار شغل ایجاد میکنند درحالیکه کل دارایی آنها یک سامانه یا یک پلتفرم است.
دلیری فضای دانشگاهی کشور را متغیر از گذشته دانست و بیان کرد: اساتید و دانشجویان ما امروزه به این درک رسیدهاند که برای بهرهبرداری بهتر از علمشان باید به سمت تأسیس شرکتهای دانشبنیان پیش روند؛ همانطور که سالهای گذشته بانکها به عرصه استارتاپی اعتماد نمیکردند، اما امروز استقبال آنها رو به گسترش است.
وی بیان کرد: در ۶ ماهه گذشته بانکهای ما ۳۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به شرکتهای استارتاپی پرداختهاند؛ این نشان می دهد که اعتماد لازم به جوانان برای تحول ایجاد شده است.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه معاونت علمی با اشاره به تفاهمنامه مشترکی که پیشازاین با صندوق کارآفرینی امید به امضا رسیده است، گفت: این تفاهمنامه برای حمایت از شرکتهای کوچکی بود که تازه در نظر دارد قدم در این راه بگذارند، چراکه این شرکتها بیشتر نیاز به حمایت دارند.
وی بیان کرد: این تفاهمنامه برای ایجاد یک فهم مشترک بود درحالیکه اعتقاد داریم بستر فعالیت این صندوق اشتغال است، اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی هم برای معاونت علمی و هم گردانندگان این صندوق از اولویت بیشتری برخوردار است.
دلیری تاکید کرد: توقع ما این است که توجه به استارتاپها و فضای دانشبنیان به استانهای کشور تزریقشده و این تکلیف ایجاد شود که اولویت سرمایهگذاری و حمایتی ما دانشبنیان کشور است که بتوانیم تولید علمی داشته باشیم. این تولید به عقب بازنخواهد گشت، چراکه پشت آن افراد فرهیخته و دارای اندیشه هستند؛ استارتاپ موفق دارای رشد هفتگی است، پس هیچوقت بدهکار بانکی نخواهد بود که موجب نکول شود.
وی تکلیف عمومی که در وظایف صندوق کارآفرینی امید باید در نظر گرفته شود را ایجاد فایل بررسی متفاوت برای استارتاپها و فعالیتهای دانشبنیان عنوان کرد و افزود: باید کارشناسانی در این عرصه قرار بگیرند که نسبت به استارتاپها شناخت داشته باشند.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه معاونت علمی ادامه داد: در موضوع ضمانتنامه، باید به موضوعاتی مانند منابع انسانی، بازار شرکت، واحد تحقیق و توسعه و غیره توجه کرد؛ چراکه یک فکر ارزش بالاتری از اسناد ملکی دارد، ضمن اینکه معاونت علمی نیز این نوع فعالیتها را از طریق صدور ضمانتنامه به وسیله صندوقهای پژوهشی و فناوری حمایت خواهد کرد؛ در سال گذشته بالای هزار و ۸۰۰ ضمانتنامه از طریق ۶ صندوق پژوهش و مشاورهای موردحمایت معاونت علمی صادر شده است.
وی بیان کرد: اگر همت کنیم اقتصاد کشور بر پایه دانش، فکر و فناوری باشد، میتوانیم کشوری باشیم که سرعت رشدمان از کشورهای پیشرفته نیز بیشتر باشد. چراکه بستر نیروی انسانی در ایران بسیار برجسته است. ما رتبه نخست تولید علم در منطقه و ۱۶ در دنیا هستیم، اما باید آن را تبدیل به محصول کنیم.
انتهای پیام/