به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مطالعات جدید محققان دانشکده پزشکی ییل آمریکا نشان میدهد مصرف نمک یکی از عوامل موثر در پیشرفت بیماری ام اس است. این مطالعه برای اولین بار نشان میدهد که نمک میتواند اختلالات خود ایمنی را تحریک کند.
مولتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی پاسخ غیر متعارفی به سیستم عصبی مرکزی (CNS) میدهد. سیستم عصبی مرکزی شامل مغز، نخاع و اعصاب بینایی است.
در بیماری ام اس، سیستم ایمنی به میلین حمله میکند. میلین به غلاف چربی اطراف سلولهای عصبی گفته میشود. میلین آسیب دیده سبب بوجود آمدن تصلب بافت (sclerosis) میشود که نام بیماری نیز از همین واژه گرفته شده است. زمانی که پوشش میلین یا بافتهای عصبی آسیب میبینند، ارسال پیامهای عصبی مختل میشود که عوارض مختلفی دارد.
این مطالعه نشان میدهد محیط حاوی نمک منجر به فعالسازی مسیر سیگنالینگ beta-catenin/Wnt میشود که علاوه بر توسعه بیماری ام اس، سلولهای T. در سیستم ایمنی را مختل میکند و در رشد تومورهای سرطانی نقش دارد.
این اولین بار است که نقش مصرف نمک در بیماریهای خودایمنی نشان داده میشود و محققان مصرف روزانه حداکثر دو هزار و ۳۰۰ میلی گرم نمک را مجاز میدانند. این مطالعه نیازمند تحقیق و بررسی بیشتر است.
ام اس پیشرونده مقدماتی، نوع عودکننده – فروکش کننده، ام اس پیشرونده ثانویه و نوع پیشرونده عودکننده اشکال مختلف این بیماری هستند و در حال حاضر حدود ۲.۵ میلیون نفر در سراسر جهان به ام اس مبتلا هستند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/