رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: اجرای پروژه امنیت غذایی در اراضی دیم خراسان شمالی با همکاری ایکاردا اجرا می‌شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از  بجنورد؛  عبدالله یوسفی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: اجرای پروژه امنیت غذایی در اراضی دیم خراسان شمالی با همکاری ایکاردا (مرکز بین المللی تحقیقات کشاورزی در مناطق خشک) اجرا می‌شود.

عبداله یوسفی گفت: سالانه حدود ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی استان به صورت دیم پاییزه کشت و کار می‌شود که با توجه به تغییرات اقلیمی شاهد شکنندگی در تولید در اراضی دیم استان هستیم و با توجه به این که تولید در دیمزار‌ها به عنوان یکی از سیاست‌های مهم معاونت زراعت در دستور کار قرار گرفته است، در این راستا با همکاری ایکاردا، ارتقای امنیت غذایی از طریق افزایش تولید سیستم‌های زراعی دیم به میزان ۲۵ درصد در مدت ۵ سال هدف‌گذاری شده است.

وی افزود: ایکاردا یکی از ۱۵ مرکز تحقیقاتی استراتژیکی کشاورزی جهان است و هدف آن بهـــبود رفــاه مــــردم با استفاده از تحقیقات و آموزش در مناطق خشک برای افزایش تولید در واحد سطح و افزایش کیفیت محصولات زراعی با حفظ منابع طبیعی و استفاده پایدار از منابع محیطی است و دومین مرکز تحقیقاتی در دنیا است که بر روی گندم فعالیت می‌کند و از طریق یک شبکه گسترده با مناطق، مؤسسات ملی، دانشگاه‌ها، سازمان‌های غیر دولتی و وزراتخانه‌ها در کشور‌های توسعه یافته در ارتباط است.

یوسفی مهم‌ترین مؤلفه این پروژه را ترویج و به کارگیری فناوری‌های آزمون شده و موفق در پایگاه‌های نوآوری برشمردند و افزودند: ایجاد تغییر در تفکر و رفتار بهره‌برداران دیم در موضوعاتی مانند تناوب علوفه و گیاه روغنی با گندم و جو از سایر اهداف طرح است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: در این طرح از ارقام و ژنوتیپ‌های داخلی و بعضی از ژنوتیپ‌های بین المللی نیز استفاده می‌شود و همچنین تولید علوفه در دیمزار‌ها نیز در این طرح هدفگذاری شده است.
وی اضافه کرد: در اجرای این پروژه، تغییر روش‌های کشت مرسوم به روش‌های کشت پیشرفته و کشاورزی حفاظتی نیز مورد نظر بوده و بر آن تاکید می‌شود.

عبداله یوسفی درباره برنامه این طرح در خراسان شمالی اظهار کرد: در سال جاری برای استان خراسان شمالی ۴۶۵۰ هکتار اراضی گندم دیم و ۸۸۵ هکتار جو دیم به همراه ۲۸۵ هکتار نخود و ده هکتار محصولات علوفه‌ای در نظر گرفته شده است و با تداوم پروژه طی ۵ سال آینده سطح اجرای این پروژه در استان به ۱۳۱ هزار و ۶۶۰ هکتار خواهد رسید.

وی افزود: در اجرای این طرح، تعدادی سایت‌های نوآوری و مزارع الگویی در مزارع کشاورزان و دراقلیم‌های مختلف ایجاد خواهد شد.

یوسفی استفاده از تناوب‌های مختلف، تولید علوفه در دیمزارها، گسترش کشاورزی حفاظتی و توسعه دستگاه‌های مکانیزه جدید را از مهمترین برنامه‌های اجرایی طرح برشمرد.

وی در ادامه گفت: سه سایت در استان درنظر گرفته شده است که در این سایت‌ها استفاده از ارقام مختلف، روش‌های خاک ورزی متفاوت و شیوه‌های مختلف کشت و تنوع تولید مدنظر قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام / ب

سالانه افزون بر ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی خراسان شمالی به صورت دیم کشت و کار می‌شود

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.