به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دژنراسیون ماکولا "که به عنوان دجنراسیون وابسته به سن ماکولا (AMD) شناخته میشود، یک وضعیت پزشکی است که ممکن است نتیجه آن تاری یا از دست دادن بینایی در مرکز دید باشد. در اوایل اغلب هیچ نشانهای وجود ندارد. به تدریج دید یک یا هر دو چشم بدتر میشود و ممکن است حتی دید بهطور کامل از دست برود و حتی فعالیتهای روزانه فرد مختل شود. گاه افراد دچار توهمات بینایی میشوند که این حالت ارتباطی با بیماریهای روانی ندارد.
دژنراسیون ماکولا بهطور معمول در افراد مسن رخ میدهد. البته عوامل ژنتیکی هم در این مشکل نقش دارند.
این بیماری به دو نوع "تر" و "خشک" تقسیم میشود. و نوع "تر" این بیماری مسئول ۹۰ درصد از نابیناییهای مربوط به " دژنراسیون ماکولا " است.
حال، امیدهای جدیدی در حوزه "ایمپلنت" چشمی به وجود آمده است.
در " دژنراسیون ماکولا وابسته به سن" عروق خونی غیرمعمولی در زیر شبکیه چشم رشد میکنند که منجر به از بین رفتن دید مرکزی میشوند.
۱۲ سال پیش دارویی به نام "Lucentis" ساخته شد که روند بیماری را کند میکرد و سبب میشد در ۹۰ درصد آزمایشات بالینی، از کوری بیماران جلوگیری شود.
ولی مشکل اینجاست، افرادی که این دارو را مصرف میکنند، باید هر ۶ تا ۸ هفته یک بار به چشمپزشک مراجعه کنند تا پزشک دارو را مستقیما به داخل چشم بیمار تزریق کند.
این در حالی است که بسیاری از بیماران سالمند تزریق مداوم این دارو را فراموش میکنند و یا زمان تزریق دارو به تاخیر میافتد.
این گونه است که اثربخشی واقعی داروبه ۵۰ درصد کاهش مییابد.
در این راستا یک شرکت زیست فناوری به نام "Genentech" یک دستگاه حامل دارو تولید کرده است که کمی بزرگتر از یک دانه برنج است و به طور دائم به داخل چشم کاشته میشود.
هنگامی که این دستگاه داخل چشم قرار گرفت، به آرامی دارو را به درون چشم آزاد می کند.
مخزنی که حامل دارو است، میتواند دوباره نیز پر شود.
این دستگاه در زیر پلک چشم پنهان میشود.
به منظور ارزیابی اثربخشی این دستگاه، ۲۲۰ بیمار که که این ایمپلنت چشمی را انجام داده بودند، آزمایش شدند.
نتایج این آزمایش نشان داد، اثربخشی این دستگاه که حامل دارو " Lucentis" بود، خوب بوده است و توانست در درمان بیماری"دژنراسیون ماکولا وابسته به سن" از نوع "تر" موثر واقع شود.
این دستگاه میتواند تا ۳ سال آینده در معرض استفاده عموم قرار گیرد.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/