به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خبرگزاری فرانسه، شورای امنیت سازمان ملل روز سه شنبه به اتفاق آرا به قطعنامهای درباره بیماری ابولا در جمهوری دموکراتیک کنگو رأی داد.
در این قطعنامه از همه عوامل حاضر در صحنه خواسته شده است که به تلاشهای خود برای مبارزه با این بیماری به خصوص در مناطقی که درگیرهایی در جریان است بیافزایند.
قطعنامه مذکور که به پیشنهاد اتیوپی و سوئد به رأی گذاشته شد، از دولت کنگو، سازمان جهانی بهداشت و سایر نهادهایی که با بیماری ابولا مقابله میکنند، تقاضا میکند که با شفافیت و دقت، گزارشهای روزانه خود را درباره پیشرفت بیماری ارائه دهند. در این قطعنامه، دولت کنگو در صف اوّل محافظت از غیر نظامیان ساکن این کشور قرار دارد.
۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل مراتب نگرانی عمیق خود را نسبت به وضعیت کلّی امنیت در مناطق آلوده به بیماری ابراز کرده اند. فقدان امنیت مانع از اقدام فوری علیه بیماری ابولا شده است. اعضای شورای امنیت از همه گروههای مسلح از جمله گروه موسوم به "نیروهای دموکراتیک هم پیمان" میخواهند که بر خصومتها پایان بدهند.
در ماههای اخیر، سازمان ملل نسبت به شیوع ابولا در بروندی، اوگاندا، رواندا و سودان جنوبی نیز هشدار داده است. قطعنامه شورای امنیت از این کشورها خواسته است ظرفیتهای عملیاتی خود را برای مبارزه با ابولا تقویت کنند و در این زمینه با سازمان جهانی بهداشت نیز همکاری نمایند.
از زمان پیدایش ویروس ابولا در سال ۱۹۷۶، جمهوری دموکراتیک کنگو ۹ بار شاهد شیوع آن بوده است. ویروس ابولا منجر به بروز تب خونریزی دهنده در فرد مبتلا میشود. دهمین موج شیوع بیماری در این کشور به دنبال اعلام وجود بیماری در روز ۱ اوت در استان کیووی شمالی شروع شد. کانون بیماری سپس به سوی مرز اوگاندا کشیده شد. به دلیل فعالیت گروههای مسلح در این منطقه، امکان مقابله با بیماری با محدودیتهایی روبرو شده است.
انتهای پیام/