فرمانده مرزبانی کشور گفت: تا این لحظه هیچ حادثه تروریستی برای زائران ایرانی در کشور عراق رخ نداده است.
سردار قاسم رضایی فرمانده مرزبانی کشور در گفتگو با خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با تمهیدات مرزبانی برای راهپیمایی اربعین اظهار کرد: نیروهای مرزبانی تمام تلاش خود را برای تردد آسان و امن زائران میکنند، علاوه بر این موضوع، مرزبانان باید امنیت را در سایر مرزهای دیگر نیز ارتقاء دهند.
وی افزود: امروز از تمام ۸ هزار و ۷۵۵ کیلومتر مرز کشور مراقبت میشود تا اتفاقی رخ ندهد و اجتماع بزرگ اربعین تحت شعاع قرار نگیرد؛ لذا تمام مرزبانان کشور که در مرزهای شمالی، غربی، شرقی و مرزهای دریایی در حال انجام وظیفه هستند و همه این فعالیت ها در راستای خادمی زائران اربعین است.
فرمانده مرزبانی کشور بیان کرد: مرزبانان کشور ما از زائران کشورهای دیگر در مرزهای میرجاوه، دوغارون، آستارا، بیله سوار و بازرگان استقبال میکنند و آنها را در مرزهای شلمچه و چذابه بدرقه میکنند و این استقبال و بدرقه با امنیت همراه است.
سردار رضایی تاکید کرد: اولین اولویت ما در مرزبانی در زمان راهپیمایی اربعین امنیت زائران و در مراحل بعدی تسریع در تردد آنها است.
وی با بیان اینکه در موسم اربعین مرزبانان ما در مرزهای مهران، چذابه و شلمچه به صورت ۲۴ ساعته در حال خدمت به زائران هستند،گفت: مرزبانان در این مرزها در طول شبانه روز کمتر از ۴ ساعت استراحت میکنند و به لطف خدا امنیت در مرزها در بالاترین سطح است.
فرمانده مرزبانی کشور بیان کرد: با همکاری نیروهای مرزبانی کشور عراق، یک قرارگاه مشترک ایجاد شده است و در این قرارگاه عملیات مشترک برای تردد زائران اجرا میشود.
سردار رضایی گفت: سه ماه پیش از شروع مراسم اربعین با مقامات کشور عراق دیداری داشتیم و یکی از موضوعات مهمی که در این دیدار مطرح شد، چگونگی مدیریت تردد زائران اربعین بود و تمام تصمیمات اتخاذ شده در این دیدار در قرارگاه مشترک به اجرا در میآید.
وی افزود: در موسم اربعین در طول یک روز از یک مرز ۱۰۰ متری بیش از ۲۰۰ هزار نفر به صورت قانونی تردد داشتند و این آمار قابل توجه است. اگر این موضوع را برای مرزبانان دیگر کشورها مطرح کنیم قطعا باور نخواهند کرد. تمام این کارها نتیجه مدیریت درست در قرارگاه مشترک اربعین است.
فرمانده مرزبانی کشور گفت: مناطق مرزی مناطق امنی برای تمام افراد است و تا حد امکان امکانات رفاهی برای زائران در مرزها فراهم شده است.
سردار رضایی با اشاره به اینکه امسال تردد زائران روال بهتری نسبت به سالهای گذشته داشت و بیشتر زائران با ویزای قانونی به مرزها مراجعه کرده اند و بدون هیچ دغدغهای در مرزها تردد کردند، افزود: پیش بینی میشود موج بازگشت زائران از روز دوشنبه آغاز شود.
وی در پاسخ به این سوال آیا تا کنون حادثهای در مرزها برای زائران رخ داده است، گفت: به لطف خدا تا این لحظه هیچ حادثه تروریستی برای زائران در مرزها و کشور عراق رخ نداده است.
فرمانده مرزبانی کشور تصریح کرد: به منظور تامین بیشتر امنیت در مرزهای مشترک با کشور عراق، گشتهای مشترک و همزمان داریم. با مقامات مرزبانی عراق دیدارهای لحظهای در مواقع ضروری داریم. امسال هیچ مشکلی در خصوص مرزهای شرقی که مرز ورود زائران پاکستانی و افغانستانی به ایران است وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: تردد بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از مرز مهران
سردار رضایی در رابطه با اینکه چرا امسال مرز خسروی برای تردد زائران بازگشایی نشده است، گفت: مرز خسروی یک مرز رسمی است و زیرساختهای خوبی هم در کشور عراق و هم در ایران دارد. برای بازگشایی آن از دو سال گذشته نشستهایی برگزار شده و مسئولان کشور عراق برای بازگشایی این مرز آمادگی داشتند، اما وضعیتی در عمق کشور عراق وجود دارد که مقامات این کشور صلاح ندیدند که امسال مرز خسروی بازگشایی شود و امیدواریم برای اربعین سال ۹۸ این مرز باز شود.
وی تاکید کرد: اگر همین امروز هم مقامات کشور عراق اعلام کنند که مرز خسروی آماده تردد است، ما این آمادگی را داریم که زائران را از این مرز انتقال دهیم و این کار یکی از ضروریات منطقه است. هر دو کشور برای استفاده از مرز خسروی سرمایه گذاری کرده است و بخشی از سرمایه دو کشور در مرز خسروی در حال تحلیل رفتن است.
فرمانده مرزبانی کشور بیان کرد: البته مرز خسروی در ایام دیگر سال باز است و تردد از آن انجام میشود. البته زائران ایرانی به ندرت از آن تردد میکنند و تبادلات بازرگانی نیز از این مرز انجام میشود.
سردار رضایی با بیان اینکه اگر مرز خسروی بازگشایی شود حجم تردد در مرز مهران کاهش پیدا میکند، گفت: شهر مهران در روزهای عادی ۱۰ تا ۱۵ هزار جمعیت دارد، اما در ایام اربعین میزبان ۴۰ هزار خودرو میشود و امسال بیش از یک میلیون زائر از مرز مهران خارج شدند. از چند روز آینده همین تعداد به کشور باز میگردند و اگر مرز خسروی بازشود در آسایش زائران موثر است.
وی با بیان اینکه ۶۰ درصد زائران از مرز مهران تردد کردند، تصریح کرد: مرز مهران خیلی شلوغ است و زیرساختها متناسب با تعداد زائران نیست. ما به زائران توصیه میکنیم برای بازگشت از مرزهای شلمچه و چذابه استفاده کنند چون قطعا زودتر به مقصد میرسند. همچنین درخواست داریم زائران زمان بازگشت را به روزهای پایانی موکول نکنند، اگرچه موکبها تا آخرین زائر در مرزها دایر هستند.
فرمانده مرزبانی کشور گفت: محورهای مواصلاتی شهر مهران کوهستانی است و جادهها به دره و رودخانهها مشرف هستند و جادهها باریک و کم عرض هستند. از سال گذشته اقداماتی برای احداث زیر ساختها انجام شده است، اما هنوز طرحها به پایان نرسیده است. البته زمان بندی دستگاههای اجرایی ما در اجرای طرحها درست نیست و متاسفانه کارهای عمرانی به ماههای آخر موکول میشود.
سردار رضایی گفت: در کشور عراق هیچ کار عمرانی انجام نشده است، اما ظاهرا در دستور کار آنها احداث بزرگراه چهار بانده درمرز مهران تا ضرباتیه و کوت و یک پایانه جدید است. به دلیل اینکه زیر ساختهای جادهای عراقیها مشکل دارد، زائران مجبور هستند بخشی از مسیر را پیاده طی کنند؛ البته لازم است که مقامات دو کشور برای ساخت زیر ساختها هماهنگی کنند، زیرا پیش بینی میشود که تعداد زائران هر سال ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش پیدا کند.
وی گفت: امسال یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر ویزا گرفتند و اگر زیر ساختها فراهم باشد تعداد زائران به ۵ میلیون هم میرسد، اما به دلیل نبود زیر ساختها تعداد زائران محدود شده است.
فرمانده مرزبانی کشور در رابطه با تردد زائران بدون روادید قانونی گقت: امسال بیش از ۹۹ درصد زائران با روادید مجاز به مرزها مراجعه کرده اند و به ندرت افراد بدون ویزا به مرزها رفته اند. البته در ابتدا برای حدود 300 نفر از طرف کنسولگری عراق روادید صادر شد که مورد تایید کشور عراق نبود؛ زمانی که این افراد به مرز برای خروج از کشور مراجعه کردند، با مشکل روبه رو شدند و مجدد اقدام به دریافت ویزا کردند.
انتهای پیام/