محمد جواد کرمی رئیس اتحادیه نانوایان صنعتی و نیمه صنعتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه عوامل مختلفی در کیفیت نان موثر است،اظهار کرد: مواد اولیه مرغوب و مناسب، ماشین آلات و نیروی انسانی ماهر و آموزش نانوایان در کیفیت نان بسیار موثر است.
وی افزود: اختلاط پذیری نادرست گندم تولیدی و عدم توزیع آرد کیفی به نانوایی استان تهران موجب شده کیفیت نان تولیدی تعریف چندانی نداشته باشد.
کرمی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد ماشین آلات نانوایی ها در بخش حجیم و سنتی فرسوده است،،بیان کرد: براین اساس دولت برای به روز رسانی ناوگان تولید باید تسهیلات ارزان قیمت در اختیار واحدهای تولیدی قرار دهد.
بیشتر بخوانید: پیشنهاد کیلویی فروش نان دردی را دوا نمی کند
این مقام مسئول با اشاره به ضرورت آموزش کارگران بیان کرد: براساس پیگیری های صورت گرفته قرار است آکادمی نان جهت آموزش کارگران نانوایی تاسیس شود چرا که این امر در بحث ارتقای کیفیت تاثیر بسزایی دارد.
وی با انتقاد از ثبات نرخ نان در ۴ سال اخیر بیان کرد: اگرچه اخیرا رئیس جمهور با افزایش ۱۰ درصدی قیمت نان در برخی استان ها موافقت کرده است، اما این رقم جوابگوی هزینه تولید نانوایان نیست و درنهایت موجب شده تا نانوایان برای جبران هزینه های خود، وزن چانه را کاهش دهند.
رئیس اتحادیه نانوایان حجیم و نیمه حجیم ادامه داد: با توجه به آنکه در سال ۹۳ تنها ۲۰ درصد نانوایی های کشور آزاد پز شدند، از این رو دو نرخی بودن آرد و گندم منشا فساد و کاهش کیفیت است و تا زمانی که دولت برنامه مدونی نداشته باشد،راه به جایی نخواهیم برد.
وی در پایان تصریح کرد: نبود مرجع مشخص بر نظارت کیفیت نان در کاهش کیفیت تاثیر بسزایی دارد که انتظار می رود مسئولان ذی ربط تمهیدات اساسی در این باره بیندیشند.
انتهای پیام/