به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند افراد بلند قد بیشتر از افراد کوتاه قد یا با قد متوسط دچار بیماری سرطان میشوند.
به گفته دانشمندان هر ۱۰ سانتی متر بیشتر در زنان بلند قد میتواند خطر ابتلا به سرطان را در آنها تا ۱۲ درصد افزایش دهد، این درحالی است که این میزان در مردان حدود ۹ درصد است.
یافتهها درباره ارتباط ابتلا به سرطان و قد افراد به وسیله دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا، ریورساید (the University of California) انجام شده است. هورمونی به نام (IGF۱) باعث افزایش سرعت تقسیم سلولی میشود و این خطر ابتلا به سرطان و ایجاد تومورهای سرطانی را افزایش میدهد.
محققان این نتیجهها را با بررسی و تجزیه تحلیل دادهها برروی داوطلبان درکشورهای کره، نروژ، سوئد و اتریش به دست آوردهاند.
کارشناسان اعتقاد دارند دلیل افزایش میزان ابتلا به سرطان به دلیل وجود تعداد بیشترسلول دربدن افراد بلند قد به نسبت دیگران است.
این تحقیق نشان میدهند، هورمون رشد (IGF-۱) نقش مهمی در افزایش یا کاهش ریسک ابتلا به سرطان در افراد دارد.
کارشناسان درجریان این پژوهش رابطه قد و خطر ابتلا به ۲۳ نوع سرطان مختلف درافراد را بررسی کردهاند، در زنان قد بلند بیشترین موارد ابتلا به سرطان درباره مواردی، چون سرطان تیروئید، پوست، لنفوم، روده بزرگ، تخمدان، سینه و رحم است.
درباره مردان بلند قد نیز خطر ابتلا به سرطان هایی، چون سرطان تیروئید، پوست، لنفوم، روده بزرگ، کلیه، دستگاه صفراوی و سیستم عصبی مرکزی مشاهده شده است.
یکی دیگر از نتیجههای شگفت انگیز این پژوهش نیز نشان داد، کمبود ترشح هورمون رشد در افراد مبتلا به کوتاه قدی یا افرادی که قد کوتاهی دارند سبب کاهش خطر ابتلای آنها به انواع سرطانها میشود.
افرادی که دچار نوعی سندرم کوتاه قدی به نام سندرم لارن (Laron syndrome) هستند به طور متوسط ۵۰ درصد کمتر از سایرین به انواع سرطان مبتلا میشوند.
در عین حال این پژوهش نشان داد که ابتلا به سرطانهایی چون سرطان ریه و دهانه رحم به قد افراد بستگی ندارد و عاملهایی چون سبک زندگی و وجود برخی باکتریها در ایجاد آن اثرگذاراست.
نتیجههای این مطالعه در مجله Royal Society of Calle منتشر شده است.
منبع:ِDailymail
انتهای پیام/
به اندازه کافی مردم مشکلات دارن بابا
همهکوچکتربود.متاسفانهایشوندچارسرطانشد.