رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان با اشاره به تغییر اساسنامه سمپاد از اعمال تغییراتی در شیوه جذب دانش آموزان تیزهوش خبر داد.
فاطمه مهاجرانی رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان در گفتوگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره برنامههای در نظر گرفته شده برای سمپاد و با توجه به ترفیع درجه مرکز ملی استعدادهای درخشان به سازمان که چندی پیش محقق شد، اظهار کرد: وزیر آموزش و پرورش و در ادامه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای احیای مجدد جایگاه سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان و تصویب این مصوبه تلاش و پیگیریهای بسیاری داشتند و اکنون منتظر ابلاغ آن هستیم.
وی ادامه داد: بعد از ابلاغ اساسنامه و تعیین و استقرار اعضای هیئت امنا تصمیماتی در حوزه اداره مدارس، نظارت، کیفیت عملکرد، جذب و ارزیابی نیروی انسانی، شیوه انتخاب دانش آموزان در مدارس تیزهوشان داریم.
رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان تصریح کرد: در شرایط فعلی و با توجه به ضوابط موجود تنها مسیر دانش آموز در مدارس تیزهوشان از طریق آزمون است در حالی که گاهی دانش آموز مستعدی داریم که به هر دلیل امکان شرکت در آزمون نداشته است بنابراین از ورود به مدارس سمپاد باز میماند.
مهاجرانی با اشاره به اینکه پذیرش صرف دانش آموزان از طریق آزمون در مدارس سمپاد عادلانه نیست، تصریح کرد: در هیئت امنا پیش بینیهایی و برنامههای برای تغیرات در شیوههای جذب خواهیم داشت.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر چگونگی پذیرش دانش آموزان در سمپاد متوسطه اول در سالهای آتی و با توجه به حاشیه ساز بودن آزمون این دوره بیان کرد: برای پذیرش در پایه هفتم مدارس سمپاد پیش بینیهایی در مراحل اولیه داریم و تصویب اساسنامه هم در این موضوع قطعا تاثیرگذار است.
رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان از تاسیس خانه علوم پایه برای دانش آموزان متوسطه اول خبر داد و گفت: خانه علوم پایه برای پاسخگوی به مطالبه گری دانش آموزان علاقهمند در حوزه علوم پایه در دستور کار قرار گرفته است همچنین توجه به علوم پایه از تاکیدات ویژه و عالمانه مقام معظم رهبری است بنابراین برای توسعه این علوم برنامه ریزی داشتیم.
مهاجرانی افزود: یکی از صندلیهای عتف (دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری) مربوط به آموزش و پرورش است و با شرکت به عنوان عضو حقوقی در این شورا به این نتیجه رسیدیم که آموزش و پرورش نقش مهمی در علوم پایه دارد.
وی با بیان اینکه خانه علوم پایه زیر نظر سازمان ملی استعدادهای درخشان فعالیت میکند، اظهار کرد: این خانه صرفا برای دانش آموزان سمپادی نیست و همه دانش آموزان علاقهمند امکان شرکت در خانه را دارند که طبق پیش بینیها سعی میکنیم در آذرماه این مجموعه کار خود را آغاز کند.
رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان با اشاره به اینکه خانه علوم مشابه پژوهشسراهای دانش آموزی است، تصریح کرد: طبق مصوبه ۹۵۱ شورای عالی آموزش و پرورش پژوهشسراها هم به سمپاد منتقل میشود البته اکنون پژوهشسراها زیرنظر معاونت متوسطه فعالیت میکند.
مهاجرانی با بیان اینکه تغییر مدیریت پژوهشسراها از معاونت متوسطه به سمپاد فرآیندی زمانبر است، گفت: بعد از اینکه سازوکار این مرحله طی شود پژوهشسراها با خانه علوم ادغام خواهد شد، اما با توجه به اینکه اکنون این اتفاق هنوز محقق نشده است بنابراین خانه علوم و پژوهشسراها به طور مجزا فعالیت میکنند.
انتهای پیام/
پارتی بازی بیداد خواهد کرد