کوروش صمدپور متخصص تغذیه در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره عوارض حذف گندم و برنج از رژیم غذایی برای کاهش وزن، اظهار کرد: شیوع چاقی در سطح کشور و تبلیغاتهای غلط که همه روزه به خصوص در فضای مجازی شاهد آن هستیم، باعث شده تا افراد بسیاری به روشهای نادرست کاهش وزن و رژیمهای غلط غذایی روی بیاورند؛ در مجموع تمامی رژیمهایی که فرد را مجبور به خوردن یک نوع غذا یا یک غذای خاص میکنند یا رژیمهایی که برخی مواد غذایی را حذف میکنن؛ رژیمهای سالمی نیستند و منجر به آسیب رسانی به بدن فرد میشوند چرا که بدن ما برای حفظ سلامت به تمامی گروههای مواد غذایی احتیاج دارد.
وی در باره حذف کربوهیدرات از رژیم غذایی بیان کرد: بزرگترین تامین کننده انرژی در بدن ما کربوهیدراتها هستند؛ این مواد بیشتر از طریق مصرف غلات، میوهها و حبوبات جذب بدن میشوند؛ همه میدانند که استفاده زیاد از نان و برنج که امروزه جزو عادات غذایی کشور ما شده است، چاقی شکمی را به وجود میآورد اما این موضوع باور غلطی را در بین مردم به وجود آورده است که با حذف کردن نان و برنج به کاهش وزن دست مییابیم.
صمدپور ادامه داد: حذف غلات از وعدههای غذایی باعث کاهش سطح انرژی بدن؛ پایین آمدن آستانه تحمل و عصبی شدن فرد میشود همچنین حذف این مواد کاهش سطح ویتامین B و در نتیجه ریزش مو را برای فرد در پی دارد؛ اما مقدار مصرف آن بسیار مهم است.
این متخصص تغذیه با اشاره به این که بهترین راه داشتن تغذیه مناسب مشورت با یک پزشک است؛گفت: در یک رژیم غذایی سالم باید یک قسمت از 4 قسمت بشقاب غذا را غلات، یک قسمت آن را پروتئین و دو قسمت آن را سبزیجات تشکیل بدهد؛ اگر از همه گروههای مواد غذایی به صورت صحیح استفاده کنیم به مرور شاهد کاهش وزنی صحیح خواهیم بود.
انتهای پیام/