کارشناس سیاسی گفت: ادعای دخالت خارجی در انتخابات آتی آمریکا،در حقیقت نتیجه شکست واشنگتن در عرصه بین الملل است.

ادعای دخالت خارجی در انتخابات، نتیجه شکست واشنگتن در عرصه بین المللیبه گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، تحریم های مکرر آمریکا تبدیل به سلاحی برای تحمیل کردن خواسته های خود به کشورهایی شده است که سیاست هایشان یا هم راستای خواسته های واشنگتن نیست و یا درصدد ایستادن بر روی پای خود هستند. در این میان حدود 40 سال است که ایران در لیست تحریم های مکرر کاخ سفید قرار دارد ؛ تحریم هایی که حتی در مواردی با مخالفت و واکنش منفی متحدان اروپایی واشنگتن هم روبه رو شده است.
این بار در اقدامی کم سابقه گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد، "ادریس جزائری" با اشاره به تحریم های یک جانبه کاخ سفید علیه ایران، سوریه، فلسطین ،ونزوئلا، غزه و زیمبابوه تاکید کرد که این کشورها به وضوح با خطر محاصره کامل دست و پنجه نرم می‌کنند.
وی همچنین با ابراز نگرانی درباره تحریم‌های یک‌جانبه واشنگتن علیه ایران که از 4 نوامبر اعمال خواهد شد، این تحریم ها را ظالمانه نامید و تاکید کرد؛ تحریم‌هایی که به شهروندان و مردم بی گناه آسیب می‌زند، باید هرچه سریعتر متوقف شود.

در همین راستا گفت و گویی با محمد ساجدی کارشناس مسائل سیاسی انجام شده که در ادامه آمده است.

محمد ساجدی کارشناس سیاست خارجی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،    درباره صحبت های اخیر ادریس جزائری گزارشگر ویژه سازمان ملل و انتقاد از تحریم‌های یک جانبه آمریکا علیه ایران اظهار کرد: این صحبت ها از دو منظر باید مورد بررسی قرار بگیرد اول اینکه آیا به راستی این نگرانی ها ناشی از محتوای واقعی وگستردگی تحریم های مجدد آمریکا است و یا این اینکه سازمان ملل تحت تاثیر فشارهای سیاسی برخی کشورها از جمله عربستان و دیگر دولت های مخالف ایران در صدد مهم جلوه دادن تحریم های مجدد آمریکا و ایجاد ترس در ایران هستند؛ البته آنها باید بدانند که گفته‌هایشان تأثیری بر اراده سیاسی در داخل ایران ندارد.

کارشناس سیاسی ادامه داد: مقامات سازمان ملل مدت هاست که درحال پیگیری وضعیت حقوق بشر در کشورمان هستند؛ درحالی که هرگز به طور مسقیم شاهد وضعیت زندگی مردم ایران نبوده اند و همواره منابع تحقیقات آنها برای اطلاع ازوضعیت مردم کشورمان گفته های معاندین ومخالفین ایران بوده است. همچنین عربستان با استاده از دلارهای هنگفتش در تلاش است تا اخبار مورد نظر خود را  بر ضد ایران به گوش جهان برساند، موضوعی که بارها از طرف مقامات ایران به سازمان ملل تذکر داده شده است، در نتیجه ابراز نگرانی آنها برای مردم ایران چندان قابل اعتماد نیست.

وی افزود:  هرگونه اظهار نظری در مورد اهداف مقامات سازمان ملل برای اظهار نگرانی از وضع تحریم های آمریکا و اثرات آن بر روی مردم کشورمان همچنین مقاصد پشت پرده آن نیازمند گذشت زمان است و درحال حاضر بسیاری از جنبه های این ماجرا در هاله ای از ابهام قرار دارد.

ساجدی همچنین با اشاره به اینکه واشنگتن پیش از صدور رای تعلیق موقت تحریم ها علیه ایران در دادگاه  لاهه باید این تحریم ها را منتفی می کرد، ادامه داد: طبق رای دادگاه لاهه، آمریکا مدتها پیش باید اعمال تحریم هایش بر ضد ایران را منتفی می کرد؛ اما تصور ابرقدرت بودن مانع از انجام این کار شده بود تا اینکه  موضوع  از سمت ایران به دادگاه لاهه ارجاع داده و پرونده مورد رسیدگی قرار گرفت؛ البته این کشور سابقه زیادی درزمینه شکستن پیمان ها و عبور از موانع بین المللی دارد و از آن  جمله می توان به خروج واشنگتن از پیمان موشکی ۱۹۸۷ با روسیه که اخیرا اتفاق افتاده است اشاره کرد.

کارشناس سیاسی در پایان با اشاره به انتخابات آتی آمریکا تصریح کرد: درحال حاضر انتخابات کنگره در راس مسائل واشنگتن قرار گرفته است و به دلیل اختلاف های موجود بین دو حزب دموکرات و جمهوری خواه ، دموکرات ها تمام تلاش خود را برای شکست جمهوری خواهان و شخص ترامپ انجام می دهند؛ همچنین به دلیل شکست در دادگاه لاهه و خروج از برجام که واکنش های زیادی در پی داشت ، ترامپ در صحبت های اخیرش اعلام کرده که امکان تقلب در انتخابات وجود دارد ، بنابراین با توجه به جو ملتهب موجود در آمریکا چندان نباید به این نظرها توجه کرد.

انتهای پیام/

برچسب ها: سیاسی ، سیاست خارجی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار