به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، عدیل سروی رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری میان معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی و معاونت اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: توسعه توتستان ها در اراضی شیبدار و مناطق مستعد و بهسازی و نوسازی توتستان ها، تامین منابع مالی و تسهیلات برای احداث این باغات را در حمایت از نوغانداری کشور پی گیری می کنیم.
وی تصویب بیمه نوغانداران، ایجاد صندوق حمایت از نوغانداری و تامین تخم نوغان را از دیگر اقدامات حمایتی از این تولیدکنندگان برشمرد.
سروی با بیان این که فعالیت نوغانداری به سرمایه کمی نیاز دارد، اظهار کرد: با عقد تفاهم نامه میان معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی و معاونت اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) می توان از ظرفیت ها و نیروی انسانی تحت پوشش این نهاد برای افزایش تولید پیله ابریشم و اشتغالزایی استفاده کرد.
این مقام مسئول ادامه داد: ایجاد تشکل های کشاورزی مردم نهاد و مساعدت در بازاریابی، خرید تضمینی، ایجاد زنجیره های تولید، پرورش کرم ابریشم در مناطق جغرافیایی مساعد با اولویت استان های گیلان، مازندران، گلستان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، اصفهان و خراسان شمالی، کسب درآمدهای جانبی خانوارهای روستایی و شهری میان مددجویان مورد حمایت کمیته امداد با اولویت زنان سرپرست خانوار روستایی از زمینه ها و مفاد همکاری در این تفاهم نامه هستند.
به گفته وی پرورش کرم ابریشم می تواند مواد اولیه مورد نیاز صنایع فرش بافی، پزشکی، نظامی و الکترونیک را تولید کند و در عین حال بخشی از زنان روستایی و کودکان را مشغول و یک درآمد نسبی خوب ایجاد کند.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری با اشاره به این که ۹۶ درصد پرورش کرم ابریشم در هفت استان کشور صورت می گیرد،بیان کرد: استان گیلان با ۴۰ درصد و خراسان رضوی با ۳۰ درصد به ترتیب رتبه های نخست و دوم نوغانداری را به خود اختصاص داده اند.
وی گفت: ۹۰ درصد تولید ابریشم جهان در کشورهای آسیایی تولید می شود و چین با تولید ۱۴۲ هزار تن در رتبه نخست، هند با تولید ۳۲ هزار تن در رتبه دوم و ایران با تولید ۱۲۰ تن در رتبه هشتم جهان قرار دارند.
گفتنی است، تفاهم نامه همکاری میان معاونت امور تولیدات دامی و معاونت اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) دارای ۱۱ ماده است و برای مدت دو سال اجرا می شود.
انتهای پیام/