این آسیب شناس گفتار و زبان بیان کرد: تقریبا 5 درصد از کودکان لکنت را تجربه کردهاند. جالب است بدانید 68 میلیون نفر در سرتاسر جهان لکنت زبان دارند؛ 1 درصد از جمعیت دنیا. لکنت بین سن 2 تا 6 سالگی خود را نشان میدهد و هرچه روند درمان زودتر انجام شود احتمال بازگشت لکنت کمتر است، این اختلال در پسران نسبت به دختران شیوعی بیشتر دارد.
زرجینی ادامه داد: لازم است بدانید که ترس علت لکنت نیست، ترس تنها باعث میشود کودک شما لکنت خود را نشان دهد، همچنین استرس علت لکنت نیست، استرس لکنت را تشدید میکند. در واقع چهار علت برای لکنت شناخته شده و در این بین ژنتیک عاملی است که 60 درصد از افرادی را دچار این اختلال میکند، در واقع یکی از اعضای خانواده این افراد درگیر لکنت بوده است.
وی افزود: رشد کودک از دیگر عواملی است که کودک را درگیر این اختلال میکند، کودکانی که تاخیر گفتار و زبان ، یا تاخیر رشدی دارند مستعد لکنت هستند. نوروفیزیولوژی یکی دیگر از عوامل ایجاد لکنت است که در برخی از افراد دارای لکنت فرآیندهای گفتار و زبان متفاوت از افراد بدون لکنت انجام میشود، همچنین انتظارات بالای والدین از کودک و سبک زندگی سریع میتواند در بروز لکنت دخالت داشته باشد، خوب است بدانید که علت لکنتی که در سنین کودکی شروع میشود مشکلات عاطفی و روانی نیست.
این آسیب شناس گفتار و زبان تشریح کرد: لکنت ارتباطی با هوش ندارد؛ این را فراموش نکیند فردی که لکنت دارد فردی کم هوش نیست. همچنین باید بدانید که هیچ درمان معجزه آسا و یک شبهای برای لکنت وجود ندارد، لکنت قابل درمان است اما درمان لکنت در سنین پایین، موثر و پایدار است.
زرجینی ادامه داد: گفتاردرمانی درمان اصلی لکنت است، درمان باید علمی باشد و شواهد کافی داشته باشد؛ اگر کودک شما علایمی از لکنت را نشان میدهد، آرامش خود را حفظ کنید و در اولین فرصت به گفتاردرمانی که در زمینه لکنت تخصص دارد مراجعه کنید، موثرترین راه برای حذف لکنت، مراجعه به گفتاردرمان متخصص در لکنت است.
وی افزود: لکنت مشکلی چند وجهی است و درمان آن باید به صورت همکاری گروهی از متخصصین رشتههای گفتاردرمانی، پزشکی و روانشناسی صورت گیرد، داروها به دلیل داشتن عوارض جانبی و تداخل با داروهای دیگر باید به دقت توسط پزشک بررسی و تجویز شوند، درمان کودکان دارای لکنت در سنین پایین حتی بدون دارو قطعی است و با توجه به عوارض جانبی داروها لازم است در مصرف داروها توجه و دقت کافی شود.
این آسیب شناس گفتار و زبان گفت: متاسفانه تا کنون آن چنان تحقیقات منتشر شدهای در زمینه تاثیر گیاه دارویی خاصی برای درمان کامل لکنت وجود نداشته است؛ در این بین برخی گیاهان دارویی استرس را کاهش دهند و با کاهش استرس به کاهش لکنت کمک میکنند، برخی گیاهان و مواد غذایی نیز با طبع گرم ممکن است لکنت را کاهش دهند.
زرجینی ادامه داد: در تحقیقی که در سال 1995 انجام گرفت مشخص شد طب سوزنی برکاهش لکنت تاثیری ندارد؛ اما بر اساس تحقیقات جدید استفاده از طب سوزنی در کنار ی ممکن است در درمان لکنت تاثیر داشته باشد و از بازگشت لکنت جلوگیری کند.
وی بیان کرد: هیپنوتیزم به مفهوم تمرکز ذهن و خواب رفتن مصنوعی است تا زمانی که شخص دارای لکنت هیپنوتیزم شود، گفتاری روان خواهد داشت اما به محض بیدارشدن و هوشیاری و به کارافتادن حافظه لکنت او کاملا بازگشت دارد، شاید بسیاری ادعا کنند که لکنت را با هیپنوتیزم کاهش دهند یا بهبود ببخشند اما تا به حال چنین معجزهای رخ نداده است.
این آسیب شناس گفتار و زبان یادآوری کرد: اگر کودک شما با تلاش و فشار صحبت میکند یا زمان زیادی از شروع لکنت گذشته است، اگر سابقه تاخیر در گفتار و زبان دارد، یا سابقه ارثی لکنت در خانواده حتی اقوام دور را دارد، اگر نسبت به مشکل واکنش نشان میدهد حتما و هرچه سریعتر اقدامات درمانی را انجام دهید و با گفتاردرمان متخصص در این حیطه ملاقات کنید.
انتهای پیام/