حضور میلیونی زائران از کشورهای مختلف در ایام اربعین می‌تواند محل مناسبی برای انتقال بسیاری از بیماری‌های واگیردار باشد که می‌توان با رعایت برخی نکات از شیوع آنها جلوگیری کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عاشقان حضرت امام حسین(ع) از داخل و خارج کشور عراق با پیاده‌روی میلیونی به سمت کربلا، بزرگترین حرکت معنوی جهانی را به نمایش می‌گذارند؛ از همین‌رو برای حفظ سلامتی خود بایستی نکات بهداشتی و درمانی را بیش از گذشته رعایت کنند. حضور میلیونی زائران از کشورهای مختلف در ایام اربعین می‌تواند محل مناسبی برای انتقال بسیاری از بیماری‌های واگیردار باشد که می‌توان با رعایت برخی نکات از شیوع آنها جلوگیری کرد.

اگر زائر اربعینید، این نکات را برای حفظ سلامت خودتان بخوانید

با توجه به تراکم جمعیت در اربعین، استفاده از ماسک در پیشگیری از ابتلا به بسیاری از ویروس‌ها و میکروب‌ها موثر خواهد بود. براین اساس بهتر است تا زائران به تعداد روزهای سفر، ماسک همراه داشته و روزانه یک ماسک را استفاده کنند.

همراه‌داشتن چفیه، کلاه، چتر، عینک، سمعک و هر وسیله کمک توانبخشی برای زائران ضروری است.

زائران حتما باید صابون (به صورت مایع دستشویی، یا خمیر صابون که در داروخانه‌ها وجود دارد) را در کوله‌پشتی خود قرار دهند و مرتب به شست‌وشوی دست‌ها اقدام کنند؛ چراکه شست‌وشوی دست‌ها با مایع دستشویی از سرماخوردگی، ابتلا به بیماری‌های مختلف چون اسهال و استفراغ جلوگیری می‌کند.

به تعداد روزهایی که در سفر هستید، جوراب به همراه داشته باشید و هرشب جوراب‌های خود را از پا خارج و با دقت پاهای خود را شست‌وشو دهید؛ این کار انرژی بهتری به زائر می‌دهد.

شب‌ها در محل پاشنه پا از پماد ویتامین «آ د» استفاده کنید و اگر امکان دارد شب پاها را ٢٠ تا ٣٠سانتی‌متر بالاتر نگه دارید.

در مسیر حرکت زائران هوا سرد یا آفتابی است؛ لذا بهتر است دست و صورت درمعرض باد و آفتاب قرار نگیرد و حتما از کرم‌های ضدآفتاب یا آ.د استفاده شود.

با توجه به احتمال بالای عرق‌سوزشدن بدن برای زائران پیاده در اربعین، زائران می‌توانند از کرم‌های «زینک اکساید»، «کالاندولا» یا «پودر تالک» استفاده کنند، همچنین همراه‌داشتن لباس زیر برای تعویض مکرر نیز به این امر کمک می‌کند.

افراد بیش از مقدار مصرف، داروهای خود را همراه داشته باشند و این داروها را نیز در محلی قرار دهند که به هیچ‌وجه آنها را فراموش نکنند. همچنین نسخه داروهای مصرفی را به همراه داشته باشید تا اگر اتفاقی برای داروها افتاد، پزشکان بتوانند داروها را تهیه کنند.

همراه‌داشتن داروهایی که جنبه درمان روانپزشکی، کنترل صرع، فشارخون، بیماری قلبی و قند دارند؛ بسیار ضروری است و به هیچ‌وجه نباید مصرف این داروها قطع یا خودسرانه کم یا زیاد شود.

زائران بهتر است یک کارت شناسایی درمانی برای خود درست کنند. در برگه‌ای مشخصات خود شامل نام و نام خانوادگی و نام پدر، سن، سابقه بیماری، شماره تلفن ضروری، آدرس، گروه خونی و محل استقرار خود را در این کارت نوشته و به همراه عکس خود در کوله‌پشتی قرار دهند و حتما گذرنامه همراه داشته باشند.

با توجه به اینکه مقدار غذای ارایه‌شده به صورت نذری در اربعین بسیار زیاد است، لزومی به حمل موادغذایی نیست، اما زائران برای احتیاط کمی خرمای خشک، انجیرخشک، کشمش، مغزدانه‌های آجیل و کشک خشک همراه داشته باشند که کشک خشک از نظر پروتیین بسیار مناسب و انرژی‌زا و بهداشتی است و جلوی بسیاری از فسادهای معده را می‌گیرد.

لیوان شخصی دردار، چنگال، قاشق، بشقاب، پتوی مسافرتی، حوله کوچک، ملافه کوچک مسافرتی و بطری خالی همراه داشته باشید و از این بطری برای شستن دست و صورت استفاده کنید.

کفش طبی دارای پاشنه نرم، مناسب‌ترین کفش برای این منظور است، به کمر ضربه وارد نمی‌کند و از آنجایی که زائر در هنگام پیاده‌روی پای متورمی پیدا می‌کند، داشتن کفش بنددار موجب می‌شود بتواند کمی کفش را گشاد کند تا به پا فشار کمتری وارد شود.

همراه‌داشتن سیم‌کارت، تلفن‌همراه، شارژر، کمک‌شارژر و کاغذ و خودکار ضروری است.

پیاده‌روی آرام داشته باشید؛ پیاده‌روی با شتاب و زیاد در روز اول موجب می‌شود بشدت دچار گرفتگی عضلات شوید.

زائران بهتر است از کوله‌پشتی استفاده کرده و وسایل خود را با دست حمل نکنند؛ چراکه همراه‌داشتن یک وسیله در یک دست، موجب فشارآوردن شانه بر ستون فقرات شده و زائر با کمی پیاده‌روی دچار خستگی می‌شود.

زائران از عادت غیربهداشتی روبوسی و دست‌دادن با بیماران بشدت پرهیز و مرتب دست‌های خود را پیش از غذا و پس از استفاده از سرویس‌های بهداشتی شست‌وشو کنند.

زائران درصورت داشتن سابقه آلرژی و حساسیت‌های غذایی از مصرف غذاهای سرخ‌شده و حاوی ادویه زیاد خودداری و از مصرف غذاهای خیلی چرب و نیز نوشیدنی‌های خیلی سرد اجتناب کنند.

گرم نگه‌داشتن سر با گذاشتن کلاه و بستن سر با چفیه یا دستار، مخصوصا موقع خواب به زائران توصیه می‌شود.

درصورت بیماری، مهمترین راه انتقال آنفلوآنزای فصلی، استنشاق قطرات تنفسی آلوده (عطسه و سرفه) است. به زائران توصیه می‌شود هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان و بینی خود را بگیرند و پس از تماس با بیماران و هنگام عطسه و سرفه دست‌ها را با آب و صابون بشویند.

منبع: شهروند

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.