به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ؛ گودرز امیری معاون استاندار لرستان شامگاه جمعه در جلسه مشترک استانداران و مسئولان استان لرستان و چهارمحال و بختیاری با اشاره به ظرفیتهای ارزشمند منطقه ذلقی اظهار داشت: محیطزیست و ایجاد منطقه حفاظتشده و نگهداری حیاتوحش از مهمترین ظرفیتهای این بخش است چراکه در مطالعات قبل از انقلاب نیز بهعنوان منطقه حفاظتشده بینالمللی نیز پیشبینیشده، اما متأسفانه به دلایلی این اتفاق نیفتاده است.
وی افزود: محیط زیست دو استان لرستان و چهارمحال بختیاری میتوانند روی مقوله منطقه حفاظتشده بخش ذلقی کار کنند و با توجه به جمعیت کمی که در این منطقه ساکن است این فرصت را میتوان احیا کرد.
معاون اقتصادی استانداری لرستان عنوان کرد: کشت گیاهان دارویی از دیگر ظرفیتهای محدوده کوهرنگ تا بزنوید است در همین راستا میتوان از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کرد و با مردم نیز در تعامل بود تا بتوان با توسعه کشت گیاهان دارویی اشتغال خوب، باارزش افزوده بالا ایجاد کرد.
وی بابیان اینکه اگر مردم منطقه ذلقی خواستار ترویج و آموزش باشند با توسعهاین کار ظرفیت بسیار خوبی ایجاد میشود تصریح کرد: وجود جنگلهای بلوط از دیگر ظرفیتهای ارزشمند این منطقه است و با توجه به اینکه کمتر به این موضوع پرداختهشده بهعنوان یک ظرفیت اقتصادی موردتوجه مردم قرار نگرفته و مردم به دلیل نداشتن آگاهی لازم در جهت از بین بردن جنگل کار میکنند که اولین گام در همین راستا رساندن گاز به همه مناطق است.
امیری اضافه کرد: مطالعه اقتصادی کردن بلوط باید بهوسیله شرکت مشاور از طریق وزارت جهاد کشاورزی، سازمان جنگلها و اداره منابع طبیعی دو استان انجام شود و اعتبار موردنیاز را میتوانیم تأمین کنیم.
وی با اشاره به سدهای منطقه ذلقی اظهار داشت: چند سد در این منطقه ساختهشده و همچنین سد لیروک نیز ساخته نشده است، این سدها سه استان را به هم متصل میکنند و میتواند نقطه تحولی باشد همانطور که سد رودبار سبب شده یک جاده روستایی مخروبه به یک جاده اصلی درجهدو تبدیل شود.
معاون اقتصادی استانداری لرستان افزود: اگر روی اجرایی کردن سد لیروک کار شود بسیار مؤثر خواهد بود، مخابرات بهعنوان یکی از زیرساختهای گردشگری بسیار مؤثر است و همچنین گردشگری سلامت در این منطقه میتواند جایگاه خوبی داشته باشد.
وی عنوان کرد: اگر یک مشاور در سطح بینالمللی با توجه به همجواری با چهار استان کل محدودهها را مطالعه و ظرفیتها، مشکلات، ضعفها و فرصتها را شناسایی کند میتواند بسیار مؤثر باشد.
اقبال عباسی استاندار چهارمحال و بختیاری نیز در این جلسه با اشاره به مهمترین محورهای توسعه اظهار داشت: اطلاعات، ارتباطات و انتظامات محورهای مهم توسعه است که در دنیا و ایران نیز توسعه بیشتر در حوزه خدمات و پسازآن در حوزههای کشاورزی و صنعت است.
وی افزود: جاده ارتباطی بین استان لرستان و چهارمحال بختیاری از اهمیت ویژهای برخوردار است و میتوان برای مراکز تفریحی و توریستی برنامههای خوبی داشت و به رونق اقتصادی منطقه کمک کرد.
استاندار چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: در این جلسه به این نتیجه رسیدیم که کارگروه تخصصی متشکل از معاونان، فرمانداران و مدیران مرتبط با حوزه زیرساختها تشکیل شود و مسائل، مشکلات و ارتباطات بین دو استان را بررسی کنند؛ در کنار کارگروه تخصصی، یک تیم برای پروژههای ملی و استانی از سازمان برنامهوبودجه و وزارتخانهها پیگیری مطالبات باشد.
مهرداد فتحی بیرانوند مدیرکل محیطزیست لرستان در این جلسه اظهار داشت: باید نعمتهای خدادادی هر دو منطقه به نفع دو استان استفاده شود، اما منوط به این است مسائل محیطزیست رعایت شود؛ استان لرستان و چهارمحال و بختیاری ازنظر تنوع زیستی در کشور بینظیری هستند بهطوریکه ۲۵ درصد تنوع زیستی کشور در لرستان است.
وی افزود: اگر قرار است مسائل توسعهای سبب شود محیطزیست و منابع ملی تخریب شود بیشترین ضرر به منطقه وارد میشود؛ مسئولان مربوطه در راستای پیگیری جهت جادهسازی باید سعی کنند کمترین تخریب را در این منطقه بکر داشته باشند و محیطزیست نیز آمادگی همکاری با دستگاههای توسعهای را دارد.
انتهای پیام/پ