به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،همه ما زمانی که واژه یخ به گوشمان میخورد تصویری کاملا شفاف و صیقلی از آن در ذهنمان تداعی میشود که بدون هیچ نقصی و همانند شیشه میدرخشد، اما در واقعیت زمانی که خودمان اقدام به درست کردن یخ میکنیم یخ هایمان کدر و رو به سفیدی میروند، که شاید چرایی این موضوع ذهن بسیاری را به خود درگیر کرده باشد.
در همین راستا باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا امروز به بررسی چرایی سفید بودن یخ و همچنین نحوه ساخت یخهایی شفاف و بی رنگ بپردازد، پس با ما همراه باشید.
آیا تا به حال دقت کرده اید که چرا یخهای داخل یخچال شما به رنگ سفید است و شفاف نیست؟ یا زمانیکه آن را داخل آب میاندازید، چرا سفیدی را وارد آب نمیکند و آب شفاف میماند؟
آبی که از لولههای شهری وارد خانهها میشود، معمولا دارای املاح معدنی و در ایران، کلر بسیار زیادی است. معمولا این املاح باعث ایجاد ناخالصی در ویژگیهای مختلف آب میشود.
این مطلب را از دست ندهید: برف چیست؟ / برف واقعا چه رنگی است؟ + چگونگی تشکیل برف به زبان ساده
یکی از این ناخالصیها خود را به هنگام یخ زدن نشان میدهد.
همه میدانند که آب بی رنگ است و قاعدتا باید حالت جامد آن هم بی رنگ باشد؛ چون تغییر شیمیایی صورت نگرفته است.
اما همانطور که گفته شد این املاح باعث سفید شدن یخ میشوند.
اما برای اینکه یک یخ شفاف و بی رنگ داشته باشیم، لازم است که ۲ کار انجام شود:
همه میدانند که جوشاندن فواید بسیار زیادی دارد، اما در این قضیه، جوشاندن نقش وسیع تری را هم بازی میکند.
اگر شما یک لیتر آب شهر را ۱ بار بجوشانید، بیشتر میکروبهای آن کشته میشود و مقداری از املاح آن از بین میرود.
ببینید: ثبت تصاویری از یک کوه یخ شناور با شکلی غیر عادی در قطب جنوب
اما اگر دوباره آن را بجوشانید، مقداری هوا داخل آب حل میشود و این باعث تجزیه شدن املاح معدنی و در نتیجه خنثی شدن آنها میشود.
آیا تا به حال به یخهایی که در رستورانها یا کافی شاپها سرو میشوند دقت کرده اید؟ معمولا این مکانهای برای زیباتر نشان دادن و البته به وجد آوردن مشتری در نوشیدنیهای خنک خود از یخهایی استفاده میکنند که مثل شیشه شفاف هستند و بیسار زیبا و کریستالی.
ببینید: لحظه وحشتناک سقوط یک تکه یخ بزرگ از آسمان!
یخهایی که شما در خانه تهیه میکنید این ویژگی را ندارند و داخل آنها حالهای سفید به وجود میآورد.
قبل از هر چیز شما میبایست مقدار مناسبی از آب را داخل یک ظرف ریخته و سپس آن را به جوش بیاورید. (بهتر است از آب با املاح کمتر یا آب تصفیه شده استفاده کنید تا نتیجه کار بهتر باشد، ولی آب معمولی هم احتمالا شما را با مشکل مواجه نخواهد کرد) کمی اجازه دهید آب بجوشد. سپس اجازه دهید آب خنک شود
حال یکبار دیگر آب را داخل ظرفی ریخته و آن را به نقطه جوش برسانید و چند دقیقه اجازه دهید آب بجوشد. این کار برای این مورد است که با جوشاندن تقریبا تمام گازهای محبوس در آب خارج شود. بعد از اینکه آب به جوش آمد اجازه دهید آب دمای خود را از دست داده و خنک شود. در هر دو مرحله خنک شدن مراقب باشید چیزی داخل آب نریزد و آلوده نشود.
ببینید: ماجرای عجیب مرد یخی که عمرش به ۵۳۰۰ سال میرسد!
یک یخچال پلاستیکی یا ظرفی که داخل آن تکههای یخ میریزید آماده کنید. این وسیلهها معمولا در دار هستند و برای خنک نگه داشتن مواد به همراه مقداری یخ داخل آنها استفاده میشوند. هدف از استفاده از این ظرفها این است که سرما از پایین به یخها منتقل نشود و تنها از بالا فرایند یخ زدن شروع شود. پس اگر ظرفی که میتواند این کار را برای شما انجام دهد هم پیدا کردید میتوانید از آن استفاده کنید. سپس مقداری آب در کف این ظرف ریخته و قالب یخی یا هر ظرفی که میخواهید یخ را داخل آن درست کنید را وسط آن آب قرار دهید.
ببینید: ساخت مجسمه های يخی در بلژيک
برای اطمینان بیشتر که بخها از پایین شروع به یخ زدن نمیکنند میتوانید با گذاشتن یک وسیله زیر قالب یخها کمی قالب را از کف یخچال پلاستیکی فاصله دهید. به هر حال تمام هدف این است که از بالا فرایند یخ زدن شروع شود پی قالب یخ را باید آب پوشانده باشد بدونه اینکه آب به سطح قالب برسد.
به آرامی آب جوشیده خنک شده را داخل قالب یخ بریزید و سپس آن را در در فریزیر قرار دهید تا پس از ۱۲ ساعت یا بیشتر یخ بزنند. حال شما یخهای زیبای شفاف خواهید داشت.
ببینید: وقتی مجری شبکه خبر حین اجرای زنده یخ میزند
شما اگر باز هم به دنبال زیبا کردن کار خود هستید هم میتوانید از طرفهای کروی شکل مخصوص ساختن یخ کروی استفاده کنید و هم این مورد که از مقداری برگ گل یا یا برگ گیاهان داخل هر قالب یا خانه قالبهای یخی استفاده کنید.
این یخهای شفاف همچنین به راحتی با یک چاقو قابل تراشیدن وشکل گرفتن هستند که به راحتی به اشکال بسیار زیبا تبدیل میشوند.
انتهای پیام/