به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، وزیر خارجه آمریکا در یادداشتی تحت عنوان «مقابله با ایران» در نشریه فارن افرز نوشت: در پایان جنگ سرد تفکر جدیدی در میان سیاستگذاران و تحلیلگران درباره بزرگترین چالشهای امنیتی پیش روی آمریکا به وجود آمد.
مایک پمپئو در این یادداشت نوشت: پیدایش گروه القاعده، مجرمان سایبری و دیگر نهادهای خطرناک تائیدی بر تهدیدات بازیگران غیردولتی است. علاوه بر این، تجدید حیات «دولتهای سرکش و رژیمهای قانونشکن» که از هنجارهای بینالمللی تخطی میکنند، احترامی برای حقوق بشر و آزادیهای اساسی قائل نیستند و علیه امنیت مردم آمریکا، متحدان و شرکای ما و سایر کشورهای جهان عمل میکنند، نیز چالش دیگری به شمار میرود.
بنا به ادعای مایک پمپئو، ایران و کره شمالی از اصلیترین حکومتهای قانونشکن هستند. او در ادامه این یادداشت به تکرار ادعاهای همیشگی خود علیه این دو کشور پرداخته و نوشته است: موارد جنایات و تخطی آنها علیه صلح بینالمللی بسیار زیاد است. دو کشور با نقض ممنوعیتهای بینالمللی سالها بدنامی را برای دنبال کردن برنامه تسلیحات هستهای برای چندین دهه، به دوش میکشند.
وزیر خارجه آمریکا در ادامه مدعی شد: «علیرغم بیشترین تلاشهای دیپلماتیکِ واشنگتن، پیونگیانگ سیاستمداران آمریکا را با مجموعهای از توافقنامههای نقضشده کنترل سلاح که به زمان دولت جرج دبلیو بوش، رئیسجمهور پیشین آمریکا، برمیگردد، فریب داده است. تا پیش از آنکه دونالد ترامپ به ریاستجمهوری انتخاب شود، برنامه سلاحهای هستهای و موشکهای بالستیک کره شمالی با شتاب دنبال میشد. باراک اوباما، رئیسجمهور پیشین آمریکا به او (ترامپ) گفته بود که این (موضوع کره شمالی) بزرگترین چالش امنیتی این کشور خواهد بود.
پمپئو در ادامه ادعاهای بیاساس خود افزود: همچنین برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) -توافقی که دولت اوباما در سال ۲۰۱۵ صورت داد- در پایان دادن به جاهطلبیهای هستهای ایران ناموفق بود. در حقیقت، چون ایران از این موضوع آگاه بود که دولت اوباما حفظ توافق را بر هر چیز دیگری اولویت خواهد داد، این مسئله حسی از مصونیت از مجازات را برای ایران ایجاد کرد و به این کشور اجازه گسترش حمایت خود از فعالیتهای خصمانهاش را داد.
بنا بر ادعای وزیر خارجه آمریکا، توافق هستهای همچنین پولهایی را در اختیار ایران قرار داد که این کشور توانست با استفاده از آنها به تامین مالی اقدامات تروریستی در خاورمیانه بپردازد.
پمپئو در ادامه یادداشت خود نوشته است: دولت ترامپ برای قطع دسترسی ایران به درآمدهایی که از آنها برای گسترش خشونت استفاده میکند، علیه این کشور کارزار فشار حداکثری به راه انداخته است.
وی همچنین مدعی شد که دولت ترامپ بر خلاف آنچه منتقدان میگویند به دنبال درگیری نظامی با ایران نیست اما بیمی هم از استفاده از قدرت نظامی ندارد.
وزیر خارجه آمریکا در بخش دیگری از یادداشت خود درباره سیاست واشنگتن در قبال ایران نوشته است: یکی از ابعاد راهبرد دولت ترامپ در برابر ایران، سیاست تحریم است. ما تاکنون ۱۷ دور تحریم علیه ایران اعمال کردهایم و در جریان آنها ۱۴۷ فرد و شرکت را در فهرست سیاه قرار دادهایم. اکنون نیز میخواهیم فروش نفت ایران را تا حد ممکن به صفر برسانیم.
پمپئو همچنین در این یادداشت با بیان اینکه "یکی دیگر از ابعاد راهبرد ترامپ، ایجاد بازدارندگی است و او میخواهد این پیام را برساند که تهدید کردن آمریکا را تحمل نمیکند" مدعی شده است که توییتی که ترامپ با حروف بزرگ خطاب به روحانی (رئیسجمهور کشورمان) نوشت بر اساس این محاسبه راهبردی بود که ایران از توان نظامی آمریکا میترسد!
وی در پایان این یادداشت همچون گذشته تکرار کرده است که تا زمانی که تغییر ملموسی در سیاستهای ایران صورت نگیرد، اعمال فشار علیه ایران ادامه خواهد یافت.
انتهای پیام/