![وقتی مهندسان ایرانی زیبایی خلق میکنند](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/28/20352809_212.png)
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، مهرداد شریفی، رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز با اشاره به بازدید و نظارت بر مراکز تهیه و تولید موادغذایی در محدوده منطقه غرب اهواز بیان داشت: در این بازدیدها بیش از 800 مورد نمونه برداری موادغذایی انجام شد.
وی تامین مایحتاج غذایی را یکی از مهم ترین مشکلات و چالش های نگران کننده آینده بشر عنوان کرد و افزود: این موضوع ذهن مسئولان بخش های مختلف خصوصا "بهداشت، صنعت و کشاورزی " را به خود مشغول کرده است.
شریفی اذعان داشت: از سوی دیگر آلودگی و فساد موادغذایی نیز خود تبدیل به یک معضل جهانی شده در حالیکه بالا بودن شاخص سطح سلامت افراد یک جامعه در گرو حفظ ایمنی، بهداشت و کیفیت مواد غذایی تولیدی و عرضه شده است.
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز تصریح کرد: طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت سالانه حدود 2 میلیون کودک زیر 2 سال در اثر بیماری های اسهالی جان خود را از دست می دهند که علت عمده آن آلودگی غذا و آب آشامیدنی استو
این مقام مسئول اظهار داشت: بر اساس تعریف کدکس بین المللی، بهداشت مواد غذایی عبارت است از رعایت کلیه موازینی که در تولید، فرآیند، نگهداری و عرضه مواد غذایی ضروری است تا ماده غذایی سالم و با کیفیت بالای بهداشتی به دست مصرف کنندگان برسد.
مهرداد شریفی گفت: کنترل موادغذایی در 2 بخش صنعتی و سنتی مورد نظارت و بررسی قرار می گیرد که در بخش سنتی بهداشت فردی تهیه کنندگان، مواد اولیه بکار رفته در تهیه محصول، ابزار و وسائل کار، بهداشت محیط محل تهیه، نحوه و شرایط نگهداری ماده غذایی در مراحل آماده سازی، تهیه و عرضه، نوع ظروف عرضه و یا فروش ماده غذایی، چگونگی مصرف در محیط باز یا بسته، بصورت بسته بندی یا فله ای و مانند آن و در بخش صنعتی علاوه بر این موارد بررسی مشخصات بهداشتی ( شامل پروانه ساخت، تاریخ تولید و انقضاء، آدرس کارخانه و در صورت وارداتی بودن کنترل مجوز ورود از وزارت بهداشت با برچسب فارسی شرایط نگهداری ( از نظر دما، رطوبت، محیط، نوع چیدمان بر حسب تاریخ)کنترل کیفیت ظاهری محصولات از نظر رنگ بو و تغییرات فیزیکی ) ارگانولپتی صورت می گیرد.
وی بیان کرد: در راستای کنترل مواد غذایی عرضه شده در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در 6 ماهه اول سال 97 بیش از 800 نموه برداری از مواد غذایی اعم از نان، شیرینی جات، لبنیات، غذاهای آماده، سالادها، نمک، برنج، رنگ های مواد غذایی و غیره انجام و جهت آنالیز به آزمایشگاه های مرجع ارسال گشده و پیرو همین نمونه برداری وب اتوجه به نتایج دریافتی جهت افراد عرضه کننده مواد غذایی فاسد و غیر قابل مصرف پرونده قضایی تشکیل و به مراجع قضایی معرفی شده اند.
انتهای پیام/گ