به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ بستان اسلامی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج گفت: برداشت دانه روغنی کنجد از نیمه دوم مهر ماه در این شهرستان آغاز شده است و تا آخر آبان ادامه دارد.
وی افزود: ۸۰۰ هکتار از مزارع خنج به کشت کنجد اختصاص یافته و پیش بینی شده هزار و ۲۰۰ تن کنجد در این شهرستان برداشت و به بازار مصرف داخلی عرضه شود.
اسلامی با بیان این که ۹۰ درصد کشت با استفاده از شیوه نوین آبیاری و بی خاک ورزی انجام شده است افزود: میانگین تولید این محصول هزار و ۲۰۰ کیلوگرم در هکتار است.
مدیر جهد کشاورزی خنج گفت: کشت این محصول به دلیل تداوم خشک سالی نسبت به سال قبل ۳۰ درصد کاهش یافته است.
اسلامی افزود: دانه روغنی کنجد تولید شده در این شهرستان علاوه بر تامین نیاز فارس به استانهای یزد، اصفهان و هرمزگان فرستاده میشود.
وی گفت: کنجد یک محصول گرمسیری است و در مقایسه با دیگر محصولات زراعی به آب کمتری نیاز دارد و برای جایگزین کردن محصولات زراعی پر آب بر ، بهترین محصول است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج گفت: دانه روغنی کنجد در تهیه ارده (شیره کنجد) و شیرینی و تهیه روغن کنجد استفاده میشود و دارای مزایایی همچون کاهش کلسترول خون، حفاظت سلولهای کبدی و پیشگیری از فشارخون بالا است.
کنجد گیاهی است یک ساله با ارتفاع حدود یک متر که قسمت انتهایی ساقه آن پوشیده از کرک است.
کنجد دارای پروتئین، ویتامینهای A، B. ۲، D، E. F؛ و لسیتین است.
شهرستان خنج در فاصله ۲۶۵ کیلومتری جنوب شیراز واقع شده است.
انتهای پیام/ر