یک روان شناس گفت: کودکان با پیشرفت در زمینه‌ بازی و ورزش گروهی علاوه‌ بر رشد تفکر اجتماعی، احساس موفقیت نیز می‌کنند.

سید رضا فراهانی روان شناس کودک در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: با توجه به افزایش تک فرزندی و کم بودن تعامل اجتماعی در بستر خانواده، به شرط مناسب بودن شرایط برای رشد کودکان، کودکان پس از 3 سالگی باید وارد مهدکودک شده و زندگی اجتماعی خود را این‌گونه آغاز کنند.

وی با بیان اینکه امروزه کودکان تک بعدی بزرگ می‌شوند و در این شرایط باید اهمیت حضور در اجتماع و یادگیری مهارت‌های اجتماعی را در اولویت قرار دهیم، افزود: کودکان با بازیگوشی می‌خواهند اول خود و سپس محیط اطراف خود را کشف کنند؛ باید شرایط را برای کشف هرچه بهتر محیط اطراف کودکان فراهم کنیم، چرا که در صورت نبودن شرایط مناسب و آشنا نشدن این کودکان با محیط اطراف خود، این کودکان دچار افسردگی شده و برای رهایی از دیوارهای افسردگی دست به بازیگوشی و لجبازی می‌زنند که این افسردگی را به اشتباه بیش‌فعالی می‌نامند.

فراهانی عنوان کرد: معلمان نقش زیادی در رشد کودکان دارند و با توجه به این امر باید با درک شرایط رشدی کودکان نسبت به شاگردان خود توزیع مناسبی از توجه را داشته باشند.

وی افزود: امروزه در اغلب مدارس بر مقوله‌ های بازی، سرگرمی و ورزش تأکید زیادی می شود چرا که این فعالیت‌ها روی زندگی مسالمت‌آمیز و رشد و بالندگی کودکان تأثیر بسزایی دارد. کودکان با پیشرفت در زمینه‌ بازی و ورزش گروهی علاوه‌ بر رشد تفکر اجتماعی، احساس موفقیت نیز می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه ورزش‌های گروهی که فعالیت‌های گروهی را به‌دنبال دارند سبب ایجاد ارتباط و تعامل گروهی شده و کنار آمدن با قوانین و یادگیری بایدها و نبایدها را به‌دنبال دارد، تصریح کرد: این امر موجب افزایش مسئولیت‌پذیری کودکان و در نتیجه کاهش استرس و تأمین سلامت آنها می‌شود.


بیشتر بخوانید: راهکارهای مناسب اجتماعی شدن کودکان چیست؟ 


این روان شناس بیان کرد: ورزش‌های انفرادی برای کودکان توصیه نمی‌شود، چون اصل، فعالیت گروهی است، در ورزش‌های انفرادی برخی اصل‌ها از قبیل طرد شدن تجربه نمی‌شود.

وی با بیان اینکه ورزش‌های گروهی به‌لحاظ اجتماعی و روانشناختی تأثیر بسزایی در شخصیت کودکان دارند،گفت: این در حالی است که بازی‌های مجازی باعث ایجاد آسیب‌های عصب شناختی و پرخاشگری می‌شود.

فراهانی اظهار کرد: بازی‌های مجازی و رايانه ای روح اجتماعی نداشته و باعث بروز مشکلات و مرگ نورون‌های عصبی در کودکان می‌شوند.

وی با بیان اینکه کودکان امروزی  از بدو تولد تا 20 سالگی هر روز یک نورون عصبی را از دست می‌دهند که نبود فعالیت‌های گروهی مناسب و سالم موجب افزایش مرگ این نورون‌ها می‌شود، تاکید کرد: این در حالی است که حضور در گروه‌های اجتماعی به هرس شدن منطقی نورون‌ها کمک کرده و باعث کاهش ریزش سلول‌های عصبی در کودکان می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: خانواده ، روانشناسی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Germany
Jamali
۰۹:۵۳ ۰۲ آبان ۱۳۹۷
ممنون از مطالب مفیدتون.
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۰:۳۵ ۱۱ آبان ۱۳۹۷
اره دوست عزیز عالیه اما وقتی بتونن والدین مهمونی برگزار کنن نه فراری باشن عالیه وقتی حقوقت به اخر ماه برسه عالیه وقتی شب بخوابی صبح ارزش پول نصف نشه عالیه...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۷ ۰۲ آبان ۱۳۹۷
عالی بود
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۰:۳۶ ۱۱ آبان ۱۳۹۷
به شرط اینکه جیب خالی نبود .