رئیس دانشگاه فرهنگیان گفت: 13 هزار مهارت آموز ورودی امسال از مهر 98 در کلاس های درس آماده تدریس هستند.
حسین خنیفر رئیس دانشگاه فرهنگیان در گفتوگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره روند آموزش مهارت آموزان ماده 28 که از طریق آزمون استخدامی امسال در دانشگاه فرهنگیان پذیرفته شدند، اظهار کرد: دورههای آموزشی مهارت آموزان از اول آبان ماه در پردیسهای دانشگاه فرهنگیان سراسر کشور برگزار خواهد شد و مهارت آموزان حدود یکسال در این دورهای آموزشی شرکت میکنند.
وی ادامه داد: در دورههای مهارت آموزی دروسی چون پداگوژی، روانشناسی تربیتی، ارزشیابی و کارورزی را دنبال مهارت آموزان میآموزند تا پس از آمادگی کامل در این دوره برای حضور در کلاسهای درس آماده شوند.
رئیس دانشگاه فرهنگیان افزود: دورههای مهارت آموزی امسال از آبان ماه آغاز و تا شهریور سال 98 ادامه پیدا خواهد کرد که حدود یک سال تحصیلی را شامل میشود چرا که معتقدیم دورههای چند هفتهای و یک ماهه برای تربیت معلم کافی نیست و مهارتآموزان باید دروس تخصصی و مهارتهای معلمی را به طور کامل و در طول زمان مناسب آموزش ببینند.
رئیس دانشگاه فرهنگیان با اشاره به اینکه دانشگاه فرهنگیان تک سناریو برای تربیت معلم اقدام نمیکند، گفت: با توجه به این رویکرد نه تنها تربیت معلم در قالب دروههای چهار ساله را دنبال میکنیم بلکه دورههای یکساله را برای مهارت آموزان را بر اساس ماده 28 دانشگاه در دستور کار داریم البته همچنان معتقدیم بهترین دانشجو برای تربیت معلم افرادی هستند که دورههای چهار ساله را میگذرانند.
خنیفر درباره کیفیت روند برگزاری آزمون استخدامی و پذیرش مهارت آموزان گفت: طراحی سوالات و گزینش مهارت آموزان سعی شده است مبتنی بر مسائل روان شناختی و بومی باشد البته در این زمینه اشکالاتی وجود دارد و گزارشهایی در به ما رسیده است که سعی میکنیم در این خصوص بازنگری داشته باشیم تا روند تربیت معلم از طریق جذب در دورههای یکساله بهبود پیدا کند.
رئیس دانشگاه فرهنگیان تصریح کرد: با توجه به برنامهریزیهای انجام شده 17 هزار پذیرفته شده آزمون استخدامی امسال از مهر 98 در کلاسهای درس حاضر میشوند و چنانچه افرادی نتوانند آزمون صلاحیت حرفهای که در انتهای هر دوره آموزشی برگزار میشود با موفقیت پشت سر بگذارند به صورت مشروط در کلاسیهای درس حاضر تدریس را آغاز می کنند تا در آزمون جبرانی بتوانند گواهی صلاحیت حرفهای را کسب کنند.
خنیفر درباره وضعیت تربیت معلم از طریق دورههای چهارساله گفت: از ظرفیت در نظر گرفته شده برای امسال حدود 22 هزار دانشجو معلم جدید را جذب کردیم و 4200 ظرفیت خالی در 16 رشته دوره کارشناسی داریم.
وی ادامه داد: چنانچه آموزش و پرورش و سازمان سنجش آمادگی لازم برای جذب نیرو و تکمیل ظرفیت را اعلام کنند در دانشگاه امکان پذیرش دانشجوی جدید را داریم.
رئیس دانشگاه فرهنگیان با اشاره به اینکه بیشترین ظرفیت خالی در رشتههای دانشگاه فرهنگیان مربوط به رشته آموزش ابتدایی است، اظهار کرد: آمادگی داریم تا از آبان یا بهمن امسال جذب دانشجویان را انجام دهیم تا چهارسال آینده معلمان بیشتری را در اختیار آموزش و پرورش قرار دهیم.
خنیفر با تاکید بر اینکه کشور همواره به تربیت معلم نیاز دارد، گفت: هر چه معلم بیشتری به نظام تعلیم و تربیت وارد کنیم صرفا از کمیت به کیفیت بخشی روی آوردیم چرا که اکنون به دلیل کمبود معلم تراکم کلاسهای درس بالاست و با تامین معلم مورد نیاز میتوانیم تراکم دانش آموزی را به حد استاندارد برسانیم.
وی اظهار کرد: بسیاری از فارغالتحصیلان برتر ما خارج از کشور زندگی میکنند و امکان استفاده از علوم این افراد را به صورت وارداتی داریم اما معلمی حرفهای است که نمیتوانیم آن را وارد کنیم چرا که نیازمند آموزشهای بومی است؛ هر تخصصی همچون پزشکی و مهندسی و سایر مشاغل امکان وارداتی بودن دارند اما حرفه معلمی فقط باید در داخل کشور به ثمر برسد.
انتهای پیام/
جذب این عده در آموزش وپرورش خیلی بی عدالتیه
بنده رو بخاطر صلاحیت بهتر به یک نفر که سهمیه ایثارگری داشت ترجیح دادند
در گزینش ما که پارتی بازی نبود، انشاالله همین روند همه جا باشه
مصاحبه ها کاملا سلیقه ای هست و خیلی راحت پارتی بازی میشه
امسال با نمره علمی بالا قبول شدم و همه سوال های مصاحبه رو خوب جواب دادم، رزومه خوبی هم داشتم. اما کسی قبول شد که نمره علمیش نصف نمره من بود و یه نفر دیگه که توی مصاحبه از شدت استرس حالش بد شد.
واقعا ملاک چیه؟
اگه اینقدر کمبود معلم داریم چرا از قبول شده های استخدامی امسال استفاده نمیشه؟ چرا هر سال یه تعداد محدودی اعلام نیاز میشه و دوباره سال بعد یه تعداد کم دیگه؟ مگه عمر و وقت ماها تا این حد بی ارزشه که هر بار ماه ها وقت بزاریم و آخرش بی خود و بی جهت حذف بشیم؟
وقتی توی مدرسه ها تا این حد کمبود معلم وجود داره پس چرا امسال وضعیت قبولی این شکلی بود؟
میخوام بدونم میتونم واسه این دوره های مهارت اموزی شرکت کنم
یا به نحوه ای جذب بشم؟؟
امکان شرکت کردن فارغ تحصیلان دانشگاهی وجود داره؟
برای داشتن معلمین کارامد باید از فارغ التحصیلان دانشگاه استفاده شود.و در طی دوره حداکثر دوساله جذب شوند.چون بیشترش وقت و هزینه تلف کردن هست.تمام درسهایی که توی دوره مهارت آموزی ارائه میشود در دانشگاه با کیفیت بیشتر خوانده شده.
جذب از کنکور اون هم چند هزار نفر .نتیجش میشه این سیستم بی کیفیت و بی سواد.و هدر دادن وقت و هزینه.
یه بچه ۱۹ ساله وقتی از اول میدونه استخدام هست.بیمه داره.حقوق داره.سربازی هم نداره..دیگه نگران چیزی نیست که بابتش تلاش کنه