حمیدرضا شکارسری با اشاره به تغییرات نوشتاری در زبان فارسی، از نگرانی برخی برای نابودی آن گفت.

تغییرات کنونی زبان تهدید است یا فرصت؟

حمیدرضا شکارسری شاعر، در گفتگو با خبرنگار  حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص خطر از بین رفتن زبان فارسی گفت: زبان عنصر پویایی است که خود را همراه با زمان و نیازهای جامعه پیش می‌برد. تردیدی نیست که زبان بنا بر مقتضیات مختلف تاریخی، اجتماعی و فرهنگی خود را به روز می‌کند. بخشی از تغییرات که به عنوان خطر برای زبان عنوان می شود، تلاش هایی برای به روز کردن آن است.

وی افزود: بعضی از شیوه نوشتن ها در زبان فارسی، به دلیل تغییرات زندگی عوض می شود. به عنوان مثال می بینیم در پیامک ها یا فضای مجازی حرف اضافه «به» را به صورت «بِ» و بدون «ه» غیرملفوظ آخر می نویسند. این کار تلاشی است تا زبان خود را برای راحتی کاربرانش به روز کند. اگر بخواهیم صادقانه به موضوع نگاه کنیم، باید بگوییم زبان خود را به شکل جدید تغییر می دهد.

این شاعر با اشاره به اینکه نوشتارهای غلطی که در جامعه می بینیم همگانی نیست، اظهار کرد: مجامع ادبی و دانشگاهی در جامعه وجود دارند و در جلسات ادبی که در کل کشور برگزار می شود، با همین غلط های نوشتاری مقابله می شود. بعضی غلط نویسی ها که امروز دیده می‌شود حاصل بی دقتی کاربران زبان فارسی است. هنوز برخی تفاوت نوشتاری «گزاردن» و «گذاشتن» را نمی دانند و تفاوت میان کاربرد «ز» و «ذ» در این دو کلمه رعایت نمی شود. برخی تفاوت میان «وا» که به صورت «آ» در کلماتی مثل «خواهر» خوانده می شود را نمی دانند. این موارد را باید به حساب آسیب هایی گذاشت که همیشه در زبان فارسی وجود داشته است.

شکارسری با اشاره به اینکه نوع داستان نویسی که در دهه چهل و پنجاه در ایران ایجاد شد و  مواردی که اکنون در فضای مجازی می بینیم، منجر به نابودی زبان فارسی نخواهد شد؛ بیان کرد: نباید این موارد را بسیار جدی گرفت. بعضی از آنها خطری برای زبان فارسی ایجاد نمی‌کنند. اگر بنا باشد زبان فارسی با این چیزها نابود شود، تاکنون چندین بار عصر یخبندان زبان فارسی را طی کرده بودیم.

انتهای پیام/

آیا زبان فارسی در خطر است؟

 

برچسب ها: ادبیات ، زبان فارسی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.