به گزارش خبرنگار گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کاروان ایران در بازیهای پاراآسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا توانست با جهشی خارق العاده و کسب ۱۳۶ مدال رنگارنگ برای نخستین بار پس از کشورهای چین و کره جنوبی رده سوم را به خود اختصاص دهد.
این در حالی است که مسئولان کشورمان با شعار "خودباوری و امید" ورزشکاران ایران را راهی جاکارتا کردند و این شعار باعث شد ورزشکاران انگیزه بیشتری بگیرند. کاروان ایران در طول برگزاری این رقابتها نسبت به ۲ دوره گذشته که در اینچئون و گوانگجو برگزار شده بود، هم از لحاظ مرغوبیت مدال بهترین عملکرد ممکن را به نمایش گذاشتند و هم با پشت سر گذاشتن ژاپن و اندونزی و اختلاف میلی متری با کره جنوبی به رده سوم دست یافتند.
در نخستین دوره بازیهای پاراآسیایی که در گوانگجو چین برگزار شد، ایران با ۱۶۲ ورزشکار حاضر شد و در نهایت با ۲۷ طلا، ۲۴ نقره و ۲۹ برنز و مجموع ۸۰ مدال رنگارنگ به کارش خاتمه داد تا چهارم آسیا شویم. اگرچه با اینکه از لحاظ تعداد مدال طلا با کره جنوبی میزبان برابر بودیم، اما تنها به دلیل مدال نقره کمتر با شایستگی تمام جایگاه سومی را تقدیم کشور میزبان کردیم. چین و ژاپن هم صاحب عناوین قهرمانی و نایب قهرمانی شدند.
در دوره دوم این بازیها که سال ۲۰۱۴ در گوانگجو چین به برگزار شد عملکرد نمایندگان کشورمان که با ۲۰۰ ورزشکار راهی سرزمین اژدها شده بودند، پیشرفت چشمگیری داشت و با ۳۷ طلا، ۵۲ نقره و ۳۱ برنز و مجموع ۱۲۰ مدال باز هم در مکان چهارم جا گرفتند.
در دوره سوم هم که هفته گذشته در جاکارتا به پایان رسید، مدالهای طلای ایران پیشرفت چشم گیری نسبت به دورههای اول و دوم داشت و همین امر باعث شد تا پس از 2 دوره چهارم شدن سرانجام رده سوم را کسب کنیم. در جاکارتا بار دیگر توانایی ورزشکاران مان به همگان ثابت شد و آنها نشان دادند اگر حمایتهای بیشتری از آنها صورت گیرد این پتانسیل و توانایی در آنها وجود دارد تا کار غیر قابل باور کنند انجام دهند. کاری که در دهههای گذشته سربازان ایرانی با کمترین امکانات کاری کنند کارستان و در میان بزرگان دنیا نگاهها را به خود خیره کردند و پرچم سه رنگ کشورمان را به اهتزاز درآوردند. اکنون با توجه به این نتایج درخشان انتظار میرود مسئولان توجه بیشتری به آنها کنند و این طور نباشد که پیش از شروع مسابقات معتبر بین المللی و آسیایی تازه یادشان بیافتد برای مطرح شدن به بازدید از اردوهای جانبازان و معلولان بپردازند و آنها را زیر پر بال خود بگیرند و آنها را دل خوش کنند. در گذشته شاهد این مسئله بوده ایم که بارها ورزشکاران معلول و جانباز به دلیل نبود امکانات کافی نسبت به افراد توانمند به انتقاد از مسئولان مربوطه پرداخته اند. بدون شک اگر توجهات به آنها افزایش یابد به راحتی میتوانند رده پانزدهمی را که در پارالمپیک ریو بدست آورند را در توکیو تک رقمی کنند، باز هم باید گفت این اتفاق تنها در صورتی عملی میشود که به آنها مانند افراد سالم توجه شود.
موفقترین فرد کاروان ایران در جاکارتا را میتوان شاهین ایزدیار نام برد شناگری که در این دوره از بازیها ۶ طلا و یک نقره کسب کرد تا هم بیشترین مدال را برای کاروان ایران کسب کند و سهم عمدهای در جایگاه سومی ایران در جاکارتا ایفا کند و هم با عملکردی درخشان مورد تعریف و تمجید مسئولان برگزاری رقابتها قرار گیرد به صورتی که لقب فلپس را به او بدهند. اکنون هم فلپس ایران با این درخشش زیبا تمام تلاشش را میخواهد انجام بدهد تا در رقابتهای جهانی و پارالمپیک توکیو قدرتش را به نمایش بگذارد و با اعتماد به نفس بالا او از الان میتوان حدس زد مدالهای فراوانی در انتظار کاروان کشورمان خواهد بود.
در میان بانوان هم ساره جوانمردی به مانند گذشته توانست 2 مدال طلای تیراندازی را برای ایران به ارمغان بیاورد. سیامند رحمان وزنهبردار ایرانی و قویترین ورزشکار معلول جهان هم در این دوره از رقابتها موفق شد به مدال طلا برسد و لقب پرافتخارترین وزنه بردار ایران در این بازیها را از آن خود کند. او همان طور که پیشتر قول داده بود توانست رکورد بازیهای پاراآسیایی را هم که در اختیار خودش بشکند.
زهرا نعمتی که طلای پارالمپیک ریو را در کارنامه دارد پس از اتفاقی عجیب که برای او در جریان برگزاری مسابقات مرحله یک هشتم ریکرو بازیهای آسیایی رخ داد و به دلیل اشتباه پارک میون سرمربی وقت تیم ملی شانس کسب مدال را از دست داد، نتوانست به خوبی از لحاظ روانی خودش را بازیابی کند.
در بازیهای تیمی ورزشکاران ما ثابت کردند که حرفهای زیادی برای گفتن دارند. با توجه به قدرت والیبال نشسته ایران، قهرمانی این تیم از پیش از شروع مسابقات حتمی بود به طوری که سایر تیمها باید برای مدالهای نقره و برنز تلاش میکردند. شاگردان دستیار هم در بسکتبال با ویلچر یکی پس از دیگری مانند فاتحان سر افراز رقبایشان را با اختلاف زیادی بدرقه میکردند و در فینال هم در یک رقابت تنگاتنگ و نفس گیر مقابل چشم بادامیها در لحظات پایانی با توصیه کادرفنی از لحاظ روانی بهتر ظاهر و با نتیجه ۶۸ بر ۶۶ پیروز شدند. در گلبال مردان و زنان هم ورزشکاران کشورمان نشان دادند که با خودباوری میتوانند مدال آوری کنند.
نباید به سادگی از درخشش ملی پوشان دوومیدانی در جاکارتا گذر کرد چرا که آنها توانستند ۲۷ طلا، ۲۵ نقره و ۲۹ برنز را به دست بیاورند و به نوعی یک تنه رده سومی ایران را تثبیت کنند. شطرنجبازان ایران هم با ۱۴ مدال که شامل ۴ طلا، ۶ نقره و ۴ برنز بود، جزء موفقترین رشتههای اعزامی به اندونزی لقب گرفتند.
دختران ایران در جاکارتا درخشش فوق العادهای داشتند و موفق شدند ۱۳ طلا، ۱۵ نقره، ۱۳ برنز و در مجموع ۴۱ مدال را کسب کنند و ۳۰ درصد مجموع مدالهای ایران را به نام خود ثبت کنند و سهم عمدهای در این موفقیت بزرگ و کسب رده سومی برای خودشان بوجود بیاورند.
طلا
نقره
برنز
انتهای پیام/
این مدال ها یک نوع جهاد برای وطن است چون شما به این وسیله نام ایران را در دنیا پر آوازه کردید آفرین بر شما .
سربلند تندرست
چند تا به چین و کره مونده؟