به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛سید کمال اسحاق حسینی فوق تخصص خون و سرطان با بیان این که شایعترین سرطان در کشور ایران در زنان و مردان، سرطان پوست است، عنوان کرد: بعد از سرطان پوست، در بین زنان، سرطان سینه شایعترین نوع سرطان است، و بعد از آن سرطان دستگاه گوارش شامل معده و روده بزرگ در جایگاه سوم و چهارم قرار دارد.
وی با بیان اینکه سرطان معده بیشترین میزان مرگ و میر در مردان و زنان را داراست، ادامه داد: شایعترین سرطان در مردان بعد از سرطان پوست، سرطان معده است و سرطان مثانه و پروستات و روده بزرگ در رتبه های بعدی قرار دارد، در استان قم ترتیب سرطان تقریبا به همین منوال است.
این فوق تخصص خون و سرطان، با تصریح بر اینکه در ایران، ابتلا به سرطان در مردان بیشتر از زنان است، اضافه کرد: از هر صدهزار نفر 157 نفر مرد مبتلا به سرطان هستند، این تعداد در خانم ها 130نفر است. در آمار جهانی هم مردان بیشتر از زنان در معرض این بیماری هستند، به طوری که از هر صدهزار نفر در جهان، به طور میانگین 250 نفر مرد و 165 نفر زن مبتلا به سرطان گزارش شده است.
اسحاق حسینی با اشاره به افزایش میل به سرطان در سطح جهان، گفت: به تبع روند جهانی، ابتلا به سرطان در ایران نیز رو به افزایش است، به طوریکه در سال2012 در کل دنیا 14 میلیون فرد مبتلا به سرطان گزارش شده در حالی که احتمال داده می شود در سال 2030 بالغ بر 30 میلیون نفر مبتلا به سرطان به ثبت برسند، یکی از دلایل افزایش رشد ابتلا به سرطان، افزایش امید به زندگی است، همان گونه که در چند دهه گذشته شانس امید به زند گی از57 به 77 سال رسیده، بروز سرطان نیز افزایش پیدا کرده است.
وی عنوان کرد: مصرف یک سری مواد غذایی و رعایت نکردن بعضی نکات مهم، در بروز و ایجاد سرطان دخالت دارد؛ مصرف کمتر میوه و سبزیجات، فعالیت بدنی کم، اضافه وزن، غذاهای پر نمک و فست فود و شدیدا سرخ شده احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد، استعمال دخانیات و تنباکو شانس سرطان را افزایش می دهد، مصرف انرژی های فسیلی بیشتر باعث افزایش ذرات معلق و آلودگی هوا شده و در نهایت به این بیماری ختم میشود.
این فوق تخصص خون و سرطان، اضافه کرد: وزارت خانه طی برنامهای به اسم "برنامه ملی مدیریت سرطان" در حال ارائه خدمت است، این برنامه شامل پیشگیری از بروز سرطان، تشخیص زود هنگام، درمان سرطان و مراقبت های تسهیلی و همچنین مدیریت منابع مالی است، برای این که بتوانیم تخمین درستی از سرطان بدست بیاوریم، اولین اقدام، مدیریت نظام اطلاعاتی و ثبت است؛ بنابرین تمامی مراجع تشیخص سرطان و تمامی مراکز دولتی و خصوصی که در این زمینه درحال فعالیت هستند، کلیه اطلاعات موارد جدید و قدیم را به مراکز بهداشت اعلام می کنند و بعد از جمع آوری، این اطلاعات به وزارت خانه ارسال میشود.
اسحاق حسینی گفت: همیشه پیشگیری مقدم بر درمان است، آموزش جهت افزایش آگاهی برای اقدامات خود مراقبتی اولین قدمی است که ما انجام می دهیم، در حال حاضر اقداماتی که دانشگاه های پزشکی در قم انجام می دهند، شامل بسته های خود مراقبتی مبتنی بر آموزش و افزایش آگاهی است.
وی افزود: از دیگر اقدامات دانشگاه علوم پزشکی تربیت سفیران سلامت است. این سفیران با افراد متعدد تماس بر قرار میکنند و علائم اولیه سرطان را به آنها یاد آور می شوند و در صورت وجود علائم، این افراد را به پزشک ارجاع می دهند تا تحت درمان پزشکی قرار گیرند.
این متخصص ادامه داد: همچنین کمپین های علمی در سطوح مختلف دانشگاه در بین کارمندان، پزشکان، دانشجویان پزشکی و در خارج دانشگاه در مراکز بهداشتی درمانی جهت پیشگیری از بروز سرطان بااستفاده از توصیه های مفید برگزار می شود. از خدمات دیگر، تشخیص زود هنگام سرطان است؛ هرچقدر این تشخیص زودتر صورت گیرد؛ درمان راحتتر و امید به درمان بیشتر میشود.
این فوق تخصص خون و سرطان، در پایان گفت: هیچ داروی گیاهی به تنهایی در درمان سرطان موثر نیست، حتما باید تشخیص زود هنگام انجام گیرد و بعد از تشخیص، نوع درمان با توجه به نوع سرطان مشخص می شود. سایت ها و مراکز مجازی و غیر مجازی که به صورت مُجاز و غیر مُجاز در حال فعالیت هستند، تنها یک سری اطلاعات درباره نحوه تغدیه و مصرف کالری و مصرف سبزیجات ومیوه جات تازه می دهند که برای افراد مبتلا به سرطان موثر است ولی به عنوان رکن اصلی درمان قابل اجرا نیست.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/