به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، «میخائیل بوگدانف»، معاون وزیر خارجه روسیه، در گفتگویی با شبکه «آی 24» ادعای نخستوزیر رژیم صهیونیستی درباره وجود برنامه هستهای مخفی ایران را به باد انتقاد گرفت و آن را «ساده لوحانه» خواند.
میخائیل بوگدانف در گفتگویی تفصیلی با شبکه «آی 24» رژیم صهیونیستی، موضع روسیه را در خصوص مسائل مختلف از جمله حضور ایران در سوریه و همچنین ادعا یا به اصطلاح «افشاگری» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در مجمع عمومی سازمان ملل علیه ایران بیان کرد.
معاون وزیر خارجه روسیه در پاسخ به این سوال که آیا مسکو پس از این اقدام نتانیاهو نگران برنامه هستهای ایران است گفت: «نه، نگران نیستیم، شاید این بخشی از جنگ اطلاعاتی (اسرائیل علیه ایران) باشد.»
وی با اشاره به نمایش مضحک نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل و بیان اینکه نخستوزیر اسرائیل باید اسناد ادعایی خود را تحویل آژانس بینالمللی انرژی اتمی میداد، افزود: اسرائیل مدعی است 3 روز برای جمع کردن آن سایت زمان لازم است. اگر تنها با سه روز میتوان آن سایت را پاکسازی کرد، اسرائیل به جای جمع کردن خبرنگاران که ما به آن «دیپلماسی بلندگویی» میگوییم، میبایست رویکرد دیگری در پیش میگرفت، اما جدی بیاید همین امروز مسئله را بررسی کنیم، ما آمادهایم کمک کنیم و فکر کنم ایرانیها نیز بسیار تمایل دارند این اسناد بررسی شوند.
بوگدانف همچنین با تمسخر گفت: «به نظرم سادهلوحانه است که تصور شود تنها یک سرویس اطلاعاتی چیزهایی میداند که هیچ کشور دیگری نمیداند. این اسناد میبایست به آژانس تحویل داده میشد که سازمانی جدی و حرفهای است و مشروعیت این کار را نیز دارد.»
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، در جریان سخنرانی خود در هفتاد و سومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با تکرار نمایش مضحک چندی پیش خود در تلویزیون این رژیم و با نشان دادن چند تصویر مدعی شد ایران یک انبار هسته ای مخفی در تورقوزآباد واقع در اطراف تهران دارد و خواستار بازرسی های کارشناسان آژانس از این مرکز مورد ادعای خود شد.
این تلاش مذبوحانه نتانیاهو با واکنش سرد و سکوت کرکننده حاضران در نشست مجمع عمومی سازمان ملل مواجه شد. یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، نیز در واکنش به این نمایش نتانیاهو، در بیانیهای که در پایگاه اینترنتی این سازمان منتشر شد، اعلام کرد استقلال آژانس از اهمیت زیادی برخوردار است و اطلاعاتی را که به این نهاد ارائه میشود، به راحتی نمیپذیرد.
معاون وزیر خارجه روسیه در بخش دیگری از این گفتگو در پاسخ به درخواست مقامات رژیم صهیونیستی از مسکو برای کمک به خروج ایران از سوریه گفت: «با چه استدلالی؟ اسرائیل با چه استدلالی چنین درخواستی از ما دارد؟ سوریه عضوی از سازمان ملل متحد است. این کشور نیز همانند دیگر کشورها و هر دولت دیگری حقوق برابری دارد. سوریه کشوری مستقل و تحت حاکمیت یک دولت مشروع است و این حق حاکمیتی سوریه است (که درباره این موضوع تصمیمگیری کند).»
وی در ادامه اظهار کرد: «بدون شک همه این تصمیمها با هماهنگی دولت سوریه انجام گرفته است. ما به اسرائیل گفتیم درباره مسائل نظامی در اراضی سوریه، دمشق تصمیمگیرنده نهایی است. مقامات ایرانی نیز بارها در سطوح مختلف تأکید کردهاند که دولت سوریه از آنها خواسته است در مبارزه با تروریسم به دمشق کمک کنند و زمانی که بشار اسد به آنها بگوید مأموریت انجام شده و دیگر نیازی به کمک آنها نیست، سوریه را ترک خواهند کرد، درست مثل ما.»
این مقام روس همچنین درباره تحویل سامانه دفاع موشکی «اس-300» به سوریه گفت: «در شرایط حاضر، قواعد بازی نقض شده، قواعد بازی تغییر کرده است. قواعد بازی هنگامی دچار تغییر شد که یک خلبان اسرائیلی از یک هواپیمای روسی به عنوان پوشش استفاده کرد، با آگاهی از اینکه نیروهای روسی در معرض خطر قرار میگیرند».
هفدهم سپتامبر (26 شهریور) در جریان حمله جنگندههای رژیم صهیونیستی به استان لاذقیه سوریه، یک فروند هواپیمای شناسایی ایلیوشین ایل-۲۰ روسیه که در حال بازگشت به پایگاه حمیمیم در سی و پنج کیلومتری سواحل سوریه بود، سرنگون شد. در حادثه سرنگونی این هواپیما پانزده تن از سرنشینان آن کشته شدند.
دولت روسیه نیروی هوایی اسرائیل را مسئول کامل سقوط هواپیمای خود اعلام کرد و پس از آن تصمیم گرفت به منظور تقویت نیروهای دفاع هوایی سوریه، سامانه دفاع موشکی اس-300 را به دمشق تحویل دهد.
انتهای پیام/