در پیام وزیر علوم به گردهمایی ترویج زبان و ادب فارسی آمده است؛
در پیام وزیر علوم به گردهمایی ترویج زبان و ادب فارسی آمده است؛
به گزارش
حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری طی پیامی به سیزدهمین
گردهمایی بینالمللی ترویج زبان و ادب فارسی، که امروز چهارشنبه 18 مهر در شیراز آغاز شد، با اشاره به پیشینه طولانی زبان فارسی و قلمرو وسع آن، خاطرنشان کرد: در روزگار کنونی مرزهای جغرافیایی شمار زیادی از کشورهای منطقه و فرامنطقه را دربرمیگیرد.
متن کامل پیام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خطاب به گردهمایی بینالمللی ترویج زبان و ادب فارسی چنین است:
"
زبان فارسی امروز از ارکان مهم هویت ملی ما محسوب میشود و در ابعاد مختلف علمی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی نقش اساسی برعهده دارد. ادبیات فارسی نیز مجموعهای گرانمایه از آثار متنوع ادبی را دربردارد که از فرهنگ غنی و پرمایه اسلامی - ایرانی سرچشمه گرفته است. این آثار ارزشمند که بعضی از آنها در شمار شاهکارهای ادبی جهان قرار دارد، از جهت ساختار لفظی بس زیبا و دلنشین و از حیث محتوا بسیار عمیق است و موجب اعتلای فرهنگ جامعه در داخل و خارج از کشور بوده و خواهد بود.
با این ویژگیها، تردیدی نیست که حفظ و گسترش زبان و ادبیات فارسی و ارتقای جایگاه آن از مهمترین وظایف ماست و ضرورت دارد همه نهادها و سازمانهای علمی و فرهنگی، در این مسیر حرکت کنند و وظیفه خویش را به انجام رسانند.
خوشبختانه در سیاستهای کلان و بالادستی کشور به مرتبه رفیع زبان و ادبیات فارسی توجه شده و ظرفیت بزرگی برای ارتقای جایگاه زبان فارسی به عنوان زبان علم و همچنین گسترش و تعمیق ادبیات فارسی در نظر گرفته شده است.
برنامههای وزارت علوم برای حفظ وارتقای ارزش زبان فارسی
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بهعنوان یکی از نهادهای مهم در حوزه سیاستگذاری و ترویج زبان و ادبیات فارسی مبتنی بر اسناد بالادستی برنامهای جامع و راهبردی تدوین کرده و در حوزههای آموزشی، پژوهشی و بینالمللی فعالیتهای تاثیرگذار و منسجمی را بنیان گذاشته است. «تدوین سند راهبردی زبان و ادبیات فارسی»، «تدوین و بازنگری برنامههای درسی این رشته در دوره کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری»، «تدوین طرح بسندگی نگارش دانشگاهی به فارسی»، «طرح ساماندهی فارسی عمومی»، «تشکیل قطبها و انجمنهای علمی و مراکز پژوهشی»، «انتشار نشریات متنوع علمی پژوهشی»، «طراحی و برگزاری آزمون سامفا برای غیر فارسیزبانان»، «بازنگری و تدوین برنامههای درسی برای کرسیهای زبان و ادبیات فارسی خارج از کشور»، «فراهم آوردن مقدمات برای منابع درسی روزآمد برای این کرسیها» از جمله آنهاست.
مجموعه این برنامهها در قالب برنامهای کلان به صورت منسجم در حال اجراست و امید است که با بهرهگیری از استادان و صاحبنظران بهطور مستمر و متناسب با شرایط جدید بازنگری و به نحو مطلوب اجرا شود.
برگزاری چنین همایشهایی، فرصتی مغتنم است تا علاوه بر ارائه آخرین دستاوردهای علمی صاحبنظران و پژوهشگران، زمینهای فراهم آید تا درباره راههای ارتقای جایگاه زبان و ادب فارسی و گسترش آن و پاسخگویی به نیازهای جامعه در داخل و خارج کشور نیز گفتوگو و تبادل نظر شود و راهکارهای مناسب پیشنهاد شود تا بتوان در برنامهریزی و سیاستگذاری و اجرای مطلوب برنامهها از آنها بهره گرفت.
وظیفه خود میدانم از انجمن ترویج زبان و ادب فارسی و دانشگاه شیراز که مقدمات برگزاری این رویداد بزرگ علمی و فرهنگی را فراهم آوردند و از استادان و پژوهشگران زبان و ادب فارسی در داخل و خارج کشور که در این همایش یافتهها و دستاوردهای علمی خود را عرضه میکنند و از همه سازمانها، نهادها و کسانی که در برگزاری این گردهمایی علمی کوشیدهاند، قدردانی و تشکر کنم. توفیق این جمع و همه علاقهمندان را در دستیابی به اهداف والای همایش و اعتلای زبان غنی فارسی از خداوند متعال مسئلت دارم".
انتهای پیام/