مدیر عامل شرکت فناوری بن‌یاخته‌های رویان گفت: به کمک سلول‌های بنیادی مغز می‌توان بسیاری از بیماری‌های صعب العلاج را درمان کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پیشرفت دانش سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی دریچه جدیدی به روی علم پزشکی نوین گشوده است؛ سلول‌های بنیادی سلول‌های ریزی هستند که در بدن با تقسیم، تولید و تکثیر می‌شوند، این سلو‌ل‌ها چند سالی است که به کمک محققان آمده‌اند تا  بسیاری از بیماری‌ها را درمان کنند؛ این سلول‌های مفید تقريبا در  تمام بافت‌های بدن يافت می‌شوند و به نوعی مسئول ترميم این بافت‌ها به شمار می‌روند.

پژوهشگاه رویان با استفاده از این سلول‌های بنیادی موفق به درمان و بهبودی برخی بیماری‌ها شده است؛ بانک سلول‌های بنیادی خون محیطی از جمله بخش‌هایی است که در پژوهشگاه رویان  فعالیت می‌کند و به برخی نتایج علمی دست یافته است، در بانک خون محیطی انواع مختلفی از سلو‌‌ل‌ها شامل گلبول‌های قرمز، گلبول‌های سفید، پلاکت‌ها و سلول‌های پیش‌ساز خون‌ساز وجود دارند؛ ،شيمى درمانی و پرتو درمانی بر سرعت تقسیم سلول تاثیر می‌گذارد.


بیشتر بخوانید: بیم و امید پشت درهای بسته رویان


بانک سلول‌های بنیادی خون محیطی پژوهشگاه رویان به منظور خدمات رسانی به افرادی که مبتلا به بیماری‌های مولتیپل میلوما، لنفوم هوچکین، لنفوم نان هوچکین، آنمی آپلاستیک، لوسمی حاد لنفوئیدی، آنمی سلول داسی شکل و غیره هستند، فعالیتش را آغاز کرده است.

فریز کردن سلول‌های بنیادی خون محیطی و مغز و استخوان 300 بیمار/امیدی در بیماران سرطانی

مرتضی ضرابی مدیر عامل شرکت فناوری بن‌یاخته‌های رویان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی خون محیطی و مغز و استخوان، اظهار کرد: سلول بنیادی ما در تمام سلول‌ها وجود دارد و توانایی تبدیل به سلول‌های بدن را دارد؛ این سلول‌ها توانایی خود نوسازی (Self Renewing) و تمایز (Differentiating)  به انواع سلول‌ها از جمله سلول‌های خونی، قلبی، عصبی و غضروفی را دارند، هم چنین در بازسازی و ترمیم بافت‌های مختلف بدن به دنبال آسیب و جراحت موثر هستند و می‌توانند به درون بافت‌های آسیب دیده‌ای که بخش عمده سلول‌های آنها از بین رفته است، پیوند زده‌شوند و جایگزین سلول‌های آسیب دیده شوند و به ترمیم و رفع نقص در آن بافت بپردازند.

وی افزود: به دلیل توانایی منحصر به فرد سلول‌های بنیادی، این سلول‌ها امروزه از مباحث جذاب در زیست شناسی و علوم درمانی است، همچنین تحقیقات در این زمینه دانش ما را درباره چگونگی رشد و تکوین یک اندام از یک سلول منفرد افزایش داده و مهم تر آنکه به فهم مکانیزم جایگزینی سلول‌های سالم با سلول‌های آسیب دیده کمک کرده است.

ضرابی گفت: از سال گذشته با توجه به نیازهای مردم  خدمات مربوط به خون محیطی در پژوهشگاه رویان ارائه می‌شود و معمولا در مراکز پیوند زمانی که بیمار سرطانی تحت شیمی‌ درمانی قرار می‌گیرد، برای اینکه مجدد بتواند از سلول‌های خود استفاده کند لازم است نمونه مغز و استخوان و خون محیطی جمع‌آوری و فریز شود.

مدیر عامل شرکت فناوری بن‌یاخته‌های رویان بیان کرد: بیماران  پژوهشگان رویان اصولا بيماران سرطانی هستند كه از طرف بيمارستان ها به مراكز ما معرفی می‌شوند که نیاز به خدمات بانک خون محیطی و مغز استخوان را دارند.


بیشتر بخوانید: تشخیص بیماری‌ها و حساسیت دارویی با بزاق دهان/ روش جدید خون گیری در بیماران سرطانی


فریز کردن سلول‌های بنیادی خون محیطی و مغز و استخوان 300 بیمار/امیدی در بیماران سرطانی

ضرابی ادامه داد: نزدیک به 300 بیمار به پژوهشگاه رویان مراجعه کرده‌اند و  سلول‌های بنیادی خون محیطی و مغز و استخوان آن‌ها ذخیره شد؛ برای این امر نیاز است بیماران بیشتری معرفی شوند تا بتوان به نتایج بهتری دست یافت، هدف استفاده از سلول بنیادی در بانک خون محیطی، انجماد این سلول‌ها است که یک روش درمانی مناسب برای ذخیره سازی طولانی مدت به منظور کمک به بیماران به شمار می‌رود.

انتهای پیام /

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار