مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، گفت: به منظور افزایش سطح زیر کشت دانه روغنی کلزا، این مدیریت از مرداد ماه سال جاری اقدامات جدی و گسترده ای را شروع نمود که مهم ترین آن ها شامل: برگزاری کلاس های آموزشی جهت کشاورزان، آموزش های چهره به چهره، برقراری تماس های تلفنی، تشکیل جلسات مداوم کمیته فنی کشت کلزا و تدارک و توزیع نهاده های مورد نیاز از جمله: بذر و کود شیمیایی بوده است. به علاوه حضور مستمر و مداوم کارشناسان بخش کشاورزی این مدیریت در مزارع و ارائه توصیه های فنی و کارشناسی لازم نیز نقش بسیار مؤثری در توسعه سطح زیر کشت محصول کلـزا داشته است.
وی گفت: کلـزا یکی از محصولات مهم و مورد حمایت دولت است که علاوه بر تأمین بخشی از روغن نباتی مورد نیاز کشور، در کنترل علف های هرز و بیماری های گندم به خصوص بیماری پاخوره نقش حائز اهمیتی را ایفا می نماید.
به گفته حاتمی، تأمین دستگاههای کاشت و برداشت، توزیع نهاده های کشاورزی لازم، بکارگیری کارشناسان ناظر و نظارت آنها بر عملیات کاشت و داشت از جمله خدمات مهم ارائه شده به کشاورزان عزیز این شهرستان میباشد.
مدیرجهادکشاورزی شهرستان کرمانشاه در خصوص دانه روغنی کلزا افزود: کلزا به عنوان یک گیاه مناسب روغنی برای کشت در شرایط آب و هوایی استان مورد توجه قرار گرفته و با توجه به شرایط دما و رطوبت، کاشت پاییزه این گیاه دراین شهرستان به راحتی امکانپذیر است و این محصول با داشتن ریشههای عمیق و راست خود قادر بهشکستن لایههای نفوذ ناپذیر خاک بوده و سبب افزایش عمق خاک زراعی میشود و نقش مهمیدر تناوب زراعی، کنترل علفهای هرز سخت جان و افزایش عملکرد محصول گندم در کشت بعدیزمین خواهد شد.
وی در پایان در خصوص ترویج کشت کلزا در این شهرستان گفت: در کشور ما توسعه پایدار کشاورزی که زیر بنای تولید و اشتغال محسوب میگردد بسیار حائز اهمیت است و در این راستا یکی از موضوعات اساسی و مهم تغییر الگوی کشت با توجه به شرایط منطقه و معرفی گونه های جدید به کشاوزان جهت استفاده بهینه از منابع خدادادی علی الخصوص آب و افزایش درآمد و ارتقاء سطح زندگی روستائیان است با توجه به مطالعات صورت پذیرفته توسعه کلزا به منظور تناوب و پایداری کشت گندم و خود کفائی در تامین روغن خوراکی از اهمیت ویژهای برخوردار است و طی سالیان اخیر فعالیتهای قابل توجهی در این زمینه صورت پذیرفته است.