مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت از خاک سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: سالانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب رسوب بر اثر سیلاب وارد سد‌های کشور می‌شود.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ؛ هوشنگ جزی روز یکشنبه در حاشیه نشست کمیته استانی مدیریت جامع حوزه آبخیز خراسان شمالی گفت: رسوب گذاری سیلاب در مخزن سد‌ها از دغدغه‌های این حوزه است که اجرای طرح‌های آبخیزداری می‌تواند به کاهش این معضل بینجامد.

وی تصریح کرد: بر این اساس ضروری است به منظور جلوگیری از ورود رسوب رود‌ها به مخازن سدها، اجرای طرح‌های آبخیزداری در بالادست سد‌ها شتاب گیرد.

وی اضافه کرد: وارد شدن رسوب به مخزن سد و افزایش گل و لای، علاوه بر پایین آوردن کیفیت آب بخصوص برای مصارف شرب سبب کاهش عمر مفید سد‌ها می‌شود.

جزی گفت: در این خصوص در سطح ۴۲ میلیون هکتار طرح تعریف شده و مورد موافقت وزارت نیرو نیز قرار گرفته که درصورت تخصیص اعتبارات لازم، اجرایی می‌شود.

سد شیرین دره خراسان شمالی به لحاظ آورد رسوب و انباشت گل و لای، وضعیت نگران کننده‌ای در میان سد‌های کشور دارد و کارشناسان از کاهش عمر مفید این سد ابراز نگرانی می‌کنند.

فرسایش خاک ایران سه برابر میانگین جهانی

جزی گفت: فرسایش خاک در ایران به علت عواملی، چون وضعیت اقلیم، استفاده نادرست از زمین و تغییر کاربری زمین، سه برابر متوسط جهانی است.

وی تصریح کرد: در کشور ما میزان فرسایش خاک سالانه، حدود ۱۶.۷ تن در هکتار است که ضروری است در سال‌های پیش رو اعتبار بیشتری برای اجرای طرح‌های آبخیزداری اختصاص یابد.

جزی با انتقاد از کمی اعتبارات آبخیزداری کشور گفت: نیاز است میان اعتبار بخش سدسازی و اعتبارات آبخیزداری، تعادل وجود داشته باشد.

وی تصریح کرد: البته قانون هم بر این امر تاکید دارد، اما اکنون این تعادل وجود ندارد و اعتبارات سدسازی بیشتر از آبخیزداری است.

مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت از خاک سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: انتظار می‌رود در حوزه سدسازی ها، تعادل لازم برای مدیریت آبخیزداری، اکوسیستم و حقابه‌ها رعایت شود.

انتهای پیام /پ

برچسب ها: محیط زیست
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.