
امیری معاون سلامت دامپزشکی استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، گفت: جمعیت دام در استان کرمانشاه 3 میلیون راس دام سبک و 220 هزار گاو و گوساله و 10 میلیون و 500هزار قطعه جوجه ریزی در سال داریم و نزدیک 16 هزار تن آبزی پروری داریم و 300هزار کلنی زنبور عسل داریم.
وی افزود: وظایف دامپزشکی از مزرعه در سفره در اینجا خود را نشان می دهد دامپزشکی از همان ابتدای پرورش دام در مزارع ساختار ها و زیر ساخت های اماکن دامی و محل پرورش دام و طیور را باید فواصل و حریم قانونی را داشته باشند تا زمانیکه نظارت در این عرصه است و در واقع از این فراورده خامی در سفره می خواهیم استفاده کنیم یکسری وظایف بخش عمده توسط دامپزشکی و بخشی بر عهده ناظرین بهداشت است.
وی بیان کرد: نزدیک 200 هزار راس دام در کشتارگاه ها ذبح می شوند و از این تعداد 64 صدم و درصد از این دام ها آلودگی دارند و باید حذف شوند .
وی ادامه داد: در حوزه طیور 8 میلیون و صد هزار قطعه در طول سال کشتار می کنیم که 45 هزار و 120 قطعه ضبط می شود که معادل نیم دهم درصد است و از چرخه مصرف خارج می کنیم.
امیری بیان کرد: اما در کشتار دام و طیور زنده در سطح شهر نظارت بهداشتی صورت نمی گیرد و خیلی از بیماری ها از ظاهر دام قابل مشاهده نیست و یکسری از بیماری آلودگی ها بعد از ذبح مشاهده می شود و در مصرف آنتی بیوتیک ها و فاصله کشتار و پرهیز دارویی رعایت شود بعد ذبح صورت می گیرد.
وی ادامه داد: خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته در سطح شهر کرمانشاه کشتار ها کم شده ولی هنوز جای کار دارد و با فرهنگسازی افکار عمومی به سمتی پیش برویم که مردم به خاطر سلامتی خود از این گوشت ها که سابقه و منشا آن مهلوم نیست پرهیز کنند.
امیری افزود: با پیگیری انجام شده بیش از دو سال است که تمام آلایش گوشت بعد از پیش سرد توزیع می شود همه لیبل دارد و شهروندان می توانند با خیال راحت مصرف کنند.
وی ادامه داد: شهروندان هر کجاکه تخلفی می بینند می توانند با شماره 1512 و سامانه پیامکی 100010001512 گزارش دهند .