کارشناس اقتصادی گفت:دولت باید بخشی از افزایش درآمد خود ناشی از مابه التفاوت نرخ ارز در بودجه 98 را به تولید اختصاص دهد.

بخشی از افزایش درآمد ارزی دولت به تولید اختصاص یابد/ضرورت حمایت اساسی از بخش خصوصیبه گزارش خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،شکوری رئیس کمیسیون صنایع و معادن اتاق ایران در برنامه تیتر امشب در خصوص تاثیر قیمت ارز بر تولید گفت: دولت ها و شرکت های دولتی، کشور را گران اداره می کنند و اگر اصل 44 قانون اساسی به درستی اجرا می شد بخش خصوصی مدیریت بهتری  می توانست داشته باشد.

وی با اشاره به حجم بالای نقدینگی در کشور تصریح کرد:این حجم نقدینگی اگر به سمت تولید هدایت شود سبب ایجاد اشتغال می شود ولی صاحبان نقدینگی به دنبال بهره خود هستند و باید تولید برای سرمایه گذار جذاب باشد مثل آنچه در بورس اتفاق افتاد و بخش خصوصی را سود آور کنیم .

در برخی تصمیم گیری های مهم از بخش خصوصی نظرخواهی نشده است

شکوری اظهار داشت:تاثیر خود تحریمی ها از تحریم های امریکا بیشتر است و بخشی از ابلاغیه و بخش نامه ها کار را مشکل کرده است. بی ثباتی در سیاست گذاری فعالان را آزار می دهد مثلا هنوز تحریم آبان شروع نشده بخش هایی از حمل و نقل افزایش قیمت داشته است و دولت با ثبات بخشی به بازار بهترین کار را خواهد کرد.

این عضو اتاق بازرگانی تصریح کرد:دولت در برخی موارد پشت درهای بسته تصمیم گرفته و ابلاغ کرده  است مثل نرخ ارز 4200 تومانی که خود بانک مرکزی نیز خیلی در جریان نبود و در برخی از امور از اصناف مشورت های لازم گرفته نشده است.

وی تاکید کرد : در شرایط فعلی حمایت اساسی از بخش خصوصی امری ضروری است.

وزارت صمت فرمانده جنگ اقتصادی

در ادامه برنامه شقاقی کارشناس مسایل اقتصادی در ارتباط تلفنی تصریح کرد: ما درگیر جنگ چهارم اقتصادی هستیم؛ امریکا با چین ژاپن ونزوئلا درگیر جنگ اقتصادی هست ؛ وزارت صمت مهمترین فرمانده این جنگ است اکنون زمان آزمون و خطا نیست و نیازمند وزارت چابک و قدرتمند هستیم.

وی ادامه داد:متاسفانه در شش ماهه اخیر بی ثباتی و پیش بینی ناپذیر بودن اقتصاد به مشکلات تولید اضافه کرده است و اگر در ماههای آینده نتوانیم پیش بینی درست از اوضاع داشته باشیم بخشی از تولید کنندگان قدیمی از گردونه خارج می شوند.

شقاقی تصریح کرد:برداشت من این است با افزایش نرخ ارز درآمدی نصیب دولت می شود و بهترین کار این است دولت در بودجه سال آینده بخشی از مابه التفاوت نرخ ارز را به تولید اختصاص دهد و از کالاهای سرمایه ای حمایت کند. در شش ماهه اول امسال درآمد دولت 61 درصد افزایش پیدا کرده و ترس این است اگر این منابع در جای درست استفاده نشود هدر برود.

این کارشناس اقتصادی گفت:سیاست گذاری وزارت صمت در ماههای آینده بسیار مهم است .اگر تصمیمات درست نباشد بازار کالای ما احتمال قفل شدن دارد ؛تصمیمات درست باید با مشورت اتاق بازرگانی اتخاذ شود.

تلاش برای کاهش فاصله نرخ ارز در بازار ثانویه و آزاد

بر اساس این گزارش مقیمی معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی تصریح کرد: یکی از معضلات کنونی بی ثباتی بازار ارز است و تمام هدف دولت رساندن نرخ بازار آزاد به ارز نیمایی است.

وی ادامه داد:برای تدوین این سیاست ها از نظرات پارلمان بخش خصوصی و مشارکت آنها استفاده کرده ایم و سازمان صنایع کوچک با نطارت بخش خصوصی تصمیمات خود را اتخاذ می کند.

مقیمی اظهار داشت: بخش عمده ای صنایع کشور با کمبود نقدینگی مواجه بودند که دولت از چندی پیش تامین منابع  را در دستور کار قرار داد و طرح رونق در وزارت صمت با همین هدف شکل گرفت.
 
وی ادامه داد: با افزایش نرخ ارز مشکلات کمبود نقدینگی در صنعت  بیشتر می شود که به دوره بازگشت سرمایه در گردش واحدهای صنعتی برای جبران ماده اولیه و حرکت چرخه صورت می گیرد برمی گردد که تاثیر مضاعف خواهد داشت.
 
این مقام مسئول تاکید کرد: ما باید بتوانیم ارزش پول ملی را در کشور به ثبات برسانیم. 
 
مقیمی افزود: در واردات و صادرات باید مدیریت درست صورت گیرد. برخی دولت ها برنامه ریزی های لازم را در صادرات و واردات دارند بنابراین باید به سمتی حرکت کنیم که سیاست های پولی مهار شود و به ثبات برسد.
 

بازار بورس به تعادل می رسد

 
بر اساس این گزارش سعیدی کارشناس بورس در ارتباط تلفنی درباره نوسان و افت بازار بورس گفت: از سه شنبه هفته قبل و با حرکت عکس بازار ارز بازار بورس نیز روند نزولی داشت و  بخشی از سرمایه گذاران حقوقی و شرکت ها برای تامین نقدینگی اقدام به فروش بیشتر داشتند.
 
وی افزود: از ابتدای امسال تا امروز شاخص بورس بیش از 85 هزار واحد افزایش داشته است که نوسانات و افزایش و کاهش شاخص بورس همیشه بوده است. پیش بینی این است که در آینده بازار به تعادل برسد.
 
سعیدی درباره راهکارهای هدایت نقدینگی به بازار سرمایه گفت: ما ابزارها و نهادهای مالی را معرفی می کنیم از جمله اوراق صکوک اجاره و اوراق مشارکت که برای تامین سرمایه دولت و بخش خصوصی صورت می گیرد.
 
وی ادامه داد:وظیفه بورس هدایت سرمایه با ابزارهای مالی است که سعی ما این است که سرمایه ها را به بخش تولید هدایت کنیم. 
 

انتهای پیام/

برچسب ها: نرخ ارز ، تولید ، بخش خصوصی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار