به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محققان موفق به تولید نمونه اولیه کپسولی شده اند که با بلعیدن آن ماهیت و میزان گازهای موجود در نقاط مختلف بدن و به خصوص دستگاه گوارش شناسایی میشود.
انتظار میرود بعد از انجام آزمایشهای مختلف استفاده از این کپسول تا سال ۲۰۲۲ ممکن شود.
تولید چنین کپسولی به بررسی شرایط داخلی بدن و دسترسی به اطلاعاتی کمک میکند که تا به حال برای پزشکان نامشخص و نامعلوم باقی مانده بود. محققان موسسه RMIT میگویند این کپسولِ برآورد میزان و نوع گازهای درون بدن، که باهمکاری شرکت اتمو بیوساینس تولید شده راه را برای بهبود روشهای درمانی که برای بسیاری از بیماریهای گوارشی به کار میرود، هموار میکند.
فعالیت انواع میکروبها در بدن به دنبال خوردن غذا موجب تولید گازهایی در معده و روده میشود که شناسایی انها ابزاری ارزشمند برای درک میزان سلامت دستگاه گوارش است. کپسول جدید با بررسی آشفتگیهای درون شکم که ناشی از وجود برخی از گازهاست بیماریهایی مانند التهاب روده و کولیت زخمی روده را شناسایی میکند.
هم اکنون تنها راه بررسی وضعیت گازهای معده آزمایش شرایط تنفس انسان است که البته نتایج آن چندان قابل اتکا نیست. به خصوص که تجمع گازهای مورد بررسی در روده ۱۰ هزار برابر بیشتر از مجاری تنفسی فوقانی است.
منبع: فارس
انتهای پیام/