محرمی گفت: به دلیل فقدان نظارت کافی در ساخت و ساز بسیاری از سازندگان حاضر به سکونت در واحدهای ساخته شده به دست خود نیستند.
به گزارش خبرنگار مسکن گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محرمی رئیس انجمن گودبرداری در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر صادر نشدن شناسنامه فنی و ملکی ساختمان در پی چند سال گذشته اظهار کرد: ساختمانسازی در ایران بسیار سخت است، زیرا فرایندهای لازم برای ساخت یک واحد مسکونی استاندارد رعایت نمیشود.
وی از استاندارد نبودن و کم فروشی در مصالح ساختمانی خبر داد و افزود: سیمانهایی که برای ساخت واحدهای مسکونی در بازار عرضه میشوند استانداردهای لازم را ندارند و بسیاری از وزن کیسههای سیمانی بسیار کمتر از عدد درج شده روی آن است.
محرمی همچنین از کم شدن قطر لولههای پلیکا در ساختمانها طی یکسال گذشته خبر داد و افزود: متأسفانه علاوه بر این مشکلات مهندسان و مجریانی که ناظر بر ساختمانها هستند نیز رعایت چنین الزاماتی را نمیکنند.
رئیس انجمن گودبرداری با اشاره به اینکه بسیاری از سازندگانی که واحدهای مسکونی را میسازند خود حاضر به سکونت در این واحدها نیستند افزود: بسیاری از سازندگان و مهندسان ناظر به دلیل نداشتن نظارت کافی در ساختمانها واحدهای مسکونی بسیار بی کیفیت میسازند و همین موضوع باعث اجرایی نشدن شناسنامه فنی و ملکی ساختمان میشود.
وی ادامه داد: در شناسنامه فنی و ملکی ساختمان تمامی اطلاعات پیمانکاران و مجریان ثبت میشود و تمامی این افراد باید صاحب صلاحیت و متخصص باشند که در غیر این صورت شناسنامه فنی و ملکی صادر نمیشود.
محرمی با اشاره به اینکه به دلیل نبود شناسنامه فنی و ملکی ساختمان پولهای انباشته شده بسیاری در سازمان نظام مهندسی ایجاد شده است، افزود: در این باره باید مجریان و ناظران ساختمان پاسخگو باشند زیرا که مالکان پول شناسنامه فنی و ملکی را واریز کردهاند اما هیچ شناسنامهای صادر نشده است.
رئیس انجمن گودبرداری ادامه داد: ساختمانها سرمایههای ملی ما هستند ولی متأسفانه در چند وقت اخیر به این بخش بی توجهی صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه هدف سازمان نظام مهندسی استان تهران باید اجرای قانون باشد، افزود: قانون سازمان نظام مهندسی ظرفیت های بسیار زیادی دارد که متأسفانه به آن توجهی نشده و این بخش با خلأهای بسیاری روبهرو شده است.
محرمی توضیح داد: طبق قانون وزیر راه و شهرسازی و وزیر کار باید در یک اقدامات مشترک افرادی که وارد بخش ساخت و ساز میشوند را آموزش دهند ولی تا به امروز چنین اقدامی صورت نگرفته که به طور مثال جوشکارانی که در ساختمانها فعالیت میکنند تمامی آنها هیچ تخصص و یا مدرک خاصی ندارند و همین موضوع باعث ایجاد جوشکاریهای بی کیفیت در ساختمانها میشود.
در ادامه این نشست مهدی سلیمیفر عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان با اشاره به اینکه باید در حوزه نظام مهندسی ساختمان یک اتاق فکری جهت انجام بحثهای مشترک ایجاد شود افزود: متأسفانه هم اکنون بسیاری از مهندسان ناظر و مجریان ساختمان بیمه تأمین اجتماعی ندارند و از سوی دیگر قانون نظام مهندسی به درستی در این سازمان اجرا نمیشود.
وی از کاهش مشارکت مهندسان در انتخابات نظام مهندسی خبر داد و گفت: متأسفانه از 114 عضو سازمان نظام مهندسی تنها 10 هزار نفر در سالهای گذشته در انتخابات شرکت کردند که این امر نشان از انگیزه نداشتن مهندسان ناظر است.
سلیمی فر ادامه داد: ساخت و ساز از یکسری اجزای مهم تشکیل شده و برای آن که به درستی به بهرهبرداری برسد باید از مهندسان ساختمان حمایت شود.
در ادامه این نشست حسن کاظمی عضو یکی دیگر از اعضای سازمان نظام مهندسی از اجرایی نشدن صنعتی سازی در ساختمانهای کشور خبر داد و گفت: صنعت ساختمان در هر کشوری تبدیل به یک نوآوری مهم شده است به طوری که 30 تا 60 درصد اقتصاد کشور را در بر میگیرد ولی متأسفانه در ایران نتوانستهایم از این صنعت به درستی استفاده کنیم. باید مهندسان ناظر در حوزه ساخت و ساز صاحب صلاحیت باشند تا از طریق این مهندسان صنعتی سازی در کشور رونق گیرد.
وی تأکید کرد: در بخش صنعتی سازی باید از فناوریهای نوین از جمله رعایت استانداردها باید صورت گیرد و در این بخش حضور شهرداریها بسیار ضروری است.
در ادامه این نشست هاشم مولایی عضو سازمان نظام مهندسی با اشاره به اینکه متأسفانه حمایت نکردن سازمان نظام مهندسی ساختمان از اعضای خوب باعث شده که بسیاری از مهندسان این سازمان را قبول نداشته باشند گفت: متأسفانه بسیاری از مهندسان ساختمان از نظام مهندسی فراری هستند.
وی ادامه داد: ارتقای سطح خدمات معیشتی میتواند زمینه ساز کاهش تخلفات مهندسان ناظر شود به طور مثال برخی از مهندسان ناظر به دلیل داشتن مشکلات معیشتی اقدام به صدور جوازهای ساختمانی در مناطق گسلخیز تهران میکنند که این خود برای حوزه مهندسی فاجعه است.
مولایی به کم بودن تعرفههای خدمات مهندسی نیز اشاره کرد و افزود: باید سازمان نظام مهندسی تعرفههای مشخصی برای کارشناسان و یا کارشناسان ارشد ارائه کند و تمامی مهندسان را با یک تعرفه در نظر نگیرد.
در ادامه این برنامه ایرج رهبر نائب رئیس انجمن انبوه سازان ساختمان استان تهران با اشاره به اینکه اکثر مشکلات ایجاد شده در حوزه سازمان نظام مهندسی به دلیل مسائل مالی است، افزود: هم اکنون این سازمان برای یک پول انباشته شدهای است که برای بسیاری از مهندسان تبدیل به یک فرصت و برای بسیاری از افراد تبدیل به یک تهدید شده است .
وی با بیان اینکه یک تقسیم کار ناعاقلانهای در این حوزه ایجاد شده است افزود: باید در بخش سازمان نظام مهندسی ساختمان یک حوزه مالی جداگانهای ایجاد شود و به صورت تخصصی به مسائل مالی این بخش بپردازد.
نایب رئیس انجمن انبوه سازان ساختمان استان تهران اظهار کرد: هم اکنون آرامشی که در انجمنها و یا سایر بخش ها ایجاد شده به دلیل آن است که مقوله مالی ندارند بنابراین باید در حوزه سازمان نظام مهندسی مشکلات و مسائل مالی از بین رود و مالکان ساختمان هر زمانی که سازمان نظام مهندسی به پول احتیاج داشتند مبالغ لازم را واریز کنند.
رهبر تأکید کرد: مبالغی که مالکان بابت حقالزحمه مهندسان ناظر به حساب سازمان نظام مهندسی واریز میشود متأسفانه در قالب دو الی سه سال به حساب مهندسان واریز میشود این در حالی است که باید به صورت کاملا عادلانه به حساب آنها واریز شود و آن 5 درصد نیز در قالب بخشهای خدماتی و رفاهی به آنها پرداخته شود.
در ادامه این برنامه قدرتالله کاظمی عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان با اشاره به اینکه متأسفانه یکی از اصلیترین مشکلات در بخش سازمان نظام مهندسی اجرا نشدن قانون است افزود: ریشه بسیاری از مشکلاتی که هم اکنون در این دوره سازمان نظام مهندسی تهران وجود دارد به دلیل اجرایی نکردن قانون است متأسفانه در قانون تعامل با شهرداریها ضروری دانسته شده ولی هم اکنون سازمان نظام مهندسی تعامل خوبی با شهرداریها ندارد.
وی ادامه داد: در دوره ششم این سازمان برخی از موارد قانونی اجرا شد ولی به صورت کامل هنوز اجرایی نشده است.
کاظمی با اشاره به اینکه در قسمتهای مالی این بخش نظمی وجود ندارد، گفت: به دلیل توزیع ناعادلانه هزینهها در این بخش بسیاری از مهندسان ناظر دچار مشکلاتی در حوزه اشتغال شدهاند و اکثر آنها رانندههای تاکسی و اسنپ شدهاند.
انتهای پیام/