به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در واقع با یک بار دهانشویه کردن ساده، تقریبا ۱۰۰ درصد باکتری ها از سطح دندانها پاک میشود، در حالیکه مسواک زدن بیشتر بر روی دندانها تمرکز دارد که تنها ۲۵ درصد سطح آنها را پاکسازی میکند. حتی در صورت مسواک زدن مرتب و نخ دندان زدن، باز هم مقداری باکتری لابهلای دندانها (در دهان) به جا میماند.
در این تحقیق مشخص شد که دوبار در روز استفاده از دهانشویه میکروبکش، به اضافه مسواک زدن مرتب، میتواند به شکل بارزی میزان تجمع جرمها و بروز التهاب لثه را کاهش دهد. محققان در این زمینه طی تحقیقی ۶ ماهه بر روی ۱۳۹ فرد بزرگسال که وضعیت جرم دندانی آنها خفیف تا متوسط بود، بررسیهایی انجام داده و آنها را به دو گروه تقسیم کردند. اعضای گروه اول دندانهایشان را مسواک زده و دوبار در روز از دهانشویه میکروبکش استفاده میکردند؛ اعضای گروه دوم دندانهایشان را مسواک زده و دوبار در روز از یک دهانشویه دارونما استفاده کردند. نتایج نشان داد گروهی که از دهانشویه میکروبکش استفاده کرده بودند، میزان بروز و تجمع جرمها حدود ۲۶.۳ درصد در آنها کمتر بود. علاوه بر این، در همان گروه، حدود ۲۰.۴ درصد کاهش التهاب لثه گزارش شد.
لازم به ذکر است که فرمول و ترکیبات تمام دهانشویهها مانند هم نیست تا بتوانند میکروبها را بکشند، بنابراین اگر به دنبال این هستید که دهانشویهای خاصیت سفیدکنندگی داشته باشد و از کرمخوردگی پیشگیری کند، حتما روی آن را بخوانید. بعد از این تحقیق ۶ ماهه، تقریبا ۱۰۰ درصد از شرکتکنندگانی که از دهانشویه میکروبکش استفاده میکردند در میزان التهاب لثه آنها کاهش چشمگیری دیده شد، در شرایطی که تنها در ۳۰ درصد از افراد گروهی که از دارونما استفاده کردند، این نتیجه به دست آمد.
بیشتربخوانید:فواید مسواک زدن در کلام رسول الله (ص)
اکثر افراد دندانهایشان را کمتر از یک دقیقه مسواک میزنند، که باید حداقل به مدت دو دقیقه این کار را انجام دهند. علاوه بر این، تنها ۲ تا ۱۰ درصد از افراد به شکل درست و مرتب از نخ دندان استفاده میکنند. دو بار در روز استفاده از دهانشویه میکروبکش هم از دیگر راههای مبارزه با میکروبها است که میتواند در برطرف کردن مشکلات سلامت دهانی، تأثیر بسزایی داشته باشد.
منبع: بهداشت نیوز
انتهای پیام/